2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméten van az első közterületi okosparkoló

2016. 04. 01., 16:42

Kecskeméten, a Kálvin téren pénteken ünnepélyesen is átadták az üres férőhelyeket digitális kijelzőkön mutató parkolási rendszert. A sofőrök így megspórolhatnak egy felesleges kört, ha már előre látják, hogy nincs szabad parkolóhely.

Tavaly a főtéri felújítás keretében a Kálvin téri parkolót is rendbe hozták, az intelligens parkolási rendszert is már kiépítették ekkor. Ennek lényege, hogy egy, a Kiskörút felé néző digitális táblán megjelenik, hány szabad parkolóhely van a Kálvin téri (nagyposta melletti) parkolóban. Hasonló tábla van a posta mögötti Búzás Mihály utca Kiskörút felőli bejáratánál is – írja a Baon.hu.


Forrás: Hraskó István / Baon.hu

Az 57 parkolóhely közepére felszereltek egy érzékelőt, amely észleli, hogy áll-e fölötte autó, vagy sem. Viszont tavaly kiderült, hogy azokat a helyzeteket nem tudja értelmezni a rendszer, mikor egy sofőr két férőhely közé áll be, így az autója nem “árnyékolja le” a szenzort. A gyakorlatban a gépkocsi így két helyet elfoglal, viszont a táblán eggyel sem csökken a szabad férőhelyeket jelző szám.
A probléma kiküszöbölésére a parkolóhelyeket elválasztó csíkra prizmákat tettek, hogy ezzel is segítsék a vezetőket az intelligens parkolásban. Az egész rendszer egyébként 5 millió forintba került, és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. finanszírozta.

A pénteki ünnepélyes átadón részt vett Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár államtitkára, Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester és Homoki Tamás alpolgármester. Mint elhangzott: a kecskeméti egy pilot projekt, mert az országban először a hírös városban építettek ki közterületen egy ilyen parkolási rendszert.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés