2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tiszta vizet önthetnek a pohárba – 60 tanya vehet részt a programban

2016. 01. 19., 10:48

A megyében található tanyák többsége 50 évnél régebben épült, s mivel nem tudták követni a kor követelményeit, mára sok tekintetben elavulttá váltak. A legtöbb tanya számára sajnos nincs mód a vezetékes ívóvíz-, szennyvíz és gázhálózathoz történő gazdaságos csatlakozásra.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának keretében most támogatást nyert az ivóvízminőség javítására a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében. Ennek keretében lehetőség nyílik az ásott és fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára – közölte portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a projektben összesen 60 tanya vehet részt,

kiválasztásuk az önkéntes jelentkezést követően, azok beérkezésének sorrendjében történik.

A vízmintavételt és -vizsgálatot akkreditált laborok végzik.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A minták alapján egy olyan elemzést lehet készíteni, amely képet ad a tanyasi vízminőség változásáról térben és időben is. Az önkormányzat szándéka, hogy ezzel a helyzetelemzéssel

megalapozzák egy későbbi pályázat kiírását,

mellyel lehetővé válik a tanyán élők egyedi víztisztító berendezéseinek beszerzése.

Ez komoly lehetőség a tanyákon élők számára, hiszen egészséges ivóvízhez juthatnak, s ennek köszönhetően emelkedik az életszínvonaluk és a mindennapi megélhetést biztosító gazdálkodás feltételei.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Az önkormányzat szakemberei és a projektben résztvevő civil szervezetek ma egyeztettek a Megyeházán. Gőzerővel folyik a tanyák toborzása, regisztrálása és kiválasztása annak érdekében, hogy a dokumentum április végén a döntéshozók asztalára kerülhessen.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés