2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltjei találkoztak Kecskeméten – „Egy várost tönkre lehet tenni, ha ellenzéki vezetője a kormány ellen hadakozik”

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 21., 18:03

Kecskeméten a Megyeháza előtti téren pénteken, az október 13-i önkormányzati választásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP. Az eseményen, amelyen portálunk is részt vett, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a pártszövetség elnök-jelöltje, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, polgármesterjelölt és Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke beszélt a most lejáró önkormányzati ciklus eredményeiről, a választás tétjéről, a jövőbeli feladatokról. A sajtótájékoztató után a FIDESZ-KDNP által támogatott polgármester-jelöltek találkoztak a kampányfőnökkel.

A sajtótájékoztatót Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, majd beszélt a megyében megvalósuló fejlesztésekről.


Forrás: Zsiga Ferenc

„A megyében az elmúlt években kezdetben 63, majd később 70 milliárd forint felhasználásáról döntött a közgyűlés. Ennek nyomán több mint 500 projekt keretében újul meg a megye. Ötszáz helyen új és felújított építmények, bölcsődék, óvodák, kerékpárutak, ipari parkok, iparterületek, csapadékvíz-csatornák, turisztikai fejlesztések szolgálják a helyi közösségeket.” - mondta Rideg László, aki a fejlődést példa nélkülinek nevezte.

Emlékeztetett, eddig a beruházások mintegy negyedét adták át, így a következő ciklus feladata a többi projekt koordinálása, és folytatnák a kormánnyal közös munkát. Létrehoznak egy megyei fejlesztési ügynökséget, elkészítik a megyei családtámogatási rendszert, valamint elkészítették a megyei klímavédelmi tervet.


Forrás: Zsiga Ferenc

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a város elmúlt ötévi eredményeiről számolt be.

„Kecskemét a legdinamikusabban fejlődő vidéki város, az elmúlt 5 évben azt láthatjuk, hogy felzárkózott Debrecen és Győr után" – hangsúlyozta a polgármester.

Rámutatott, Kecskemét ipari és gazdasági tekintetben jelentős arányt képvisel a hazai GDP termelésben, ezzel együtt pedig nemcsak a várost, de a megyét is sikerül tovább fejleszteni. Kecskeméten a bérek az elmúlt fél évtizedben megduplázódtak.

A polgármester aláhúzta: a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei kiváló szakpolitikai felkészültséggel rendelkeznek, akikkel a 800 milliárd értékű fejlesztést és a mintegy 200 projektet menedzselni tudják.

Kósa Lajos, a FIDESZ önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke elmondta, elérték célkitűzésüket: a népesség négyötöde olyan településen lakjon, ahol FIDESZ-KDNP-jelölt indul a választáson. A megye 119 településéből 57-ben indítanak vagy támogatnak polgármesterjelölteket.


Forrás: Zsiga Ferenc

Hozzátette, a Fidesz-KDNP célja az építkezés, és hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer és az egész ország fejlettségi szintje érje utol az európai uniós átlagot. Elmondta, hogy az ellenzék nem építkezni akar, hanem háborúzni, és egy várost tönkre lehet tenni azzal, ha ellenzéki vezetője a kormány ellen hadakozik.

A kampányfőnök a sajtótájékoztatót követően találkozott a párt által támogatott Bács-kiskun megyei polgármester-jelöltekkel. A megbeszélés résztvevőivel a kampány aktuális kérdéseit és az azt követő időszak teendőit beszélték át. A találkozó végén a kampányfőnök úgy fogalmazott, az a céljuk, hogy Bács-Kiskunban is a kormánnyal összefogva építsenek, szépítsenek.


Forrás: Zsiga Ferenc

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK