2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Terhes kismama sérültje van a bakodpusztai bálahordó és Skoda ütközésének – Az asszonyt szállította el a mentőhelikopter

Terhes kismama sérültje van a bakodpusztai bálahordó és Skoda ütközésének – Az asszonyt szállította el a mentőhelikopter
Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 08., 10:00

Újabb, immár több oldalról ellenőrzött információk állnak rendelkezésünkre az 51-es főút Dunapataj - Kisfoktő közötti szakaszán, a 109. kilométernél, a bakodpusztai buszmegállóhoz közeli, egy súlyos sérülttel járó közúti balesetről. A jobb első oldalán, az anyósülés felől letarolt Skoda Oktavia személygépkocsiban egy dunapataji pár utazott, a vezető mellett egy szülésre februárra kiírt, terhes kismama ült. A helyszínről súlyos koponyasérülése miatt őt szállította el a mentőhelikopter. A bálahordó villás mezőgazdasági jármű vezetője is dunapataji, ám az elsődleges értesülésekkel szemben mindkét jármű Dunapatajról Kalocsa irányába közlekedett. A Skoda úgy került a menetirányával szembeni sávba, hogy az ütközés következtében megpördült.

Információnk szerint a kismama koponyasérülése súlyos, de szerencsére a magzatot talán nem érte külső behatás okozta károsodás. Mindkettőjüknek innen is gyors felépülést kívánunk!

Amint azt az immár két oldalról ellenőrzött információkból megtudtuk, és a kapott értesülésekből valószínűsíteni lehet, a bálahordásra, de más mezőgazdasági munkákra is használt, emelővillával felszerelt, ebben a kategóriában az egyik legkorszerűbb jármű pénteken délelőtt fél 10 körül Dunapataj irányából Kisfoktő irányába közlekedett. 

A mezőgazdasági gép sofőrje másokkal megosztott elbeszélése szerint a bakodpusztai buszmegálló előtt ugyan jobbra aszfalt út vezet a táblával is jelzett M. Baits International Kft. telephelye felé, de ő nem abba az irányba, hanem balra tette ki az irányjelzőt, jelezve, hogy az aszfaltúttal majdnem szemben lévő földútra akar lekanyarodni.


Forrás: KALOhírek

Amint azt a helyszínen magunk is láthattuk,

AZ ÚT EZEN KISZÉLESEDŐ SZAKASZA ELŐTT ELŐZNI TILOS TÁBLA VAN, DE AZ ELŐZÉSI TILALOMNAK EGY JÓL LÁTHATÓAN FELFESTETT ZÁRÓVONAL IS NYOMATÉKOT AD.


Forrás: KALOhírek

A Skoda személygépkocsi a mezőgazdasági gépjármű mögött haladt, akinek vezetője viszont információnk szerint azt állítja, hogy a bálahordó nem balra, hanem jobbra tette ki az irányjelzőt, azt a szándékát jelezve, hogy jobbra kis ívbe, az aszfaltozott útra kíván lekanyarodni.

Ennek tudatában akarta balról megelőzni a többfunkciós mezőgazdasági járművet, amely azonban elé kanyarodott, és a Soka vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.

A nagy erejű ütközésre nem csak a Skodán látható sérülési nyomokból, de abból is következtetni lehet, hogy a személygépkocsi az ütközés következtében annak helyétől legalább 100 méterre, a szemben lévő sávban, a haladási irányával szemben állt meg, már jócskán, éppen azon a helyen letarolva, ahol a terhes kismama ült.

Nincs irigylésre méltó helyzetben az a szakértő, akinek majd a helyszínelés adataiból, a két jármű sérüléseiből, a balesetben résztvevők, az esetleges tanúk vallomásából kell majd eldönteni, ki mond igazat, illetve ki milyen közlekedési szabályt sértett, hiszen

A BALRA KANYARODÁS SZABÁLYAINAK BETARTÁSA LEGALÁBB ANNYIRA ELŐTÉRBE KERÜL, MINT AZ, HOGY A SKODA MIKÉNT ÜTKÖZHETETT A MEZŐGAZDASÁGI JÁRMŰVEL EGY FORGALOMTECHNIKAI OKOK MIATT KISZÉLESÍTETT ÚTSZAKASZON ÚGY, HOGY AZ ELŐZÉST BALRÓL ZÁRÓVONAL TILTJA.

A pénteki eset mindenképpen figyelemfelhívó, hiszen ezekben a napokban, hetekben a betakarítási és az őszi talajművelési munkák miatt megnövekedett az utakon közlekedő mezőgazdasági járművek száma.
És akkor még ott van a foktői Pannon Növényolajgyárba tartó, a betakarítás miatt szintén megnövekedett kamionforgalom, amivel szintén számolni kell, számolni érdemes.


Forrás: KALOhírek

Dunapatajiak elmondása szerint a bálahordó vezetője született dunapataji, míg a Skodával közlekedő pár évvel ezelőtt költözött a nagyközségbe. Az inkriminált útszakaszon nem ez az első súlyos baleset, szinte ugyan ezen a helyen már kettős haláleset is történt az elmúlt években.

Amint a sérült és a magzat állapotáról információhoz jutunk, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK