2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A fesztiválozók a főplébánia miseborát is megkóstolhatják

2017. 05. 14., 23:44

Második alkalommal rendezik meg június 20–25. között a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztivált. Újdonságok között említhetjük a kézműves söröket, valamint a fesztiválhoz csatlakozó Kecskeméti Animációs Filmfesztivált.

A hírös város térségének gyümölcstermesztő, pálinkafőző, borkészítő, vendéglátó hagyományaira épülő fesztiválnak ismét a főtér ad helyet, a 0 kilométerkőtől végig a sétányon, egészen a Rákóczi útig. A gasztrokulturális rendezvényt a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szervezi meg, melyről tegnap tartottak sajtótájékoztatót.

Bak Lajos igazgató, Homoki Tamás alpolgármester és Hajagos Csaba történész-muzeológus Fotó: Sebestyén Hajnalka

Dr. Homoki Tamás alpolgármester a fesztivál pozitívumai közül kiemelte, hogy nagy hangsúlyt kapnak a kulturális programok. Rengeteg koncert, valamint kulturális és tudományos esemény gazdagítja a hat napot. Bár a fesztiválnak ebben a formában még nincs nagy hagyománya, de már tavaly is húszezer embert megmozgatott. A korábbi borutcát újragondolva egy teljesen új fesztivál jött létre, ahol a bor tavalyi vendége a pálinka volt. Idén viszont megjelenik a sör is. A nyitóünnepségen mutatják be a Város borát, a Bács-Kiskun megye borát, valamint a Fesztivál borát és pálinkáját. Bak Lajos, a Hírös Agóra vezetője a rendezvény gasztrokulturális jelentőségét hangsúlyozta.

A gasztronómia teljes palettája jelen lesz, melyek együttesen önálló rendezvényként is megállnák a helyüket. Ugyanakkor a hat nap alatt mintegy 100 kulturális fellépő és esemény színesíti a fesztivált, melyek a gasztronómiai értékek nélkül önmagukban is ezreket vonzanak majd a főtérre. Hallható 19 koncert, lesz nyolc tanácskozás, felépítenek egy meseudvart és egy ifjúsági parkot. Fellép többek között Roy és Ádám, a Republic, az Exotic és a Molnár Dixieland Band. Összességében a fesztivál egy találkozási pont, egy közösségi tér lesz, ami nem egy kocsmai hangulatról szól, hanem a kulturált bor- és pálinkafogyasztásról. Idén 11 borrégiót képviselve mintegy 50 kiállító 250 fajta borát és pálinkáját kóstolhatja meg a közönség. Újdonságként a kínálatot magyar kézműves sörök gazdagítják, 30-féle sörkülönlegességet fogyaszthatnak a sörbarátok. A jelentkezők sokaságának köszönhetően a szervezők idén már válogattak a kiállítók közül, így minőségi és mennyiségi növekedés is tapasztalható a fesztiválon.

Mind a hat napon változatos programok várják az érdeklődőket. Idén is lesz Hősök napja, a közönség láthatja a borlovagok avatási ceremóniáját, megcsodálhat egy légi bemutatót, kiemelkedő esemény lesz a KAFF, a szerelmes párok pedig tűzugráson vehetnek részt. Különlegességként pedig a katolikus főplébánia misebora is megkóstolható, a befolyt adományokat a Nagytemplom felújítására fordítják majd.

Két társprogramot is kiemeltek: a Cifrapalotában régi eszközökön keresztül Kecskemét szőlő- és gyümölcskultúrájának múltja ismerhető meg, míg a Bozsó Gyűjteményben régi butéliákat és borospoharakat állítanak ki a fesztivál ideje alatt.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés