2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Polgármesterek az élhető településért – közösség egy élhető megyéért

2015. 04. 20., 11:28

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat április 16-17-én tartotta a hagyományokkal rendelkező polgármesteri fórumát Tiszakécskén a Barack Hotelben. Az eseményen a megyei települések vezetőinek jelentős része, több mint száz polgármester részt vett. Rideg László közgyűlési elnök köszöntőjében elmondta, hogy a találkozó célja az információátadás, az önkormányzatokat érintő aktualitások megvitatása, eszmecsere és az együttműködések elősegítése annak érdekében, hogy közösen hatékonyan munkálkodjunk egy népesség- és képességmegtartó megyéért.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott beszámolt a kormányhivataloknál bekövetkezett integrációs változásokról. Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Gyapjas János tű. alezredes a katasztrófavédelem hatósági feladatairól és az önkormányzatokkal való együttműködése lehetőségeiről tartott tájékoztatást.

Több előadás is a települési önkormányzatok foglalkoztatásban betölthető szerepét járta körbe. Így Dr. Kádár Géza a közérdekű munkában, míg Réthy Pál, a BM főosztályvezetője a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket vázolta. De Bocskay József, az Országos Szociális Szövetkezeti Hálózat vezetője is rámutatott a szociális szövetkezetek foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési jelentőségére.

Szaló Zsófia az NGM, míg Dr. Mezei Dávid a Vidékfejlesztési Államtitkárság képviseletében ismertette azoknak a forrásoknak a körét, melyek 2015-től elérhetőek lesznek a település-, vidék- és gazdaságfejlesztés érdekében a Bács-Kiskun megyei településeken.

A tanácskozáson jelen lévők érintették az átalakuló szakképzés rendszerét, a polgárőrség és az önkormányzatok együttműködési lehetőségét is.

A szakmai előadásokon túl a bácsalmási szociális szövetkezet, a pi technológia mezőgazdasági alkalmazása, a zöld projektek közösségformáló hatásai és a homokhátsági Kert-Magyarország program, mint túl jó gyakorlatok bemutatására is sor került.

A rendezvény utolsó blokkja a nemzeti értékeink jegyében zárult. Imre Károly, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának vezetője és Borbély Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara elnöke arról az értékmentő munkáról számolt be, melyet több száz szakember folytat településeinken a nemzeti értékeink felkutatása, rendszerezése, dokumentálása és továbbörökítése érdekében.

A szervezők a megyei értéktárba felvett termékek köréből kiállítást szerveztek. A vendégek a büszkeségeink között megtekinthették többek között a kalocsai hímzést, a Duna-Tisza közi borokat, a bukovinai székely szálán varrott hímzéseket, a szeremlei borsos kalácsot, Rimóczi László Grillázs termékeit, a szanki kézműves csokoládét és Kovács Miklós kékfestő termékeit. A nemzeti érték program támogatói elkötelezettségük jelképéül a vándor térképen helyezték el ujjlenyomatukat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés