2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméti Törvényszéknél a hillyei kettős öngyilkosság helyszínén talált 43 millió forint

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 30., 09:00

A Homokmégyhez tartozó Hillyén múlt év június 21-én felfedezett, immár bizonyosan kettős öngyilkosságot elkövetett német házaspár, vagy ahogyan helyben nevezték őket, a „porsches németek” hagyatéki ügye még mindig nem jutott nyugvópontra. Dr. Rittgasser Richárd jegyző arról tájékoztatta portálunkat: a hagyatéki eljárás közigazgatási részét a hivatal lezárta, a helyszínen az egyik fiókban fellelt, a bankból a kettős haláleset felfedezését megelőző napokban kivett 43 millió forintot bírósági letétbe helyezték. A pénz jelenleg is a Kecskeméti Törvényszék számláján van, ugyanis nem kaptak értesítést arról, hogy azt az örökösöknek kifizették.

Mint emlékezetes, legutóbb 2018. augusztus 15-én adtunk hírt arról, hogy végrendeleti örököse lehet a rejtélyes körülmények között elhunyt hillyei „porsches németeknek”, és hogy egy kecskeméti céget bíztak meg a kegyeleti szolgáltatással.

A helyszínem megtalált, hosszú évekkel ezelőtt született német nyelvű végrendeletet hivatalos fordításra küldték, így már ismert, ki, illetve kik az elhunytak végrendeleti örökösei.
bővebben ...

Azóta a házaspárt Németországban közös sírban eltemették, de egyelőre nem talált gazdára a készpénzben fellelt 43 millió forint.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

Annak ellenére nem, hogy nem a pénz mellett, hanem az egyik szekrényben egy német nyelvű, jóval korábbi években szültetett, vélhetően mind alaki, mint tartalmi vonatkozásban hivatalosnak tekinthető végrendeletet is felfedeztek a két holttest 2018. június 21-i helyszínelésekor.

A lepukkant kisbuszban felfedezett, felesége halálában valószínűleg közreműködő férfi halálát nem lőfegyver, hanem feltehetően méreg okozta.
bővebben ...

A végrendeletet hivatalos fordításra küldték, így már ismert az is, kik az elhunytak végrendeleti örökösei.

Az okirat fordítás utáni magyar nyelvű változata nagyban megkönnyítette a Németországban élő közeli hozzátartozók, nevezetesen a férj és feleség, elsőként az utóbbi fiának, majd a férfi lányának az értesítését.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

A rendelkezésünkre álló adatok szerint a nagyobb hányadot öröklő férfi végrendeleti örökös egy kecskeméti cégnek adott megbízást a kegyeleti szolgáltatás elvégzésére, a holttestek Németországba szállítására.

Azóta a különös életvitelt folytató, az eltelt közel 20 év ellenére magyarul nem tudó, a faluban alig mutatkozó házaspárt Németországban közös sírban eltemették. A ház és a melléképület bűnügyi zárlatát már feloldotta a rendőrség, de a bélyegzővel, aláírással, dátummal ellátott biztosító szalagok még a helyükön vannak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: KALOhírek

A hagyatéki ügy állásáról csak az érintettek kaphatnak felvilágosítást, de dr. Rittgasser Richárd tájékoztatásából az derül ki, hogy azt még nem zárták le, a 43 millió forint készpénznek egyelőre nincs gazdája.

A jegyző elmondta azt is, a pénzt azért kellett bírósági letétbe helyezni, mert ilyen esetben a készpénzt nem terheli kezelési költség. Amennyiben a jogerős hagyatéki végzés majd megszületik, az örökösök szinte változatlan összegben, a Kecskeméti Törvényszék számlájáról jutnak a megörökölt pénzhez, az ingatlanhoz és az abban lévő ingóságokhoz, köztük a régi típusú Porsche személygépkocsihoz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés