2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A tűzoltók élethivatása a bizalomra épül

2017. 05. 04., 07:31

Szerdán tartotta tűzoltónapi állománygyűlését a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Hírös Agórában.

Dr. Farkasinszi Lóránt megyei igazgató nyitóbeszédében elmondta, hogy a tűzoltói hivatás lényege egyszerűen az, hogy jó. Azért jó tűzoltónak lenni, mert ez az élethivatás – beleértve az önkéntes tűzoltókat is – a bizalomra épül. Bizalom egymás iránt és az állampolgárok bizalma irántuk. A tűzoltónap ünnep, amelyben a tűzoltóhivatás értékeit ünneplik: a tűzoltók és a társadalom kapcsolatát, a bizalmat, az együttműködést, az összetartozást, a szakmai tudást és végső soron az életet.

Fotó: Horváth Péter

Ünnepi beszédet mondott Ossó János, a Bajai Kirendeltség vezetője. – Ha az emberek ereje kevés a katasztrófa felszámolására, ami életüket, testi épségüket, anyagi javaikat fenyegeti, akkor keresnek olyan védőszentet, aki saját munkájukhoz kapcsolódik. Így találták meg Szent Flóriánt, aki bajtársaiért az életét áldozta. Elszántsága, rendíthetetlen hite, önfeláldozása és embertársai melletti halált megvető kiállása magas mércét állít nekünk. A tűzoltók élet- és kármentő munkája hamar statisztikai adattá válik. De munkájuknak van egy olyan része, ami soha nem foglalható táblázatok korlátai közé. Ez a tűzoltó emberi magatartása, ami embertársai életének és ingóságainak megvédésére készteti. Szent Flórián ünnepéhez kapcsolódva azok előtt tisztelgünk, akik hivatásuknak választották embertársaik szolgálatát a tűz elleni védekezésben.A tűz jegyében

Tűzben fogant művészi produkciókat láthattak az ünneplő tűzoltók a színpadon. A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós kvartettje komolyzenei előadása után a Constantinum iskola ötödik osztályos tanulói a Tűz van a faluban című népi játékot és táncösszeállítást adták elő. A Kiskun Művészeti Alapiskola hallgatói duettje a NOX zenekar Tűztánc és a Kárpátia együttes Tűzoltódal című számát énekelte el.

 

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés