2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméti Törvényszéknél a hillyei kettős öngyilkosság helyszínén talált 43 millió forint

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 30., 09:00

A Homokmégyhez tartozó Hillyén múlt év június 21-én felfedezett, immár bizonyosan kettős öngyilkosságot elkövetett német házaspár, vagy ahogyan helyben nevezték őket, a „porsches németek” hagyatéki ügye még mindig nem jutott nyugvópontra. Dr. Rittgasser Richárd jegyző arról tájékoztatta portálunkat: a hagyatéki eljárás közigazgatási részét a hivatal lezárta, a helyszínen az egyik fiókban fellelt, a bankból a kettős haláleset felfedezését megelőző napokban kivett 43 millió forintot bírósági letétbe helyezték. A pénz jelenleg is a Kecskeméti Törvényszék számláján van, ugyanis nem kaptak értesítést arról, hogy azt az örökösöknek kifizették.

Mint emlékezetes, legutóbb 2018. augusztus 15-én adtunk hírt arról, hogy végrendeleti örököse lehet a rejtélyes körülmények között elhunyt hillyei „porsches németeknek”, és hogy egy kecskeméti céget bíztak meg a kegyeleti szolgáltatással.

A helyszínem megtalált, hosszú évekkel ezelőtt született német nyelvű végrendeletet hivatalos fordításra küldték, így már ismert, ki, illetve kik az elhunytak végrendeleti örökösei.
bővebben ...

Azóta a házaspárt Németországban közös sírban eltemették, de egyelőre nem talált gazdára a készpénzben fellelt 43 millió forint.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

Annak ellenére nem, hogy nem a pénz mellett, hanem az egyik szekrényben egy német nyelvű, jóval korábbi években szültetett, vélhetően mind alaki, mint tartalmi vonatkozásban hivatalosnak tekinthető végrendeletet is felfedeztek a két holttest 2018. június 21-i helyszínelésekor.

A lepukkant kisbuszban felfedezett, felesége halálában valószínűleg közreműködő férfi halálát nem lőfegyver, hanem feltehetően méreg okozta.
bővebben ...

A végrendeletet hivatalos fordításra küldték, így már ismert az is, kik az elhunytak végrendeleti örökösei.

Az okirat fordítás utáni magyar nyelvű változata nagyban megkönnyítette a Németországban élő közeli hozzátartozók, nevezetesen a férj és feleség, elsőként az utóbbi fiának, majd a férfi lányának az értesítését.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

A rendelkezésünkre álló adatok szerint a nagyobb hányadot öröklő férfi végrendeleti örökös egy kecskeméti cégnek adott megbízást a kegyeleti szolgáltatás elvégzésére, a holttestek Németországba szállítására.

Azóta a különös életvitelt folytató, az eltelt közel 20 év ellenére magyarul nem tudó, a faluban alig mutatkozó házaspárt Németországban közös sírban eltemették. A ház és a melléképület bűnügyi zárlatát már feloldotta a rendőrség, de a bélyegzővel, aláírással, dátummal ellátott biztosító szalagok még a helyükön vannak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

A hagyatéki ügy állásáról csak az érintettek kaphatnak felvilágosítást, de dr. Rittgasser Richárd tájékoztatásából az derül ki, hogy azt még nem zárták le, a 43 millió forint készpénznek egyelőre nincs gazdája.

A jegyző elmondta azt is, a pénzt azért kellett bírósági letétbe helyezni, mert ilyen esetben a készpénzt nem terheli kezelési költség. Amennyiben a jogerős hagyatéki végzés majd megszületik, az örökösök szinte változatlan összegben, a Kecskeméti Törvényszék számlájáról jutnak a megörökölt pénzhez, az ingatlanhoz és az abban lévő ingóságokhoz, köztük a régi típusú Porsche személygépkocsihoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés