2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Minden, ami turisztika – szakmai konferencia a Megyeházán

2016. 11. 13., 17:04

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. „ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG” Bács-Kiskun megyei turisztikai konferencia 2016 címmel tartott pénteken rendezvényt a Megyeházán a megye idegenforgalomban érdekelt szakemberei számára.

A szakmai napot Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy utánozhatatlan kincsek és óriási lehetőségek vannak megyénkben, melyek egy része a mai napig kiaknázatlan.
A megyei önkormányzat – a maga eszközeivel és lehetőségeivel – azon fáradozik, hogy Bács-Kiskun valóban komoly turisztikai célpont lehessen a belföldi és külföldi vendégek számára egyaránt.

– Bízom abban, hogy a sok-sok kis, helyi érték egybefésülése és komplex egészként való szolgáltatása sokkal színesebb és eredményesebb erővel bír, mint egy nagy turisztikai attrakció megjelenítése – mondta el bizakodva a megyei elnök.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Dr. Ruszinkó Ádám, turisztikai szakértő bemutatta a Bács-Kiskun megyei turizmusfejlesztési tervet, mely tartalmazza a térség főbb vonzerejét, a fejlesztési irányokat, a szükséges források megteremtési lehetőségeit és a megvalósítási elképzeléseket. Kiemelte, hogy csak a települések és kis térségek összefogásával és együttműködésével lehet tartós és valódi eredményt elérni.

A Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csáki Béla beszámolt a főbb turisztikai célú TOP-os pályázatokról a hallgatóságnak. Ezekre a felhívásokra önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak pályázhattak 5 kategóriában.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Érdekes előadás tartott Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke a kerékpáros turizmusról, mely manapság az egyik leginkább feltörekvő ága az idegenforgalomnak. Az alelnök felvázolta a Bács-Kiskun megyei sajátosságokat, a problémákat, s azok lehetséges megoldásait.
A kerékpárturizmus hatalmas lehetőséget rejt magában: a térség adottságaira alapozva, azokat előnyösen kihasználva, a turizmus szereplőinek széles körét bevonva Bács-Kiskun komoly vonzerejévé válhatna.

Az előadások közt az önkormányzat munkatársai beszámoltak arról is, milyen gyógyhelyfejlesztések, valamint határon átnyúló együttműködések által létrehozott turisztikai fejlesztések zajlanak már vagy várhatóak a jövőben térségünkben.

Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa csodás képekkel illusztrálva bizonyította be a vendégeknek: a Kiskunság természeti vonzereje és az e köré épített ökoturizmus máig páratlan értéke megyénknek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A 22 éves szakmai és érdekképviseleti múlttal rendelkező FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége) elnöke, Dr. Szalók Csilla a szervezet életébe, faladataiba, a siker érdekében vívott mindennapos küzdelmeikbe engedett betekintést.

Végezetül a résztvevők meghallgathatták Bács-Kiskun testvérmegyéje, Hargita megye turisztikai lehetőségeit, valamint Sarok Krisztián, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadójának tolmácsolásában megismerhették a turizmus fejlesztésére fordítható pályázati forráslehetőségeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK