2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági vadászattal támogatták a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztályát

Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 31., 09:42

Bács-Kiskun megyében idén december 27-én tartották meg a jótékonysági vadászatot. A programra a www.ojv.hu oldalon történő regisztrációval lehetett jelentkezni, a személyenkénti adomány (részvételi díj) 50.000 forint volt. Egyéni döntés alapján magasabb összeg is utalható volt, valamint lehetőség nyílt részvételi szándék nélkül is támogatni a programot, amit szintén ennek az oldalnak a felkeresésével lehetett megtenni. A megyei vadászat találkozási pontja a Lakitelek Népfőiskolán volt.

A jótékonysági vadászat Bács-Kiskun megyei nagykövete dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, aki nagy segítséget nyújtott a jótékony akció megvalósításában.

A Bács-Kiskun megyei jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a nemes célhoz csatlakozók a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztályát támogatták. A teljes bruttó összeg idén három és félmillió körül várható, ami pedig a költségek után megmarad, közelíti a hárommillió forintot. A rendezvény bevételéből idén speciális diagnosztikai- és egyéb fontos orvosi eszközök megvásárlására nyílik majd lehetőség.

Az idei vadászaton részt vettek többek között Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgató-megyei intézményvezetője, Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, valamint Dr. Koncz István és Dr. Pétervári László szülész-nőgyógyász főorvosok.


Bács-kiskunban az előző években befolyt adományokból intenzív gyermekágy, koraszülött ultrahang készülék, légúti porlasztó készülék, táppumpa és endoszkópiás eszköz került átadásra.

Országos kitekintés

Tíz éves a országos jótékonysági vadászat, eddig több mint 90 ezer gyermek gyógyulását segítették 124 millió forinttal - mondta el Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az M1 aktuális csatornán kedd este.

A szenvedélyt összekötöttük az önzetlenséggel és ezzel megalkottuk a jótékonysági vadászatot, karitatív programunkat."- mondta az ötletgazda.

2013 óta minden évben december 27-én rendezik meg a programot. Idén 38 helyszínen zajlott a jótékonysági vadászat és várhatóan mintegy 40 millió forintot adományoznak a gyermekkórházaknak

- mondta Fejes László.

A jótékonysági vadászat Magyarország leghatékonyabb, legszélesebb körre ható karitatív programjává vált."- fűzte hozzá.

Fejes László elmondta: 2020 óta a határon túl is megrendezik a jótékonysági vadászatot, idén Erdélyben és Vajdaságban került rá sor. A szervezők a program további bővítését tervezik.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK