2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A legmarkánsabb szín a karatékáké városunk sportpalettáján (2.)

Tamás Ferenc  |  2023. 02. 05., 15:18

Sportrovatunk előző cikkében már méltattuk a 40 éve megalakult kalocsai szakosztály páratlan eredménysorát, amelyet akkor úgy zártunk, hogy a folytatásban majd ismertetjük az újonnan alakult klub övvizsga eredményeit, valamint a versenybírói képzésben, az edzőtáborokban, a teljesítménytúrákon és a városi rendezvényeken való részvételüket.

Mint shihan Szűcs Zsolt 6. danos kalocsai klubvezető, karatemestertől megtudtuk, az övvizsgákon mind a tanuló, mind a mesterfokozatok teljesítésében egyaránt százszázalékosan sikeresen teljesítettek. Fekete öv 4. dan fokozatát érte el sensei Szőnyi Tibor, 3. dan fokozatot sensei Gulyás László és Nagy Alex, 2. dan fokozatot pedig senpai Szabó Attila és Hegedűs András.

A versenybírói képzés és továbbképzés keretében hat klubtagunk ért el bírói minősítést.

Az egyesületünk mesterei és tagjaink minden hónapban szerveztek szemináriumokat vagy vettek részt ezeken. Többen is részt vettek közülük hazai és nemzetközi edzőtáborokban, illetve az egyesületünk által szervezett edzőtábori felkészítéseken. Szakosztályunk több tagja is rendszeres résztvevője a közkedvelt teljesítménytúráknak, ahol rendre kiemelkedően teljesítenek.


De részt vettünk a városi rendezvényeken is- futóversenyeken, karatebemutatókon-, ahol népszerűsítettük az egészséges életmódra nevelés fontosságát, ahova bevontuk a szülőket és pártoló tagjainkat is. Így különféle gyalog-és kerékpártúrákat, sportprogramokat szerveztünk.

Egyesületünk közösségének köszönhetően a klub tagjai kétkezi munkával az ország egyik legnagyobb „Torii Kapu”-ját készítették el és állították fel edzőtermük bejáratánál.


A sikereink mellett a nehézségeinkről is szólnunk kell: az utánpótlás biztosítás nehézségeiről, valamint arról, hogy a karate nem olimpiai sportág, nem részesül TAO-s támogatásban és állami támogatottságban. Edzőtermük fenntartása és az egyesület működtetése elsősorban tagsági díjakból és az egyre nehezebben megszerezhető támogatásokból egyre nehezebben biztosítható a növekvő energia-és üzemanyagárak miatt.

A tájékoztató folytatásában ismertetésre került az egyesület 2023. évi programtervezete, amelyben a klub történetének egyik legnagyobb szabású versenyének a megrendezésére készülnek.
Július 1-én ugyanis

szeretnék megrendezni a Nyílt Világ Kupa, II. Shihan Furkó Kálmán Emlékversenyt!


Befejezésül aztán shihan Szűcs Zsolt megköszönte a kalocsai klub karatékáinak 2022. évi kimagasló teljesítményét, az edzők, a versenybírók munkáját, a szülők, a pártoló tagok és a támogatók segítségadását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.
2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK