2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméten is lesz közös piknik a szabad szoptatásért

2016. 07. 28., 09:27

Kecskemét is csatlakozott az augusztus 1-jén országosan megrendezett közös szoptatós piknikhez, amelyre szeretettel várnak mindenkit: kismamákat, kisbabákat és azokat is, akik csak támogatóként szeretnének jelen lenni az eseményen. A kezdeményezés célja, hogy elfogadottá váljon: szoptatni természetes, bárhol és bármikor.

A közös szoptatós piknik kezdeményezése Budapestről indult, miután több alkalommal is kitiltottak szoptatós anyukákat nyilvános helyekről. Még 2015-ben a McDonald's-ból dobtak ki egy szoptatós anyukát, ami óriási felháborodást váltott ki az országban. Az anyukák flashmobot is tartottak, a gyorsétterem pedig belső vizsgálatot indított az ügyben. Idén újabb szoptatós botrány pattant ki, amikor rászóltak egy bölcsődében szoptató anyukára.

Így szól a szervezők üzenete:

Ha szoptató anya vagy, csatlakozhatsz a közös szoptatáshoz, beszélgetéshez! Az otthonukon kívül szoptató anyákat érő kritikákra, távozásra felszólításokra és a baba-mama szobák néhol siralmas állapotára reagálva és üdvözölve az építő párbeszédet és a pozitív változásokat találkoznánk egy előre kijelölt helyszínen, ahol megünnepeljük a Szoptatás Világnapját is. Ha nem vagy épp szoptatós anya, vagy valamiért csak más módon tudod táplálni gyermeked, akkor is szeretettel várunk, hiszen ettől még azonosulhatsz a kezdeményezéssel és jelenléteddel nagyban támogathatod az eseményt és a célt!
A közös szoptatással (nem kötelező természetesen;) és jelenlétünkkel kifejezhetjük, hogy szoptatni szabad, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy az üzenetünk fontos!

A kecskemetimami.hu oldal is csatlakozott a Bp-i fő eseményhez, és megszervezik városunkban a közös pikniket a szabad szoptatásért!

„Ezzel szeretnénk a jó ügy mellé állni és támogatni az édesanyákat! Mert szoptatni természetes, bárhol bármikor. Töltsünk együtt egy felhőtlen napot kötöttségek nélkül, babáinkkal/családunkkal együtt, szabadon!” – írják a hírportálon.

A kecskeméti szoptatós piknik időpontja: 2016. augusztus 1., hétfő
Találkozó helyszíne: 16:30-kor a Méltóság mezeje (Az önkormányzat és Nagytemplom közötti terület)
A piknik után együtt elsétálnak a résztvevők a Vasútparkba beszélgetni, töltődni, piknikezni.
A facebook eseményhez ITT lehet csatlakozni, személyesen pedig a helyszínen! Érdeklődni a kecskemetimami@gmail.com címen lehet.

Forrás: Hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés