2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Célegyenesben az első TOP-os pályázatok

2016. 04. 01., 15:39

A hónapok óta tartó egyeztető és komoly előkészítő munkát követően tegnap benyújtották az első Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elkészített pályázatokat. A Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra több mint 1 milliárd forint értékben nyerhető el uniós támogatás a települési önkormányzatok részére.

A támogatás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához.

A pályázatok eredményeit összesítve 2018-ra összesen 19,411 kilométernyi kerékpárforgalmi létesítmény kerül megépítésre túlteljesítve a megyei Integrált területfejlesztési programban tervezetteket.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy az összehangolt előkészítő munka során mindvégig közösen együtt tudtak gondolkodni a települések vezetőivel. Pozitív elbírálás esetén a most beadott 9 pályázat menedzsmentjét is a megyei önkormányzat fogja végezni.

A Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dr. Kecskés László röviden bemutatta a projekteket: 3 komplex közlekedésfejlesztést, 3 belterületi kerékpárút fejlesztést és 3 településeket összekötő kerékpárforgalmi útvonal kialakítását célzó pályázatot dolgoztak ki kollégáikkal. Elmondása szerint a településekkel való közös munka mindvégig a partnerség medrében folyt.

A pályázó önkormányzatok között van Császártöltés település is. Takácsné Stalter Judit polgármester asszony úgy ítélte meg, hogy jó ötlet volt együttműködési megállapodást kötni a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft-vel, mert harmonikus és megnyugtató volt a közös munka. Óriási hiányt pótol Császártöltésen a megtervezett kerékpárút, hiszen a településen sokan járnak kerékpárral az igen veszélyesnek számító, 54-es út mentén. A fordulópontot jelentő eseményt jelképezve, ünnepélyes keretek közt aláírta pályázati dokumentációját a polgármester asszony.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A sajtótájékoztatót Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője zárta, aki úgy tájékoztatott, hogy munkatársaik teljes felkészültségben várják a pályázatokat befogadásra, iktatásra és formai ellenőrzésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei