2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 24., 14:22

Kommunikációs szempontból is figyelemre méltó, esztétikus, világos, lényegre törő üzeneteket tartalmazó kiadványokkal, élő szóban tett tájékoztatással, finom kávé melletti beszélgetéssel jelentkeztek június 24-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai a kalocsai piacon. Az érdeklődőket a fedett csarnok egyik legforgalmasabb helyére telepített alkalmi pavilonnál udvariasan és készségesen fogadó rendőr hölgyek és urak mások mellett arra hívták fel a figyelmet: különösen az idősebb korosztályokhoz tartozók ne dőljenek be a különböző trükkökkel, praktikákkal őket megkörnyékező, a járásban is jelentkező házaló bűnözőknek. A bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat egyik állomása a múlt héten a kecskeméti piac volt, Kalocsa után a megye valamennyi rendőrkapitánysága székhelyvárosában folytatódik, amint tapasztaltuk, a lakosság részéről kedvezően fogadott akció.

A szívélyes üdvözlés és a kávé megrendelése után az érdeklődők kezükbe vehették az „Életem munkáját nem adom csalóknak!” című kiadványt, amely a trükkös tolvajok, gyanúsan viselkedő személyek megjelenésekor követendő magatartásformákat veszi számba.
Egyike a jó tanácsoknak, hogy

IDEGENEKET NE ENGEDJÜNK A LAKÁSUNKBA, ÉS FŐLEG NEM GONDOLJUK, HOGY A SZŐNYEG ALÁ, HŰTŐSZEKRÉNYBE, EGYÉB MEGBÍZHATÓNAK VÉLT REJTEKHELYRE DUGOTT KÉSZPÉNZÜNK ILYENKOR BIZTONSÁGBAN VAN!
EGYÉNKÉNT SE TARTSUNK OTTHON NAGY MENNYISÉGŰKÉSZPÉNZT, ÉS ÉRTÉKEINKKEL SE HIVALKODJUNK, HOGY NE KERÜLJÜNK A BŰNÖZŐK CÉLKERESZTJÉBE.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megnyitásához kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A „Nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg értékeit!” című szórólap bevezetője ebből az alapigazságból indul ki:

NEM ELŐZHETÜNK MEG MINDEN BŰNCSELEKMÉNYT, DE SOKAT TEHETÜNK AZÉRT, HOGY NE VÁLJUNK ÁLDOZATOKKÁ.

Az intelmek között egyebek mellett az szerepel, hogy az özvegy, vagy ’dr.’ jelzés szinte vonzza a csalókat és a betörőket.
A harmadik, „Biztonságos az otthonod?” című kiadvány már egyértelműen XXI. századi megoldásokkal veszi fel a bűnözők elleni harcot.

EGY OLYAN SZÁMÍTÓGÉPES APPLIKÁCÓ LETÖLTÉSÉHEZ AD ÚTBAIGAZÍTÁST, AMELYNEK SEGÍTSÉGÉVEL FELMÉRHETJÜK SAJÁT OTTHONUNK, NYARALÓNK, EGYÉB INGATLANUNK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL GYENGE PONTJAIT.

A „Házőrző” alkalmazása QR kód beolvasásának segítségével is letölthető. A játékmód indításához elég, ha a kisimított szórólapra irányítjuk a mobilunk kameráját, és máris tesztelhetjük otthonunkat.

Mi is kipróbáltuk, hibátlanul működik a program, amely a kamerák és egyéb technikai eszközök, mozgásérzékelők, mozgásérzékelő lámpák telepítéséhez éppúgy tanácsot ad, mint a kerítés, ajtók, ablakok védelméhez.

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL JÁRÓ KÖNNYÍTÉSEK UTÁN ÚJRAÉLEDŐ KALOCSAI PIAC KÖZÖNSÉGE SZIMPÁTIÁVAL ÉS ÉRDEKLŐDÉSSEL FOGADTA A RENDŐRSÉG MUNKATÁRSAIT,

akik ezen a napon nem csak érdekes színfoltot jelentettek, hanem bizonyosan már a puszta jelenlétükkel is távol tartották a piacra esetleg rossz szándékkal érkezőket. Amíg számoltuk, legalább százan fordultak meg a rendőrség pavilonjánál.

Répási Tamásné őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főadója a helyszínen az elérendő célok mellett arról is beszélt: voltak olyan érdeklődők, akik konkrét ügyben kérték a tanácsát, illetve jelzéssel éltek.


Válóczi-Bakos Rita őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya munkatársa a járási székhelyeken folytatódó Police Café bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat előzményéről és aktualitásairól adott tájékoztatást portálunknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK