2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Célegyenesben az első TOP-os pályázatok

2016. 04. 01., 15:39

A hónapok óta tartó egyeztető és komoly előkészítő munkát követően tegnap benyújtották az első Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elkészített pályázatokat. A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra több mint 1 milliárd forint értékben nyerhető el uniós támogatás a települési önkormányzatok részére.

A támogatás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához.

A pályázatok eredményeit összesítve 2018-ra összesen 19,411 kilométernyi kerékpárforgalmi létesítmény kerül megépítésre túlteljesítve a megyei Integrált területfejlesztési programban tervezetteket.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy az összehangolt előkészítő munka során mindvégig közösen együtt tudtak gondolkodni a települések vezetőivel. Pozitív elbírálás esetén a most beadott 9 pályázat menedzsmentjét is a megyei önkormányzat fogja végezni.

A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Kecskés László röviden bemutatta a projekteket: 3 komplex közlekedésfejlesztést, 3 belterületi kerékpárút fejlesztést és 3 településeket összekötő kerékpárforgalmi útvonal kialakítását célzó pályázatot dolgoztak ki kollégáikkal. Elmondása szerint a településekkel való közös munka mindvégig a partnerség medrében folyt.

A pályázó önkormányzatok között van Császártöltés település is. Takácsné Stalter Judit polgármester asszony úgy ítélte meg, hogy jó ötlet volt együttműködési megállapodást kötni a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft-vel, mert harmonikus és megnyugtató volt a közös munka. Óriási hiányt pótol Császártöltésen a megtervezett kerékpárút, hiszen a településen sokan járnak kerékpárral az igen veszélyesnek számító, 54-es út mentén. A fordulópontot jelentő eseményt jelképezve, ünnepélyes keretek közt aláírta pályázati dokumentációját a polgármester asszony.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A sajtótájékoztatót Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője zárta, aki úgy tájékoztatott, hogy munkatársaik teljes felkészültségben várják a pályázatokat befogadásra, iktatásra és formai ellenőrzésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK