2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikás cégek a sükösdi IV. Don Roberto Pizzéria főzőversenyen

Paprikás cégek a sükösdi IV. Don Roberto Pizzéria főzőversenyen
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 04., 07:40

A sükösdi vendéglátás zászlóshajója, a Don Roberto Pizzéria negyedik alkalommal rendezett főzőversenyt és gasztronómiai találkozót, amelynek szeptember 24-én, szombaton a település központja, a művelődési ház és az étterem előtti park adott helyet. A helyi baráti társaságok fakanálcsatájába a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt., élén Németh József vezérigazgatóval, a Sükösdi Házi Pirospaprika, Németh Bálint irányításával, a dusnoki és a szegedi paprikás cégek kollegiális és baráti társaságai is bekapcsolódtak. A 15 főzőcsapat és a főzőverseny köré szervezett számos, a gyermekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató program százakat vonzott, a vidámság a kora esti órákban hágott a tetőfokára.

A park napos időben árnyat adó fái alá szervezett főzőverseny előkészületei már a délelőtti órákban megkezdődtek, a szabadtűzön készülő étkek között a hosszabb főzési időt igénylőké már 10 óra körül elkezdődött.

A háromtagú szakmai zsűriben ott volt Bozsó Róbert, a pizzéria, étterem tulajdonosa, az ítészek a kóstolás során személyesen is ellátták jó tanácsokkal a versenyzőket, de mint elhangzott: itt rutinos főzők ragadtak fakanalat, szinte szakmailag is hibátlan, mi több, az asztalhoz ülő vendégek szerint bizonyosan kiváló töltött és húsos káposztát, babos káposztát, kakaspörköltet, köcsögben főtt babos húst, és még számos magyaros, természetesen a tájkörzetben élőállított kitűnő paprikával készült étket téve az asztalra. A sikert mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elkészült ételek az utolsó kanálig elfogytak.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Az étkek mellé természetesen alapos gondossággal összeállított, szintén egyénileg készített, a hangulat fokozásában nagy szerepet játszó pálinkák, borok is jártak, amelyek ugyan nem versenyeztek, de bizton állíthatjuk, azok is kitűnőek, elismerésre méltóak voltak.

Amúgy a verseny szót akár ki is iktathatnánk a rendezvény elnevezéséből, hiszen arra a „baráti találkozó főzéssel” elnevezés illene jobban, ugyanis itt senki nem titkolta szupertitkosnak vélt receptjét, a legrangosabb „szakmai” elismerést a valamennyi generációt vonzó esemény kitűnő szervezése, a hagyománytisztelet, és nem utolsó sorban az élelmezés-egészségügyi szempontok példás betartása adta. Így aztán aki Sükösdön szeptember 24-én főzött, tálalt, vagy csak a tűzrevalót rakta, bizonyosan kiérdemesült a tiszteletbeli fődíjra!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK