2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

20 éves jubileum és ünnepi közgyűlés

2017. 11. 23., 21:31

2017. november 21-én tartotta a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés Ünnepi Közgyűlését Újvidéken, amelyen az alapítók az együttműködés létrejöttének 20. évfordulóját ünnepelték.

Az együttműködés célját az aláíró határmenti vajdasági, romániai és magyar megyék - köztük a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat -  úgy határozták meg, hogy az fejlessze és szélesítse a helyi közösségek és önkormányzatok közötti kapcsolatokat a gazdaság, az oktatás, a művelődés, a tudomány és a sport területén, elősegítse a térség bekapcsolódását az európai integráció folyamatába, és ezáltal hozzájáruljon az itt elő mintegy 5,3 millió lakos jólétéhez.

Az Ünnepi Közgyűlésen az alapító elnökök és a jelenlegi tagok felidézték az elmúlt húsz év legfontosabb eredményeit. Emlékplakettet vehettek át azok, akik legnagyobb mértékben járultak hozzá az Eurorégió sikeréhez, illetve átadták az „Élet a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióban” fotópályázat díjait is.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, az együttműködés jövő évi leendő soros elnöke, ünnepi beszédében a térségben élő emberek munkájának és a helyi közösségek közötti kapcsolatoknak a fontosságát hangsúlyozta, mely nélkül az együttműködés sem lehetne sikeres.

A közös történelmünk összeköt bennünket, és ahogyan a jelenünk, úgy a jövőnk is közös.

Az Eurorégió számára egyedi lehetőséget jelent, hogy 2021-ben Temesvár és Újvidék egyaránt Európa Kulturális Fővárosa lesz, amelynek rendezvényei során a többi tag is bemutatkozhat. A térség egyik fő kapcsolódási pontja a turizmus, amelynek egyik legfontosabb beruházása a közeljövőben az EuroVelo 6 kerékpárút fejlesztése lesz, amellyel Belgrád is bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Dr. Balogh László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés korábbi elnöke – aki az együttműködést 20 évvel ezelőtt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat részéről aláírta - felszólalásában kiemelte:
a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy az alapítók képesek voltak a korábbi történelmi sérelmeiket félretenni, mivel felismerték az együttműködés kulcsfontosságát. A résztvevő megyék hasonló adottságokkal rendelkeznek, így nem konkurensként jelennek meg, hanem egymást segítik és erősítik. A legnagyobb értékük a tudás, amit át kell adniuk egymásnak és a következő generációnak is.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK