2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméten is lesz közös piknik a szabad szoptatásért

2016. 07. 28., 09:27

Kecskemét is csatlakozott az augusztus 1-jén országosan megrendezett közös szoptatós piknikhez, amelyre szeretettel várnak mindenkit: kismamákat, kisbabákat és azokat is, akik csak támogatóként szeretnének jelen lenni az eseményen. A kezdeményezés célja, hogy elfogadottá váljon: szoptatni természetes, bárhol és bármikor.

A közös szoptatós piknik kezdeményezése Budapestről indult, miután több alkalommal is kitiltottak szoptatós anyukákat nyilvános helyekről. Még 2015-ben a McDonald's-ból dobtak ki egy szoptatós anyukát, ami óriási felháborodást váltott ki az országban. Az anyukák flashmobot is tartottak, a gyorsétterem pedig belső vizsgálatot indított az ügyben. Idén újabb szoptatós botrány pattant ki, amikor rászóltak egy bölcsődében szoptató anyukára.

Így szól a szervezők üzenete:

Ha szoptató anya vagy, csatlakozhatsz a közös szoptatáshoz, beszélgetéshez! Az otthonukon kívül szoptató anyákat érő kritikákra, távozásra felszólításokra és a baba-mama szobák néhol siralmas állapotára reagálva és üdvözölve az építő párbeszédet és a pozitív változásokat találkoznánk egy előre kijelölt helyszínen, ahol megünnepeljük a Szoptatás Világnapját is. Ha nem vagy épp szoptatós anya, vagy valamiért csak más módon tudod táplálni gyermeked, akkor is szeretettel várunk, hiszen ettől még azonosulhatsz a kezdeményezéssel és jelenléteddel nagyban támogathatod az eseményt és a célt!
A közös szoptatással (nem kötelező természetesen;) és jelenlétünkkel kifejezhetjük, hogy szoptatni szabad, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy az üzenetünk fontos!

A kecskemetimami.hu oldal is csatlakozott a Bp-i fő eseményhez, és megszervezik városunkban a közös pikniket a szabad szoptatásért!

„Ezzel szeretnénk a jó ügy mellé állni és támogatni az édesanyákat! Mert szoptatni természetes, bárhol bármikor. Töltsünk együtt egy felhőtlen napot kötöttségek nélkül, babáinkkal/családunkkal együtt, szabadon!” – írják a hírportálon.

A kecskeméti szoptatós piknik időpontja: 2016. augusztus 1., hétfő
Találkozó helyszíne: 16:30-kor a Méltóság mezeje (Az önkormányzat és Nagytemplom közötti terület)
A piknik után együtt elsétálnak a résztvevők a Vasútparkba beszélgetni, töltődni, piknikezni.
A facebook eseményhez ITT lehet csatlakozni, személyesen pedig a helyszínen! Érdeklődni a kecskemetimami@gmail.com címen lehet.

Forrás: Hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK