2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Futópálya épült a honvédkórházban

2016. 03. 09., 19:47

Futópályát épített a Magyar Honvédség Kecskeméten az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetében, a honvédkórházban.

Kedden avatták fel az új futópályát. A megépítésére azért volt szükség, mert minden hivatásos, szerződéses és tartalékos katona alkalmassági és szűrővizsgálatát itt, Kecskeméten végzik.

Dr. Lengyel Attila ezredes, az intézet vezető főorvosa a baon.hu-nak elmondta: az elmúlt években a Magyar Honvédség harcképességének biztosítása érdekében fokozott figyelmet fordítanak a fizikai alkalmassági vizsgálatok végrehajtásának minden területére. Ezt az egész országra kiterjedő feladatot 2013 óta Kecskeméten végzik, évente több mint tízezer vizsgálatot hajtanak végre.

Korábban az egyik közeli iskola futópályáját bérelték a fizikai felmérésekre, de ennek a pályának az állapota az utóbbi években sokat romlott, az alkalmassági vizsgálatokra felkészülők az alakulataiknál lényegesen jobb körülmények közt hajthatták végre a felkészülést, mint amilyen feltételek Kecskeméten vártak rájuk. Ez az új futópálya azonban minőségi változást jelent az egyre növekvő létszámban alkalmassági vizsgálatra jelentkezők fizikai állóképességének a felmérésében.

A pálya átadást jelképező nemzetiszínű szalagot dr. Orosz Zoltán altábornagy, Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka és dr. Lengyel Attila orvos ezredes, a kecskeméti intézmény intézetvezető főorvosa vágták át. Az ünnepélyes átadás zárásaként Országné Faragó Éva alezredes levezényelt egy bemutató fizikai állóképesség felmérést, majd pedig a résztvevők is kipróbálhatták a 320 méter hosszú, 2,40 méter széles, gumiréteggel borított futópályát.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés