2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vádemelés egy számlagyáros és 46 társa ellen – Szatyorból számlázott a cégtemető-tulajdonos

2016. 02. 05., 10:29

Huszonhat fizetésképtelenné vált céget vett át, majd azok nevében hamis számlákat állított ki, és azokat jutalék ellenében értékesítette egy kecskeméti férfi, mintegy 630 milliós kárt okozva az adóhatóságnak. A számlákat az elkövető hat bűntársa nemcsak saját célra vásárolt a valótlan tartalmú számlákból, hanem tovább is értékesítette azokat. A törvénytelenségekben összesen 47-en vettek részt. A „végfelhasználók” közt két színész is van – tudtuk meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága sajtóközleményéből.

Az adóhatóság kommunikációs osztálya ma, február 5-én délelőtt adta ki az alábbi sajtóközleményt.

Vádemelés a szatyorból számlázó férfi ügyében

Fizetésképtelen cégeket vett át egy kecskeméti férfi, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki. A nála tartott házkutatáskor egy jól elrejtett nejlonszatyorból 500 darab kiállított számla és bélyegzők kerültek elő. Az ügyben negyvenhét gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók.

Az 59 éves kecskeméti férfi már több ügyben a NAV pénzügyi nyomozóinak látókörébe került, így elkezdték vizsgálni, mely cégekben lehet még érintett. Kiderült, hogy 26 fizetésképtelen helyzetben lévő gazdasági társaságot vett át.

A NYOMOZÁS SZÁLAIT TOVÁBB GÖNGYÖLÍTVE EGY OLYAN CÉGTEMETŐRE DERÜLT FÉNY, AMELYNEK TEVÉKENYSÉGE NEM MERÜLT KI A CÉGEK ÁTVÉTELÉBEN. A FÉRFI A MEGSZERZETT, JELLEMZŐEN KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁGOK NEVÉBEN FIKTÍV SZÁMLÁKAT ÁLLÍTOTT KI ÉS AZOKAT JUTALÉKÉRT ÉRTÉKESÍTETTE.

Az ügyben kilencven helyszínen történt házkutatás

A "számlagyáros" házánál található kutyaház mögötti tároló mélyéről került elő az a nejlonszatyor, amelyben a "könyvelési anyagát", a fiktív számláshoz szükséges kellékeket őrizte. A pénzügyi nyomozók még a házban található könyvek lapjai közül is foglaltak le bélyegzőgumit.

A NYOMOZÁS SORÁN FÉNY DERÜLT ARRA, HOGY A FÉRFI A SZÁMLÁKAT UGYAN EGYEDÜL ÁLLÍTOTTA KI, DE HAT SZEMÉLY NEM CSAK A SAJÁT CÉGÉNEK VÁSÁROLT SZÁMLÁT, HANEM TOVÁBBI VÁLLALKOZÓKNAK IS TERÍTETTE AZOKAT. A SZÁMLÁKAT FELHASZNÁLÓK ÖSSZESEN 631 MILLIÓ FORINTTAL CSÖKKENTETTÉK ÁFA-FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGÜKET.

A férfi a számlákon a megrendelők igénye szerint bármit feltüntetett

Előkerültek pályázatírásról, óvodaépítésről, tojásról, könyvkötésről, autószerelésről szóló valótlan számlák, de volt olyan is, mely művészeti tevékenységről szólt. Például két Pest megyei színész az általuk eljátszott szerep elszámolásához használt fel számlagyárostól vásárolt számlát. Megpróbáltak kibújni adófizetési kötelezettségük alól, azonban ők is gyanúsítottak lettek az ügyben.

A PÉNZÜGYI NYOMOZÓK A KELETKEZETT KÁR MEGTÉRÜLÉSÉRE MAJD HÁROMSZÁZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN ZÁROLTAK INGATLANOKAT, JÁRMŰVEKET, KÖVETELÉST ÉS BANKSZÁMLÁN LÉVŐ PÉNZT.

A SZÁMLAGYÁROSSAL ÉS NEGYVENHAT BÁCS-KISKUN, PEST, JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÉS BUDAPESTI TÁRSÁVAL SZEMBEN KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS, HAMIS MAGÁNOKIRAT-FELHASZNÁLÁSA, ILLETVE KÖZOKIRAT-HAMISÍTÁS MIATT JAVASOLNAK VÁDEMELÉST A BÁCS-KISKUN MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉGNÉL

– írja a portálunkhoz Barnáné Horváth Melinda sajtóreferens által eljutatott sajtóközlemény.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés