2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Zenei csemegék és sztárfellépők a kecskeméti Hírös Agórában

Helyszín: Kecskemét, Hírös Agóra Kulturális Központ, Színházterem
Dátum: 2024. május 03., péntek 18:00
Zenei csemegék és sztárfellépők a kecskeméti Hírös Agórában

Cziffra György, a 20. század egyik legnagyobb zongoraművésze szabad lélek volt, aki nem ismert határokat sem a művészetben, sem az országok között. Az emlékére rendezett koncert az ő szellemét idézi: bátor és örömteli kalandozás a műfajok között, mindig a legmagasabb színvonalon.

Cziffra már 30 éve nincs közöttünk, de tündöklő tehetségének emléke ma is eleven. Művészete, élete és munkássága előtt tiszteleg az az öt állomásos koncertsorozat, amelynek első hangversenyére Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális Központban kerül sor 2024. május 3-án „A ZENE SZABADSÁGA – Cziffra György emlékkoncertek Balázs Jánossal” címmel.

Az eseményen Cziffra György klasszikus zenei örökségét Balázs JánosKossuth-díjas zongoraművész és Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend kitüntetettje idézi fel. Sokan tudják, hogy Cziffra György jó ideig bárzongoristaként is működött, így pályafutásának ez a műfaj is a fontos része. Erre emlékezve Gubik PetraJunior Prima-Díjas színművész az 1950-es évek pesti lokáljainak hangulatát varázsolja a színpadra. Cziffra cigányzenész családból származott – édesapja sikeres cimbalmos volt –  a cigány zenei gyökerek nagy hatást gyakoroltak a klasszikus zeneművészeti kiteljesedéséhez. Ezt a gazdag, és máig rendkívül népszerű világot Sárközy Lajos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zenekara képviseli ezen az estén a Hírös Agórában.Ahhoz, hogy nagy gondolatok, furcsa démonok, alkotó eszmék világát életre keltsem, tökéletes technikai tudásra van szükségem. Erre törekszem. A virtuozitást mindig eszköznek éreztem ahhoz, hogy a művek lényegét kifejezhessem..."– nyilatkozta egyszer Cziffra György. Akik ellátogatnak az emlékkoncertre, meggyőződhetnek róla, hogy e tekintetben a fellépő művészek Cziffra nyomdokait követik. A kecskeméti premier után a koncertsorozat további állomásai: Pécs (május 8.), Győr (május 10.), Debrecen (május 24.) és Szeged (május 30.).

A Cziffra György emlékkoncertek annak a rendezvénysorozatnak a részét képezik, melynek fővédnökeCsák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, és amelynek kiemelkedő eleme lesz az év végén megnyíló, több külföldi helyszínen is bemutatkozó Cziffra Vándorkiállítás. Igazi különlegesség lesz a Cziffra György előtt tisztelgő Országos Bárzongorista-verseny is, amelynek a budapesti Gerbeaud Cukrászda ad otthont 2024. június 10–11-én.

Változatosság, nyitottság és mindig igazi művészi élmény – ez Cziffra György szellemisége.

Ünnepeljük együtt kiemelkedő zongoraművészünket, a legnagyobb magyarok egyikét! 

Jegyvásárlás ITT.


* Támogatott tartalom

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK