2024. 04. 25. csütörtök
Márk
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A megyeszékhelyen még nem lobbant be az influenza járvány

2023. 01. 24., 12:00

Míg az országban nagyobb mértékben növekszik az influenzások száma, addig Kecskeméten egyelőre nem lobbant be a járvány. Ez főként annak köszönhető, hogy a háziorvosok évtizedek óta tudatosan készülnek a járványra és a lehető legtöbb embernek adják be az influenza elleni vakcinát.

Sorra érkeztek pénteken a páciensek Gaszner András rendelőjébe. A kecskeméti háziorvoshoz mindenféle panasszal jöttek a betegek, azonban az influenzaszerű tünetek még nem annyira gyakoriak, mint máshol.

Az elmúlt pár hétben növekedett a betegek száma, ugyanakkor szakmai portálokon azt látom, hogy az országban nagyobb mértékben, mint itt, Bács-Kiskun vármegyében, Kecskeméten. Mi is várakozó állásponton vagyunk, hiszen bármikor berobbanhat a járvány, fel vagyunk rá készülve."- nyilatkozta Gaszner András.


A kevésbé intenzív emelkedésnek az lehet az oka Kecskeméten, hogy a háziorvosok évtizedek óta prioritásként kezeli az influenzát, és akinek csak lehet, beadják a vakcinát.

Ez elsősorban a kevésbé immunerős szervezet betegsége. Veszélyeztetett a 65 év feletti korcsoport, illetve azoknak a páciensek, akiknek valamilyen egyéb betegség miatt legyengült az immunrendszerük."– mondta a szakember.

A kezelés alapvetően tüneti, amennyiben szövődmény lép fel, akkor érdemes antibiotikummal közbeavatkozni. Aki tehát még nem vette fel az influenza elleni vakcinát az még megteheti, a háziorvosnál kell jelentkezni injekcióért.
Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK