2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Célegyenesben az első TOP-os pályázatok

2016. 04. 01., 15:39

A hónapok óta tartó egyeztető és komoly előkészítő munkát követően tegnap benyújtották az első Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elkészített pályázatokat. A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra több mint 1 milliárd forint értékben nyerhető el uniós támogatás a települési önkormányzatok részére.

A támogatás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához.

A pályázatok eredményeit összesítve 2018-ra összesen 19,411 kilométernyi kerékpárforgalmi létesítmény kerül megépítésre túlteljesítve a megyei Integrált területfejlesztési programban tervezetteket.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy az összehangolt előkészítő munka során mindvégig közösen együtt tudtak gondolkodni a települések vezetőivel. Pozitív elbírálás esetén a most beadott 9 pályázat menedzsmentjét is a megyei önkormányzat fogja végezni.

A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Kecskés László röviden bemutatta a projekteket: 3 komplex közlekedésfejlesztést, 3 belterületi kerékpárút fejlesztést és 3 településeket összekötő kerékpárforgalmi útvonal kialakítását célzó pályázatot dolgoztak ki kollégáikkal. Elmondása szerint a településekkel való közös munka mindvégig a partnerség medrében folyt.

A pályázó önkormányzatok között van Császártöltés település is. Takácsné Stalter Judit polgármester asszony úgy ítélte meg, hogy jó ötlet volt együttműködési megállapodást kötni a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft-vel, mert harmonikus és megnyugtató volt a közös munka. Óriási hiányt pótol Császártöltésen a megtervezett kerékpárút, hiszen a településen sokan járnak kerékpárral az igen veszélyesnek számító, 54-es út mentén. A fordulópontot jelentő eseményt jelképezve, ünnepélyes keretek közt aláírta pályázati dokumentációját a polgármester asszony.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A sajtótájékoztatót Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője zárta, aki úgy tájékoztatott, hogy munkatársaik teljes felkészültségben várják a pályázatokat befogadásra, iktatásra és formai ellenőrzésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK