2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Rekordévet zárt a Mercedes-gyár

2017. 05. 05., 23:33

Minden eddigi hazai rekordját megdöntötte tavaly a Mercedes kecskeméti gyára és a márka magyarországi forgalmazója is. A számok ismeretében még nagyobb bizakodással tekintenek a jövőbe.

Csütörtökön rendezte meg évértékelő sajtótájékoztatóját a csillagos márka gyára, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a hazai forgalmazó, a Mercedes-Benz Hungária Kft. A Budapesten tartott eseményen elégedett vezetőket lehetett látni: a prémium márka tavaly minden eddig elért magyarországi eredményét túlszárnyalta.

A kecskeméti gyár vezérigazgatója, Christian Wolff elmondta, hogy a tavalyi eseménydús és rendkívül sikeres, egyben mérföldkövet jelentő év volt a Mercedes itthoni történetében. 2016 a növekedés jegyében telt, összesen 190 ezer jármű gördült le a gyár futószalagjairól, ami a gyártási kapacitás felső határát jelenti. Ez 3,8 százalékos termelésnövekedést jelet 2015-höz képest, ami rekordértéknek számít.

Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Fotó: Horváth Péter

A Mercedes tavaly két fontos beruházást jelentett be: egy 580 millió eurós invesztíciónak köszönhetően 2018-ra megépül a gyár új karosszéria-üzeme. Itt gyártják majd a kompakt járművek új generációját. További egymilliárd euró befektetéssel építi meg új gyárát a meglévő mellé. Az Ipar 4.0 program szervezeti és technológiai innovációt jelent. Keretében első- és hátsókerék-meghajtású modelleket gyártanak és az első teljesen elektromos modell várhatóan 2019-ben hagyja el a gyárat. A programban továbbá a teljes papírmentességet tűzte ki célul a gyár. Ezt a mindenre kiterjedő digitalizáció bevezetésével kívánják elérni. A vezérigazgató a jövőt érintően elmondta, hogy a bővítéssel kapcsolatban jelentős toborzási feladatok várnak rájuk és 2018-ban új képzési központot nyitnak. Végezetül köszönetet mondott a csaknem négyezer alkalmazottnak, akik hozzásegítették a kecskeméti gyárat ahhoz, amivé vált: egy csúcsvállalkozás Magyarországon.

– Ragyogok! – kezdte évértékelőjét Ekkehard Philipp, a kecskeméti gyár pénzügyi igazgatója, akinek a számok ismeretében minden oka megvolt erre. A tavalyi árbevétel 3,4 milliárd euró felett volt, ami kicsit több, mint a 2015-ös. 2016-ban összesen 16 millió euró személyi jövedelemadót fizettek a gyár alkalmazottai a magyar költségvetésbe és 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat az állam és kecskeméti önkormányzat felé. A pénzügyi vezető hangsúlyozta, hogy a beruházások egy részét tavalyi bevételeikből fedezik. Az előző évi adózott eredményeiket Magyarországon fektetik be, ami hosszú távú elkötelezettségüket igazolja. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy fontosnak tartják a hazai beszállítók partnerségét, 30 százalék a Magyarországon regisztrált beszállítókkal szerződött érték.

Jörg Schmidt, a márka magyarországi értékesítési képviseletének, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetője is elégedett a tavalyi évi teljesítményükkel. Kimagasló évet zártak a 80 milliárd forintos forgalommal, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi üzleti forgalmat. Ez összesen 2572 személyautót jelent, amivel piacvezető pozíciót értek el. További növekedés volt a személy- és áruszállító járművek eladásában is.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.