2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Márkaépítési és kommunikációs tanácsokkal folytatódott a megyei önkormányzat Polgármesterek Szakmai Fóruma

Márkaépítési és kommunikációs tanácsokkal folytatódott a megyei önkormányzat Polgármesterek Szakmai Fóruma
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 23., 09:04

Mint ahogy arról az első nap eseményeiről szóló cikkünkben beszámoltunk, Lajosmizsén, április 22-én, pénteken folytatódott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat előző nap megkezdett Polgármesteri Szakmai Fóruma. Az esemény célja mások mellett az, hogy a megye polgármesterei első kézből értesüljenek a településeket érintő aktualitásokról és fejlesztési lehetőségekről. Az elhangzott előadások, szakmai értekezések a polgármesterek mindennapi munkáját segítsék friss, naprakész információkkal. A bemutatott jó gyakorlatok feltérképezése által pedig a településvezetők új megoldásokat ismerjenek meg, melyeket felhasználva tovább fejleszthetik községüket, városukat. A szakmai fórumon a polgármesterek közötti közösségi és együttműködési összetartó is erősödjék. A második nap előadásai iránt – vélhetően a speciális szakterületek miatt – kisebb volt az érdeklődés.

Sokak számára ismerős a megyei önkormányzat „Bács-Kiskun boldoggá tesz!” mottója, hiszen az évek során ez a szlogen a tudatos márkaépítésnek köszönhetően beépült a köztudatba. Valóban fontos, hogy térségünk lakosai boldogok legyenek, ezért a szakmai fórum keretében a polgármesterek a szeretet és a boldog település közötti kapcsolatról hallhattak előadást Varga Csaba, a Stratégiakutató Intézet Nonprofit Kft. elnökének jóvoltából. Megismerhettek egy minta programot – a Kristályvölgy Faluközösség Szeretetfalu programját. A Kristályvölgy Faluközösség nyolc település összefogásának köszönhetően Veszprém megyében, a devecseri és pápai kistérségben jött létre, hogy közös erővel többek között egészségfejlesztő, a családi életet erősítő, a születések számát növelő és önellátásra tanító programokat indítsanak.

Fonyadt Róbert, a Zala megyei Milejszeg község polgármestere előadásában bemutatta 310 lakosú települését és ismertette az utóbbi évek fejlesztéseit. A polgármester beszélt Milejszeg közösségi életéről, rendezvényeikről, azok szervezésének módjáról. Többek között büszkén árulta el azt is, hogy – mivel a falu összes portáján található gyümölcsfa – Milejszeg néhány éve megkapta a Tündéri település címet.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója az önkormányzatok és a KEFAG Zrt. kapcsolódási pontjairól tartott előadást. Az országosan ismert erdőgazdaság közel 60 ezer hektár állami erdőterületet kezel Bács-Kiskun megyében, 83 önkormányzattal van kapcsolatban. A jelenlévők megismerhették az erdőgazdaság munkáját és az együttműködés lehetőségeiről is hallhattak.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Dr. Veszelszki Ágnes, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens a polgármesteri protokoll rejtelmeibe avatta be a résztvevőket. A jelenlévők tanácsot kaptak a mindennapi és a kevésbé mindennapi helyzetekre. Mások mellett hallottak a köszönési módokról, a helyes kézfogásról, és a megjelenés szabályairól. Szó esett a hivatalos e-mailek formai követelményeiről, valamint az online és a hagyományos értekezletek illemrendjéről.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Bőhm Kornél, a Magyar Public Relations Szövetség kommunikációs szakértője a márkaépítésről tartott érdekes előadást. A szakértő szerint mindenkinek van személyes márkája, amiről megismerik és az építésének az eszköztára pedig rendkívül széles.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Kaszás Péter, a TeamGuide Menedzsment Tanácsadó Iroda Kft. alapítója, vezetéspszicholóiai szakértő, a munkatársak ösztönzésének módszereiről beszélt előadásában. A résztvevők olyan vezetői szemléletet és konkrét motivációs módszereket ismerhettek meg, amelyeket majd a gyakorlatban is alkalmazni tudnak.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés