2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Végrendeleti örököse van a rejtélyes körülmények között elhunyt hillyei „porsches németeknek” – Kecskeméti céget bíztak meg a kegyeleti szolgáltatással

Zsiga Ferenc  |  2018. 08. 15., 16:09

Immár bizonyosan van gazdája annak a homokmégyi önkormányzat hivatala hagyatéki leltárába vett 43 millió forintnak, amelyet készpénzben Homokmégy-Hellyén, az ott csak „porsches németek” rejtélyes halálestének helyszínelésénél a rendőrség az egyik fiókban talált meg. Mint megtudtuk, nem a pénz mellett, hanem az egyik szekrényben egy német nyelvű, jóval korábbi években szültetett, vélhetően mind alaki, mint tartalmi vonatkozásában hivatalosnak tekinthető végrendeletet is felfedeztek a két holttest és a környezet június 21-i helyszínelésekor. A végrendeletet hivatalos fordításra küldték, így már ismert az is, ki, illetve kik az elhunytak végrendeleti örökösei. Az okirat fordítás utáni magyar nyelvű változata nagyban megkönnyítette a Németországban élő közeli hozzátartozók, nevezetesen a felesége halálában feltételezhetően közreműködő, majd önmagával méreggel végző német férfi fiának, és az elhunyt asszony fiának a felkutatását, majd értesítését. A rendelkezésünkre álló adatok szerint a nagyobb hányadot öröklő végrendeleti örökös egy kecskeméti cégnek adott megbízást a kegyeleti szolgáltatás elvégzésére.

Mindez azt is jelentheti, hogy a rendőrség kiadhatta a temetéshez szükséges hatósági engedélyt, tehát

befejeződött az elhunytak rendőrorvosi boncolása, és a halál beálltának okára és körülményire is nyilatkozhatott az igazságügyi orvosszakértő.

Ám a ház és a melléképület bűnügyi zárlatát továbbra is fenntartja a rendőrség, ugyanis a bélyegzővel, aláírással, dátummal ellátott biztosító szalagok még a helyükön vannak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Oknyomozó munkánkat folytatva továbbra is arra a megállapításra jutottunk, hogy a 18 (!) éve teljes elzárkózásban élő, a magyar nyelv elsajátítására még kísérletet sem tevő német házaspár hölgy tagja halálában vélhetően közrejátszott a helyszíneskor a fején talált műanyag zacskó.Amennyiben a férjnek köze lehet a felesége halálához, a férfi már úgy ment az udvaron álló, használaton kívüli, lepusztult kisbuszba, feltételezett öngyilkossága helyszínére, hogy vagy előtte, vagy ott mérget vett be, ami végül a halálát okozta.

A lepukkant kisbuszban felfedezett, felesége halálában valószínűleg közreműködő férfi halálát nem lőfegyver, hanem feltehetően méreg okozta.
bővebben ...

Mint beszámoltunk róla, portálunk kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság azt a tájékoztatást adta: a nyomozást a büntetőeljárás szabályai szerint folytatják, azaz nem az egyértelmű öngyilkosságoknál szokásos közigazgatási eljárás keretében.

Tapolcsányiné Varga Krisztina, Homokmégy polgármestere a vele folytatott beszélgetésünkkor arra kért bennünket, hogy tudassuk:

természetesen a hagyaték részét képező, a helyszínen átvett 43 millió forint készpénzt nem a községházán őrzik, azt még a szemle napján bankban helyezték el.

Információnk szerint a két elhunytnak egy-egy Németországban élő fia van, de amint megtudtuk:

Az örökösök nem egyenlő arányban örökölnek, annak a gyermeke örököl nagyobb részt a vagyonból, aki az eset kapcsán később halt meg. Amennyiben helytálló a feltételezésünk az elhalálozás sorrendjében, akkor az nem más, mint a „porsches német”, azaz a házaspár férfi tagjának a fia. Vélhetően ő adott megbízást egy kecskeméti cégnek a kegyeleti szolgáltatás elvégzésére. Ám hogy Magyarországon, vagy Németországba kiszállítva együtt, vagy külön-külön temetik a házaspárt, arról egyelőre nincs információnk.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK