2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rekordévet zárt a Mercedes-gyár

2017. 05. 05., 23:33

Minden eddigi hazai rekordját megdöntötte tavaly a Mercedes kecskeméti gyára és a márka magyarországi forgalmazója is. A számok ismeretében még nagyobb bizakodással tekintenek a jövőbe.

Csütörtökön rendezte meg évértékelő sajtótájékoztatóját a csillagos márka gyára, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a hazai forgalmazó, a Mercedes-Benz Hungária Kft. A Budapesten tartott eseményen elégedett vezetőket lehetett látni: a prémium márka tavaly minden eddig elért magyarországi eredményét túlszárnyalta.

A kecskeméti gyár vezérigazgatója, Christian Wolff elmondta, hogy a tavalyi eseménydús és rendkívül sikeres, egyben mérföldkövet jelentő év volt a Mercedes itthoni történetében. 2016 a növekedés jegyében telt, összesen 190 ezer jármű gördült le a gyár futószalagjairól, ami a gyártási kapacitás felső határát jelenti. Ez 3,8 százalékos termelésnövekedést jelet 2015-höz képest, ami rekordértéknek számít.

Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Fotó: Horváth Péter

A Mercedes tavaly két fontos beruházást jelentett be: egy 580 millió eurós invesztíciónak köszönhetően 2018-ra megépül a gyár új karosszéria-üzeme. Itt gyártják majd a kompakt járművek új generációját. További egymilliárd euró befektetéssel építi meg új gyárát a meglévő mellé. Az Ipar 4.0 program szervezeti és technológiai innovációt jelent. Keretében első- és hátsókerék-meghajtású modelleket gyártanak és az első teljesen elektromos modell várhatóan 2019-ben hagyja el a gyárat. A programban továbbá a teljes papírmentességet tűzte ki célul a gyár. Ezt a mindenre kiterjedő digitalizáció bevezetésével kívánják elérni. A vezérigazgató a jövőt érintően elmondta, hogy a bővítéssel kapcsolatban jelentős toborzási feladatok várnak rájuk és 2018-ban új képzési központot nyitnak. Végezetül köszönetet mondott a csaknem négyezer alkalmazottnak, akik hozzásegítették a kecskeméti gyárat ahhoz, amivé vált: egy csúcsvállalkozás Magyarországon.

– Ragyogok! – kezdte évértékelőjét Ekkehard Philipp, a kecskeméti gyár pénzügyi igazgatója, akinek a számok ismeretében minden oka megvolt erre. A tavalyi árbevétel 3,4 milliárd euró felett volt, ami kicsit több, mint a 2015-ös. 2016-ban összesen 16 millió euró személyi jövedelemadót fizettek a gyár alkalmazottai a magyar költségvetésbe és 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat az állam és kecskeméti önkormányzat felé. A pénzügyi vezető hangsúlyozta, hogy a beruházások egy részét tavalyi bevételeikből fedezik. Az előző évi adózott eredményeiket Magyarországon fektetik be, ami hosszú távú elkötelezettségüket igazolja. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, hogy fontosnak tartják a hazai beszállítók partnerségét, 30 százalék a Magyarországon regisztrált beszállítókkal szerződött érték.

Jörg Schmidt, a márka magyarországi értékesítési képviseletének, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetője is elégedett a tavalyi évi teljesítményükkel. Kimagasló évet zártak a 80 milliárd forintos forgalommal, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi üzleti forgalmat. Ez összesen 2572 személyautót jelent, amivel piacvezető pozíciót értek el. További növekedés volt a személy- és áruszállító járművek eladásában is.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés