2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltjei találkoztak Kecskeméten – „Egy várost tönkre lehet tenni, ha ellenzéki vezetője a kormány ellen hadakozik”

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 21., 18:03

Kecskeméten a Megyeháza előtti téren pénteken, az október 13-i önkormányzati választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP. Az eseményen, amelyen portálunk is részt vett, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a pártszövetség elnök-jelöltje, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, polgármesterjelölt és Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke beszélt a most lejáró önkormányzati ciklus eredményeiről, a választás tétjéről, a jövőbeli feladatokról. A sajtótájékoztató után a FIDESZ-KDNP által támogatott polgármester-jelöltek találkoztak a kampányfőnökkel.

A sajtótájékoztatót Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, majd beszélt a megyében megvalósuló fejlesztésekről.


Forrás: Zsiga Ferenc

„A megyében az elmúlt években kezdetben 63, majd később 70 milliárd forint felhasználásáról döntött a közgyűlés. Ennek nyomán több mint 500 projekt keretében újul meg a megye. Ötszáz helyen új és felújított építmények, bölcsődék, óvodák, kerékpárutak, ipari parkok, iparterületek, csapadékvíz-csatornák, turisztikai fejlesztések szolgálják a helyi közösségeket.” - mondta Rideg László, aki a fejlődést példa nélkülinek nevezte.

Emlékeztetett, eddig a beruházások mintegy negyedét adták át, így a következő ciklus feladata a többi projekt koordinálása, és folytatnák a kormánnyal közös munkát. Létrehoznak egy megyei fejlesztési ügynökséget, elkészítik a megyei családtámogatási rendszert, valamint elkészítették a megyei klímavédelmi tervet.


Forrás: Zsiga Ferenc

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a város elmúlt ötévi eredményeiről számolt be.

„Kecskemét a legdinamikusabban fejlődő vidéki város, az elmúlt 5 évben azt láthatjuk, hogy felzárkózott Debrecen és Győr után" – hangsúlyozta a polgármester.

Rámutatott, Kecskemét ipari és gazdasági tekintetben jelentős arányt képvisel a hazai GDP termelésben, ezzel együtt pedig nemcsak a várost, de a megyét is sikerül tovább fejleszteni. Kecskeméten a bérek az elmúlt fél évtizedben megduplázódtak.

A polgármester aláhúzta: a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei kiváló szakpolitikai felkészültséggel rendelkeznek, akikkel a 800 milliárd értékű fejlesztést és a mintegy 200 projektet menedzselni tudják.

Kósa Lajos, a FIDESZ önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke elmondta, elérték célkitűzésüket: a népesség négyötöde olyan településen lakjon, ahol FIDESZ-KDNP-jelölt indul a választáson. A megye 119 településéből 57-ben indítanak vagy támogatnak polgármesterjelölteket.


Forrás: Zsiga Ferenc

Hozzátette, a Fidesz-KDNP célja az építkezés, és hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer és az egész ország fejlettségi szintje érje utol az európai uniós átlagot. Elmondta, hogy az ellenzék nem építkezni akar, hanem háborúzni, és egy várost tönkre lehet tenni azzal, ha ellenzéki vezetője a kormány ellen hadakozik.

A kampányfőnök a sajtótájékoztatót követően találkozott a párt által támogatott Bács-kiskun megyei polgármester-jelöltekkel. A megbeszélés résztvevőivel a kampány aktuális kérdéseit és az azt követő időszak teendőit beszélték át. A találkozó végén a kampányfőnök úgy fogalmazott, az a céljuk, hogy Bács-Kiskunban is a kormánnyal összefogva építsenek, szépítsenek.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei