2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Világbajnokságon táncolnak

2017. 05. 16., 11:22

A Dance For Art Táncegyesület két formációja is megnyerte a zágrábi nemzetközi táncversenyt, ezzel kijutottak a római világbajnokságra.

A neves tánciskola növendékei hónapok óta készültek a rangos megméretésre. Januárban kezdték el a koreográfiák megtanulását. A héttagú formáció a Tánclépések bűvöletében című, míg a 27 tagú formáció az Olimpia hazatér című koreográfiát adta elő. A 8–12 éves ifjú táncosokat Nagy Zsuzsa, a tánciskola vezetője, valamint Darányi Attila és Farkas Vera készítette fel.

A két formációt először márciusban mutatták be a szakmai zsűri előtt a Klauzál-kupán, mely hazai viszonylatban az egyik legrangosabb megméretés. Showtánc kategóriában már ott taroltak, első helyezés, különdíj, plusz az iskola is elhozta a Legeredményesebb tánciskola címet.
– Nagy pozitívuma iskolánknak, hogy mi komolyan gondoljuk a showtánc üzenetét. Nemcsak táncolunk, de koreográfiánkkal egy történetet is elmondunk – hangsúlyozta Zsuzsa.

Az Olimpia hazatér című koreográfiával taroltak a táncosok

A sikersorozat folytatódott, újabb versennyel kvalifikáltak magukat a zágrábi nemzetközi versenyre, melyet a napokban rendeztek meg. A Dance For Art csapata az International Dance Open nemzetközi táncversenyre szülői szurkolói csapattal utazott ki.
– Le a kalappal a szülők előtt. Majdnem mindenkit elkísért a családja, öröm volt látni és hallani, ahogyan az apukák, anyukák, testvérek együtt kiáltják biztatásként a „ria-ria-Hungária”-t. Remek szurkolótáborként hazai hangulatot biztosítottak a versenyzőink számára.

A zágrábi eredménnyel ismét elégedettek lehettek, hiszen a nemzetközi táncversenyen ismét mindkét csapat első helyezést ért el. Az aranyérem mellett pedig a produkciók kvalifikálta magukat az október 21–22-én, Olaszországban, Rómában megrendezendő világbajnokságra.
– Mindenkire nagyon büszke vagyok! Addig még rengeteg munka vár a fiatalokra. A nyáron tartunk egy négyhetes szünetet, aztán július közepétől indul a kőkemény felkészülés – tette hozzá Zsuzsa.

Forrás: baon.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés