2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vasárnapig tart az első Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

2016. 06. 23., 12:02

Szerdán kezdetét vette az első Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál a főtéren. A vasárnapig tartó fesztivál megnyitó ünnepségén adták át a díjakat a legjobb borokért és pálinkáért.

A fesztiválra Gulyás László vándormuzsikus és társa gólyalábakon hívogatta a vendégeket, külön felhívta a figyelmet a borutcában is kóstolható ízletes borokra és pálinkákra.

A megnyitó műsorát a Vivat Bacchus Énekegyüttes vidám zenei repertoárja indította, majd dr. Homoki Tamás alpolgármester a magyar válogatott mezében köszöntötte a megjelenteket. – Rendhagyó és újszerű az első Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál. Újszerű, mert a mindannyiunk által kedvelt borutca kívül-belül megújult. A bor, a szeretett italunk méltó társra talált a kecskeméti barackpálinkában. Most együtt ünnepeljük őket. Amikor kezünkbe vesszük a pohár pálinkát vagy pohár bort, mindig gondoljunk arra, hogy mennyi áldozatos és szenvedélyes munka eredménye is az – mondta. – A fesztivál egyben rendhagyó is. Az élet a legjobb forgatókönyv író, ez most is beigazolódott. Amikor ezt a fesztivált szervezték, még nem gondolták volna, hogy a bor és pálinka mellé egy harmadik vendég is bekopog, mégpedig a magyar futball, melyet nagy szeretettel fogadunk. Így most ünnepeljük együtt a nyár kezdetét, a jó italokat és a magyar gólokat! A mai napon tovább erősödik az az összetartozás, amit kecskemétiségnek nevezünk.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Ezt követően Fritmann János borász, a Kunsági Borvidék elnöke szólt a fesztiválozókhoz. Hangsúlyozta: az ország egyik leggyümölcsösebb borai készülnek a Duna-Tisza közén, melyek a nagy presztízsű borversenyeken is kiválóan helyt állnak, a legjobbak között jegyzik őket. Mindenkit arra ösztönzött, hogy a borutcában bemutatkozó valamennyi borászat, borrégió nedűit kóstolják meg a fesztiválozók.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A megnyitó végén hirdették ki a pálinkapárbaj és a borverseny eredményét, illetve Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke átadta a Bács-Kiskun megye legjobb borai 2016 díjait.
A fesztivál Legjobb fehér bora a keceli Csanádi Szőlőbirtok Cserszegi Fűszerese, a Legjobb rozé bora a kunszállási Polyák Borászat Merlot Rose-ja, a Legjobb vörös bora a borotai Vinart Pincészet Csanád Cuvée-je lett. A nyertes pálinka címet pedig a Madarasi Pálinkafőzde Barackpálinkája nyerte el.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A Bács-Kiskun megye legjobb fehér bora díjat a soltvadkerti Frittmann Borászat Irsai Olivére, a legjobb rozé bora díjat a császártöltési Szemerey István Zweigelt Rose-ja, a legjobb vörös bora díjat a hajósi Kovács Róbert Cabernet Sauvignon-ja, a legjobb desszertbor díjat Ádám Gyula desszertbora kapta.

Megáldották a borokat, pálinkákat

A fesztivál nyitónapján felelevenítették a kecskeméti gyümölcstermelés és pálinkafőzés egyházi hagyományait is. Megemlékeztek a pálinkafőzés védőszentjére, Szent Miklósra. A Szent Miklós templomban (Barátok templomában) megáldották a pálinkafőzőket, borászokat szentmise keretében, felvonultak a pálinkarendek és borrendek a főtéren. A Nagytemplom „Barackos” Madonna oltáránál gyümölcstermesztők fohásza hangzott el a jó termésért.

Forrás: Baon

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés