2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megyénkben 113 kilométer hosszú drótháló lesz

2015. 06. 19., 11:06

Sajtótájékoztatót tartott tegnap Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke a kormány szerdai, a magyar-szerb határ lezárására vonatkozó döntésével kapcsolatban. Mint arról beszámoltunk: hamarosan 175 kilométer hosszú, 4 méter magas kerítés épül a déli határszakaszra, a kormány ezzel a lépéssel szeretne gátat szabni a hazánkba irányuló migrációs hullámnak. Rideg László elmondta, hogy az ötlet nem egyedi, Bulgária is drótkerítéssel védi a Törökországgal határos határszakaszát, az ott visszatartja a Törökország felől érkező bevándorlókat.

Bács-Kiskun megyében a tervezett kerítésből 113 kilométer fog megépülni. Mivel megyénknek a leghosszabb a Szerbiával közös határszakasza, a migrációs nyomás is leginkább itt, illetve Csongrád megyében érzékelhető. A sajtótájékoztatón elhangzott: az illegális bevándorlók száma 2011 óta folyamatosan emelkedik, idén eddig már annyi határsértőt fogott el a rendőrség, mint tavaly egész évben. Most jellemzően afgán, pakisztáni és iraki migránsok érkeznek, de az utóbbi időben megnövekedett az afrikai térségből útnak indulók száma is.

– Nem igaz, hogy csak a háborús országokból érkeznek hazánkba migránsok. Közel hatvan országból érkeznek, nincs mindenhol háború – mondta Rideg László, aki hozzátette: Európa más országai is egyre szigorúbb lépéseket tesznek, Ausztria, Németország és Franciaország lezárja belső határait a bevándorlók előtt. Rideg László elmondása szerint Ausztria és Németország 15 ezer bevándorló Magyarországra történő visszaküldéséről döntött, hiszen ők először hazánkban léptek be az EU területére.

Rideg László arra a kérdésünkre, hogy mikorra készül el a kerítés és mennyibe fog kerülni, egyelőre nem tudott válaszolni. A Népszabadság információi szerint a kormány 22 milliárd forintból tervezi megvalósítani a határzárat.

Szükség lesz a halasi menekülttáborra?

Mint arról korábban beszámoltunk: a kiskunhalasi egykori szovjet tüzérlaktanyát menekülteket befogadó állomássá alakítják. A tereprendezési munkák már elkezdődtek. A határzár hírével párhuzamosan felvetődött a kérdés, hogy – ha elméletileg a drótkerítés megállítja a menekülthullámot – szükség van-e a kiskunhalasi laktanya költséges menekülttáborrá alakítására. A kérdés adott akkor is, ha 15 ezer bevándorlót visszaküldenek Ausztriából és Németországból hazánkba, hiszen a halasi laktanya csupán néhány száz, esetleg ezer ember elszállásolására alkalmas. Rideg László szerint a halasi laktanya ügyének kérdése attól is függ, hogy mikor és hogyan fog a kerítés megvalósulni.

 

Forrás: BAON

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés