2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

II. Bács-Kiskun Megyei Bormustra Kecskeméten – Video üzenet, fontos bejelentéssel az agrárminisztertől

II. Bács-Kiskun Megyei Bormustra Kecskeméten – Video üzenet, fontos bejelentéssel az agrárminisztertől
Zsiga Ferenc  |  2019. 11. 16., 08:40

Idén is a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, immár második alkalommal, nagy érdeklődés mellett rendezték a Bács-Kiskun Megyei Bormustrát, amelyet kiváló borok, szakmai és baráti beszélgetések, szívet melengető jótékonyság jellemzett. A rendezvény egy újabb lépcsőfok a megye borainak elismeréséhez vezető úton.

A két napos polgármesteri fórum miatt a megye településvezetői részvételével megtartott Bormustrát Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. Az elnök kiemelte: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat fontos feladatának tekinti a megye borturizmusa fejlődésének segítését, hogy Bács-Kiskun borai a minőségük és a szőlőterületek nagyságához mérten is kellő elismerésben részesüljenek.

E megyei önkormányzat e cél érdekében rendezte meg a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrát, amelyen a legkiválóbb borászok, pincészetek kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

A rendezvény fővédnöke, dr. Nagy István agrárminiszter videó üzenetben köszöntötte a Bormustra résztvevőit, és a nagyobb nyilvánosság számára ebben az üzenetben jelentette be: jövőre a hazai bormarketing fejlesztésére 30 milliárd forintot különített el a tárca, amelyre hamarosan lehet pályázni.

A nagyszabású eseményt mások mellett megtisztelte jelenlétével Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- és Gasztromarketing Főosztályának vezetője is.

A megyei Bormustra palettája idén vajdasági kiállítókkal is kiegészült.

Az egyes borászatok négy-négy borral készültek a bemutatóra: illatos fehér, nem illatos fehér, rozé és vörösbor kategóriában. Ezekből a válogatásokból az est folyamán a borkedvelő és - borértő közönség szavazatai alapján hirdették ki a Bács-Kiskun Megyei Bormustra Borát.


Forrás: KALOhírek / Zsiga FerencA KITÜNTETŐ CÍMET IDÉN A CSÁTALJAI NAGYHEGY PINCÉSZET 2019-ES NERO ROSÉJA KAPTA.

A meghívott vendégek, a megye tisztségviselői, vezetői, borkedvelői, turisztikai - és gasztronómiai szakemberei standonként érdeklődve, meg-megállva kóstolhatták meg a kitűnőbbnél kitűnőbb borokat.

A Bormustrán bemutatkozott egy határon átnyúló projekt keretében készült könyv is, amely elkalauzol bennünket Bács-Kiskuntól a vajdasági Szerémségig a legkiválóbb pincészetekbe, megmutatva őseink hagyatékát, amely mára már világhódító útra indult.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A rendezvény ideje alatt megtekinthető volt egy kiállítás is, mely térségünk pincészeteit, történeti örökségét tárta az érdeklődők elé.
A vendégek egy Bács-Kiskuntól a Vajdaságig tartó borút térképet kaptak ajándékba.

A megyei önkormányzat bemutatta a legújabb imázsfilmjét is, mely a bor iránti elköteleződést, életérzést tolmácsolja a nézőnek.


Ahogyan tavaly, idén is tartottak jótékonysági célú borárverést.

A megyei önkormányzat a Háromkúton élő gyermekeknek és családjaiknak ajánlották fel az árverésen befolyt teljes összeget.


Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


Háromkúton számos család kényszerül arra, hogy 10 éves gyermekét tanulmányai folytatása érdekében kollégiumba, az éltető faluközösségtől és a szülői ház biztonságától távolra, idegen környezetbe küldje. A kicsik így megtörten és idő előtt indulnak el a nagybetűs életbe, de mivel az iskola több órányi autóútra van szülőfalujuktól, ez az egyetlen megoldás a számukra. A kollégiumi díj azonban óriási terhet ró az ott élő családokra, mellyel a legtöbben nem tudnak megbirkózni. Annak érdekében, hogy a gyermek folytathassa tanulmányait, de a szülő mentesüljön a súlyos költségek alól, kénytelen hivatalosan is lemondani gyermekéről, mely soha be nem gyógyuló sebet és törést okoz mind a felnőttek, mind a gyerekek lelkében.

A jótékonysági árverésen befolyt közel 500 ezer forint összeggel ezeket a gyerekeket, családokat, így a szórványokban élő magyarok fennmaradását segítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés