2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikás cégek a sükösdi IV. Don Roberto Pizzéria főzőversenyen

Paprikás cégek a sükösdi IV. Don Roberto Pizzéria főzőversenyen
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 04., 07:40

A sükösdi vendéglátás zászlóshajója, a Don Roberto Pizzéria negyedik alkalommal rendezett főzőversenyt és gasztronómiai találkozót, amelynek szeptember 24-én, szombaton a település központja, a művelődési ház és az étterem előtti park adott helyet. A helyi baráti társaságok fakanálcsatájába a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., élén Németh József vezérigazgatóval, a Sükösdi Házi Pirospaprika, Németh Bálint irányításával, a dusnoki és a szegedi paprikás cégek kollegiális és baráti társaságai is bekapcsolódtak. A 15 főzőcsapat és a főzőverseny köré szervezett számos, a gyermekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató program százakat vonzott, a vidámság a kora esti órákban hágott a tetőfokára.

A park napos időben árnyat adó fái alá szervezett főzőverseny előkészületei már a délelőtti órákban megkezdődtek, a szabadtűzön készülő étkek között a hosszabb főzési időt igénylőké már 10 óra körül elkezdődött.

A háromtagú szakmai zsűriben ott volt Bozsó Róbert, a pizzéria, étterem tulajdonosa, az ítészek a kóstolás során személyesen is ellátták jó tanácsokkal a versenyzőket, de mint elhangzott: itt rutinos főzők ragadtak fakanalat, szinte szakmailag is hibátlan, mi több, az asztalhoz ülő vendégek szerint bizonyosan kiváló töltött és húsos káposztát, babos káposztát, kakaspörköltet, köcsögben főtt babos húst, és még számos magyaros, természetesen a tájkörzetben élőállított kitűnő paprikával készült étket téve az asztalra. A sikert mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elkészült ételek az utolsó kanálig elfogytak.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az étkek mellé természetesen alapos gondossággal összeállított, szintén egyénileg készített, a hangulat fokozásában nagy szerepet játszó pálinkák, borok is jártak, amelyek ugyan nem versenyeztek, de bizton állíthatjuk, azok is kitűnőek, elismerésre méltóak voltak.

Amúgy a verseny szót akár ki is iktathatnánk a rendezvény elnevezéséből, hiszen arra a „baráti találkozó főzéssel” elnevezés illene jobban, ugyanis itt senki nem titkolta szupertitkosnak vélt receptjét, a legrangosabb „szakmai” elismerést a valamennyi generációt vonzó esemény kitűnő szervezése, a hagyománytisztelet, és nem utolsó sorban az élelmezés-egészségügyi szempontok példás betartása adta. Így aztán aki Sükösdön szeptember 24-én főzött, tálalt, vagy csak a tűzrevalót rakta, bizonyosan kiérdemesült a tiszteletbeli fődíjra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK