2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Több mint hétszáz üveg befőttel segítik a kecskeméti nagycsaládosokat

2016. 09. 27., 10:31

Mintegy hétszáz üveg saját készítésű befőttet adtak át a kecskeméti, hetényegyházi és városföldi nyugdíjasok a Tápláló szeretet program keretében hétfőn a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének.

A Kecskemét-Hetényegyházán megtartott ünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége úgy fogalmazott: a nyugdíjasok felajánlásukkal bebizonyították, hogy nemcsak anyagiakkal lehet a rászorulókat támogatni, hanem kétkezi munkával is.

Kiemelte: cselekedetük jó példa arra, hogy nem kell nagy, világra szóló tettekben gondolkodni.
Mindenki meg tudja találni a saját környezetében azt, hogy képességeihez, erejéhez és anyagi lehetőségeihez mérten mivel tud másoknak segíteni – mondta Herczegh Anita.

A köztársasági elnök felesége a programot 200 kilogramm cukorral, továbbá öt üveg saját készítésű lekvárral, lecsóval és paradicsommal támogatta.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (jobbra) befőtteket ad át Nyilas Kálmánnénak, a Tápláló szeretet program kezdeményezőjének a Naplemente Idősek Klubjában, Kecskemét-Hetényegyházán 2016. szeptember 26-án.
Forrás: Ujvári Sándor / MTI

A Tápláló szeretet programot a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület indította útjára a gazdasági válság idején. A szervezet elnöke, Nyilas Kálmánné a földeken maradt termények feldolgozását tűzte ki célul, hogy az így elkészült befőttekkel és savanyúságokkal rászoruló családoknak segíthessenek.

Ötlete támogatókra talált, és már az első évben, 2009-ben 360 üveget töltöttek meg az önkéntesek. A programhoz az évek során a környező települések is csatlakoztak, és ennek köszönhetően tavaly már 6255 üvegnyi ajándékot adtak át a nagycsaládosoknak.

Nyilas Kálmánné emlékeztetett: a programot az Európai Unió 2013-ban a legjobb gyakorlatot megvalósító programok közé sorolta.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke meghatónak nevezte a szeretet kifejezésének ezt a formáját, amire véleménye szerint nagy szükség van a mai világban.

Egyrészt az időseknek hasznos elfoglaltságot ad, hiszen tudásukra, tapasztalataikra alapozva alkothatnak, és kétkezi munkájukat ajándékozhatják másoknak. A családok felelőssége pedig, hogy átérezzék, a nem futószalagon készült, gondos kezek munkája értékes ajándék. A címkékkel pedig mindegyik üveg egyedivé is válik – tette hozzá.

Az idei adományok elkészítésén már tizenhárom településen – Diósjenőn, Drégelypalánkon, Kecskeméten, Nógrádon, Horpács, Hetényegyháza, Tolmács, Rétság, Városföld, Salgótarján, Kétbodony, Nőtincs és Szátok – mintegy kettőszázan dolgoztak. A hetényegyházi Naplemente Idősek Klubja kezdeményezésére a helyi, a kecskeméti és a városföldi nyugdíjasok 614 üveg, mintegy harmincféle terméket – köztük lekvárokat, szörpöket, befőtteket, savanyúságokat és zöldségeket – ajándékoztak a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének. A programhoz Kecskemét polgármestere is csatlakozott. Szemereyné Pataki Klaudia a helyi Pallas Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának hallgatói által a helyi tangazdaságban készített 100 üveg tartósítószermentes gyümölcslevet ajánlott fel.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés