2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kellemes zamatok, íves savgerincek és gyümölcsös ízek - Bács-Kiskun „aranya” bemutatkozott a kecskeméti Bormustrán

Kellemes zamatok, íves savgerincek és gyümölcsös ízek  - Bács-Kiskun „aranya” bemutatkozott a kecskeméti Bormustrán
2018. 11. 15., 08:53

Az első megyei bormustrának, egy határ átnyúló szakmai konferenciának és a megyei polgármesteri fórumnak adott otthont november 9-én Kecskemét. A rendezvényen az ismert márkanevek mellett az egészen kicsi borászatok is és megmutathatták mit rejt pincéjük mélye.

Hagyományteremtő céllal indította útjára a Bács-kiskun Megyei Önkormányzat az első megyei bormustrát, ahol megyénk húsz kiváló borászata mutatta be, négy kategóriában büszkeségeit. Megmérettek az illatos, a nem illatos fehérborok, a rozé- és vörösborok.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A bormustrán megyénk településvezetői, tisztségviselői, intézményvezetői, vállalatvezetői ismerhették meg a „megyénk aranyát” és köthettek akár egy életre szóló barátságot térségünk kincsei iránt.

A megyei borászatok most első alkalommal mutathatták meg így együtt, hogy az „ország legnagyobb szőlőterülete” jelző, komoly tartalmat is rejt. Kiválóbbnál, kiválóbb fehér-, rozé- és vörösborok seregszemléjén, sokak most ismerkedtek meg először a térségi borok elismerésre méltó, színes-ízes csodájával.

A rendezvényen egymásra talált borász, borkedvelő, a szálloda báltermét betöltő kellemes zamatok, íves savgerincek, gyümölcsös ízek zsongásában. Megyénk különböző tájai, hagyományai, ízei, értékei és az őket becsben tartó borászok kaptak szót az első bormustrán. Egymásra találtak gondolatok, megfogalmazódtak közös célok, kialakultak emberi és baráti kapcsolatok.

A rendezvény a megyei önkormányzat célkitűzéseivel összhangban, egy megyei szintű összefogás gondolatkörében mutatta meg, hogy van közös útjuk a megyei borászoknak és kiváló boraiknak.

A bormustra kísérőrendezvényekét tartott jótékonysági borárverés közel 300 ezer forinttal segítette Böjte Csaba testvér által fémjelzett gyergyószárhegyi gyermekotthont, hogy mindennapi gondjain úrrá tudjon lenni és elősegítse az élhető jövőhöz jutni nevelt gyerekeiket.

Első alkalommal választották meg - közönségszavazatok alapján -  a bormustra borát, amely a Koch Borászat Frisch rozé cuvée bora lett. A díjat Rideg László közgyűlési elnök adta át Koch Csaba borásznak.

A hagyományteremtő céllal útjára indított bormustra rendezvény és díja, legközelebb a jövő év novemberében nyílik meg a borászok és az érdeklődők előtt.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints

A négyoldalas szórólapért kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK