2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

20 éves jubileum és ünnepi közgyűlés

2017. 11. 23., 21:31

2017. november 21-én tartotta a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés Ünnepi Közgyűlését Újvidéken, amelyen az alapítók az együttműködés létrejöttének 20. évfordulóját ünnepelték.

Az együttműködés célját az aláíró határmenti vajdasági, romániai és magyar megyék - köztük a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat -  úgy határozták meg, hogy az fejlessze és szélesítse a helyi közösségek és önkormányzatok közötti kapcsolatokat a gazdaság, az oktatás, a művelődés, a tudomány és a sport területén, elősegítse a térség bekapcsolódását az európai integráció folyamatába, és ezáltal hozzájáruljon az itt elő mintegy 5,3 millió lakos jólétéhez.

Az Ünnepi Közgyűlésen az alapító elnökök és a jelenlegi tagok felidézték az elmúlt húsz év legfontosabb eredményeit. Emlékplakettet vehettek át azok, akik legnagyobb mértékben járultak hozzá az Eurorégió sikeréhez, illetve átadták az „Élet a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióban” fotópályázat díjait is.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, az együttműködés jövő évi leendő soros elnöke, ünnepi beszédében a térségben élő emberek munkájának és a helyi közösségek közötti kapcsolatoknak a fontosságát hangsúlyozta, mely nélkül az együttműködés sem lehetne sikeres.

A közös történelmünk összeköt bennünket, és ahogyan a jelenünk, úgy a jövőnk is közös.

Az Eurorégió számára egyedi lehetőséget jelent, hogy 2021-ben Temesvár és Újvidék egyaránt Európa Kulturális Fővárosa lesz, amelynek rendezvényei során a többi tag is bemutatkozhat. A térség egyik fő kapcsolódási pontja a turizmus, amelynek egyik legfontosabb beruházása a közeljövőben az EuroVelo 6 kerékpárút fejlesztése lesz, amellyel Belgrád is bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Dr. Balogh László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés korábbi elnöke – aki az együttműködést 20 évvel ezelőtt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részéről aláírta - felszólalásában kiemelte:
a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy az alapítók képesek voltak a korábbi történelmi sérelmeiket félretenni, mivel felismerték az együttműködés kulcsfontosságát. A résztvevő megyék hasonló adottságokkal rendelkeznek, így nem konkurensként jelennek meg, hanem egymást segítik és erősítik. A legnagyobb értékük a tudás, amit át kell adniuk egymásnak és a következő generációnak is.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés