2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Minden, ami turisztika – szakmai konferencia a Megyeházán

2016. 11. 13., 17:04

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. „ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG” Bács-Kiskun megyei turisztikai konferencia 2016 címmel tartott pénteken rendezvényt a Megyeházán a megye idegenforgalomban érdekelt szakemberei számára.

A szakmai napot Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy utánozhatatlan kincsek és óriási lehetőségek vannak megyénkben, melyek egy része a mai napig kiaknázatlan.
A megyei önkormányzat – a maga eszközeivel és lehetőségeivel – azon fáradozik, hogy Bács-Kiskun valóban komoly turisztikai célpont lehessen a belföldi és külföldi vendégek számára egyaránt.

– Bízom abban, hogy a sok-sok kis, helyi érték egybefésülése és komplex egészként való szolgáltatása sokkal színesebb és eredményesebb erővel bír, mint egy nagy turisztikai attrakció megjelenítése – mondta el bizakodva a megyei elnök.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Dr. Ruszinkó Ádám, turisztikai szakértő bemutatta a Bács-Kiskun megyei turizmusfejlesztési tervet, mely tartalmazza a térség főbb vonzerejét, a fejlesztési irányokat, a szükséges források megteremtési lehetőségeit és a megvalósítási elképzeléseket. Kiemelte, hogy csak a települések és kis térségek összefogásával és együttműködésével lehet tartós és valódi eredményt elérni.

A Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csáki Béla beszámolt a főbb turisztikai célú TOP-os pályázatokról a hallgatóságnak. Ezekre a felhívásokra önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak pályázhattak 5 kategóriában.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Érdekes előadás tartott Németh Zsolt, a Kerékpáros Magyarország Szövetség alelnöke a kerékpáros turizmusról, mely manapság az egyik leginkább feltörekvő ága az idegenforgalomnak. Az alelnök felvázolta a Bács-Kiskun megyei sajátosságokat, a problémákat, s azok lehetséges megoldásait.
A kerékpárturizmus hatalmas lehetőséget rejt magában: a térség adottságaira alapozva, azokat előnyösen kihasználva, a turizmus szereplőinek széles körét bevonva Bács-Kiskun komoly vonzerejévé válhatna.

Az előadások közt az önkormányzat munkatársai beszámoltak arról is, milyen gyógyhelyfejlesztések, valamint határon átnyúló együttműködések által létrehozott turisztikai fejlesztések zajlanak már vagy várhatóak a jövőben térségünkben.

Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa csodás képekkel illusztrálva bizonyította be a vendégeknek: a Kiskunság természeti vonzereje és az e köré épített ökoturizmus máig páratlan értéke megyénknek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A 22 éves szakmai és érdekképviseleti múlttal rendelkező FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége) elnöke, Dr. Szalók Csilla a szervezet életébe, faladataiba, a siker érdekében vívott mindennapos küzdelmeikbe engedett betekintést.

Végezetül a résztvevők meghallgathatták Bács-Kiskun testvérmegyéje, Hargita megye turisztikai lehetőségeit, valamint Sarok Krisztián, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadójának tolmácsolásában megismerhették a turizmus fejlesztésére fordítható pályázati forráslehetőségeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés