2024. 02. 28. szerda
Ákos, Bátor
: 389 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elsikkasztotta a felesége 25 milliós örökségét – Szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozzák

Zsiga Ferenc  |  2024. 02. 04., 08:33

A Kecskeméti Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a felesége által örökölt – és így a felesége különvagyonába tartozó – ingatlan eladásából származó és a bankszámlájára utalt közel 25 millió forintot eltulajdonította. A férfi új párjával további bűncselekményeket is elkövetett.

A vádirat szerint a kecskeméti vádlott akkori felesége – az ügy egyik sértettje – testvérével együtt örökölt egy ingatlant, amelyet 2021 novemberében értékesítettek. Az ingatlan vételárának a sértettre eső részét, közel 25 millió forintot, a vevő – a férfi és felesége megállapodása alapján – a férj bankszámlájára utalta át. Ezen összeg a polgári jog szabályai szerint a feleség különvagyonába tartozott.

A vádlott a bankszámlájára átutalt és így rábízott pénzt közel egy hónap alatt teljes egészében jogtalanul eltulajdonította úgy, hogy egy részét több részletben, készpénzben felvette, a többit pedig átutalásokkal és bankkártyás fizetésekkel elköltötte. A férfi a pénzből egy másfél millió forint értékű autót is vásárolt magának, amelyet később a feleségének átadott, így az általa okozott kár részben megtérült.

A férfi új párjával – az ügy másodrendű vádlottjával – közösen alapított egy gazdasági társaságot, amely nevében eljárva 2022. február 24. napján üzemeltetés céljából bérbe vettek egy kecskeméti vendéglátóhelyet annak berendezési-, használati tárgyaival, konyhai eszközeivel együtt. A vádlottak azonban a rájuk bízott dolgokból közel négyszáz tételt – így komplett étkészleteket, konyhai edényeket és egyéb konyhai felszereléseket – eltulajdonítottak összesen több, mint egy millió forint értékben.


A vádlottak – akik később házasságot is kötöttek – két kiskorú gyermekkel együtt 2022. december 20. napján úgy jelentkeztek be egy kecskeméti szállodába, hogy a szállásdíj kifizetése nem állt szándékukban, arra lehetőségük sem volt. A pár végül 8 éjszakát töltött a szállodában félpanziós ellátással, amivel közel 700.000 forintos számlát halmoztak fel, de nem fizették ki.

Az ügyészség a vádlottakat sikkasztás és csalás bűntettével, a férfit pedig ezen felül jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével is vádolja és velük szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-23 07:56:00
A Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának tűzoltói számára negyedévente szerveznek területbejárást az új atomerőmű építési területén annak érdekében, hogy a dinamikusan változó munkaterületen megfelelő helyismeretre tegyenek szert. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>
2024. 02. 27., 15:57
A Kalocsai Szent Kereszt Kórházba járóbeteg szakellátásra érkező betegeknek minden esetben regisztrációra van szükségük a főbejáratnál található betegfelvételi pultnál. Itt történik az előjegyzések kiadása is! Még >>>
2024. 02. 27., 10:28
Mindenkit maga mögé utasított a Renault. Még >>>
2024. 02. 26., 10:38
Az osztrák hatóságok körözték az autót, amelyet a tompai határátkelőnél foglaltak le. Még >>>
2024. 02. 26., 09:24
Ezek a húsmentes ételek tuti a legjobb barátaitok lesznek a következő hetekben. Legyetek nyitottak, próbáljatok ki új ízeket és főzzetek sokat! Még >>>
2024. 02. 26., 09:16
Akár 100 dollárt is lefaraghatnak az árcédulájából, cserébe viszont hiányozhat belőle valami. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK