2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 24., 14:22

Kommunikációs szempontból is figyelemre méltó, esztétikus, világos, lényegre törő üzeneteket tartalmazó kiadványokkal, élő szóban tett tájékoztatással, finom kávé melletti beszélgetéssel jelentkeztek június 24-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai a kalocsai piacon. Az érdeklődőket a fedett csarnok egyik legforgalmasabb helyére telepített alkalmi pavilonnál udvariasan és készségesen fogadó rendőr hölgyek és urak mások mellett arra hívták fel a figyelmet: különösen az idősebb korosztályokhoz tartozók ne dőljenek be a különböző trükkökkel, praktikákkal őket megkörnyékező, a járásban is jelentkező házaló bűnözőknek. A bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat egyik állomása a múlt héten a kecskeméti piac volt, Kalocsa után a megye valamennyi rendőrkapitánysága székhelyvárosában folytatódik, amint tapasztaltuk, a lakosság részéről kedvezően fogadott akció.

A szívélyes üdvözlés és a kávé megrendelése után az érdeklődők kezükbe vehették az „Életem munkáját nem adom csalóknak!” című kiadványt, amely a trükkös tolvajok, gyanúsan viselkedő személyek megjelenésekor követendő magatartásformákat veszi számba.
Egyike a jó tanácsoknak, hogy

IDEGENEKET NE ENGEDJÜNK A LAKÁSUNKBA, ÉS FŐLEG NEM GONDOLJUK, HOGY A SZŐNYEG ALÁ, HŰTŐSZEKRÉNYBE, EGYÉB MEGBÍZHATÓNAK VÉLT REJTEKHELYRE DUGOTT KÉSZPÉNZÜNK ILYENKOR BIZTONSÁGBAN VAN!
EGYÉNKÉNT SE TARTSUNK OTTHON NAGY MENNYISÉGŰKÉSZPÉNZT, ÉS ÉRTÉKEINKKEL SE HIVALKODJUNK, HOGY NE KERÜLJÜNK A BŰNÖZŐK CÉLKERESZTJÉBE.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megnyitásához kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A „Nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg értékeit!” című szórólap bevezetője ebből az alapigazságból indul ki:

NEM ELŐZHETÜNK MEG MINDEN BŰNCSELEKMÉNYT, DE SOKAT TEHETÜNK AZÉRT, HOGY NE VÁLJUNK ÁLDOZATOKKÁ.

Az intelmek között egyebek mellett az szerepel, hogy az özvegy, vagy ’dr.’ jelzés szinte vonzza a csalókat és a betörőket.
A harmadik, „Biztonságos az otthonod?” című kiadvány már egyértelműen XXI. századi megoldásokkal veszi fel a bűnözők elleni harcot.

EGY OLYAN SZÁMÍTÓGÉPES APPLIKÁCÓ LETÖLTÉSÉHEZ AD ÚTBAIGAZÍTÁST, AMELYNEK SEGÍTSÉGÉVEL FELMÉRHETJÜK SAJÁT OTTHONUNK, NYARALÓNK, EGYÉB INGATLANUNK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL GYENGE PONTJAIT.

A „Házőrző” alkalmazása QR kód beolvasásának segítségével is letölthető. A játékmód indításához elég, ha a kisimított szórólapra irányítjuk a mobilunk kameráját, és máris tesztelhetjük otthonunkat.

Mi is kipróbáltuk, hibátlanul működik a program, amely a kamerák és egyéb technikai eszközök, mozgásérzékelők, mozgásérzékelő lámpák telepítéséhez éppúgy tanácsot ad, mint a kerítés, ajtók, ablakok védelméhez.

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL JÁRÓ KÖNNYÍTÉSEK UTÁN ÚJRAÉLEDŐ KALOCSAI PIAC KÖZÖNSÉGE SZIMPÁTIÁVAL ÉS ÉRDEKLŐDÉSSEL FOGADTA A RENDŐRSÉG MUNKATÁRSAIT,

akik ezen a napon nem csak érdekes színfoltot jelentettek, hanem bizonyosan már a puszta jelenlétükkel is távol tartották a piacra esetleg rossz szándékkal érkezőket. Amíg számoltuk, legalább százan fordultak meg a rendőrség pavilonjánál.

Répási Tamásné őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főadója a helyszínen az elérendő célok mellett arról is beszélt: voltak olyan érdeklődők, akik konkrét ügyben kérték a tanácsát, illetve jelzéssel éltek.


Válóczi-Bakos Rita őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya munkatársa a járási székhelyeken folytatódó Police Café bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat előzményéről és aktualitásairól adott tájékoztatást portálunknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK