2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A véradókra mindig lehet számítani

2015. 11. 23., 09:54

Idén is ünnepélyes keretek között köszöntötte az önkéntes véradókat és sikeres véradásszervezőket a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete.

Több mint ötven olyan véradót köszöntöttek pénteken, akik több mint ötvenszer adták vérüket azért, hogy másokon segíthessenek. Áldozatvállalásukat nem lehet elégszer megköszönni – fogalmazott köszöntőjében dr. Zombor Gábor, a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke.

– Országgyűlési képviselőként, volt egészségügyi államtitkárként is őszintén gratulálok önöknek – mondta az elnök. – Méginkább köszönöm magánemberként, hogy édesanyámnak is segített valamelyikük vére. Egy beteg hozzátartozó szemszögéből egészen másmilyen minőség találkozni azokkal, akik mindig rendelkezésre állnak, akikre mindig lehet számítani. A humanitárius szervezet megyei vezetősége nevében dr. Horváth László igazgató köszöntötte az ünnepelteket.

A megyei szervezet emléklappal köszöntötte sokszoros véradóit, köztük tíz olyan donort, akik több mint százszor adtak már vért: Horváthné Raffai Pálma (100), Németh László (100), Antal Mihály (100), Czinkóczki Sándor (100), dr. Károlyfalvi József (106), Kovács Péter (110), Zsótér János (110), Vereb István (120), Rékasi László (125).

A prímet Farkas Sándor (Kiskunhalas) vitte, aki eddig 140 alkalommal nyújtotta karját véradásra.

Az országos vezetőség nevében Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója kívánt jó egészséget valamennyi önkéntes véradónak. Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese örömmel tudatta, hogy az idei statisztikák szerint végre megállni látszik a korábbi időszak lejtmenete, amikor évről évre csökkent a véradások száma. Idén sikerült „hozni” a tavalyi számokat, ami az önkéntes donorok és a véradásszervezők közös sikere.

Dr. Szekeres Veronika, az OVSZ szegedi regionális központjának igazgatója hangsúlyozta: minden véradó joggal lehet büszke magára, és minden család a véradó családtagjára. Rámutatott arra is, hogy még mindig kevés fiatal veszi ki részét a véradásból, ezért a következő évek legfontosabb feladata, hogy közülük is minél többen legyenek tagjai a véradók táborának.

Három kitüntetett

Több évtizedes, rendszeres véradói tevékenységük elismeréseként idén hárman kapnak kitüntetést Bács-Kiskunból a központi véradók napi ünnepségen, november 28-án. Véradóbarát Munkahelyként az Univer Product Zrt. (Kecskemét), amely évek óta támogatja és ösztönzi alkalmazottai körében a véradást.
Véradó Mozgalomért ezüst emlékérem kitüntetést kap Bányai Gyöngyi védőnő (Uszód), aki a kalocsai térségben szervezi a véradásokat immár 25 éve.
Pro Vita kitüntetést kap Harkai Gergely nyugdíjas (Kecskemét), aki eddig 108 alkalommal adott vért, és ismerősei, barátai körében is népszerűsíti a véradást.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés