2022. 09. 30. péntek
Jeromos
: 420 Ft   : 435 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon

Életem munkáját nem adom csalóknak! – Bűnmegelőzési tájékoztató a kalocsai piacon
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 24., 14:22

Kommunikációs szempontból is figyelemre méltó, esztétikus, világos, lényegre törő üzeneteket tartalmazó kiadványokkal, élő szóban tett tájékoztatással, finom kávé melletti beszélgetéssel jelentkeztek június 24-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai a kalocsai piacon. Az érdeklődőket a fedett csarnok egyik legforgalmasabb helyére telepített alkalmi pavilonnál udvariasan és készségesen fogadó rendőr hölgyek és urak mások mellett arra hívták fel a figyelmet: különösen az idősebb korosztályokhoz tartozók ne dőljenek be a különböző trükkökkel, praktikákkal őket megkörnyékező, a járásban is jelentkező házaló bűnözőknek. A bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat egyik állomása a múlt héten a kecskeméti piac volt, Kalocsa után a megye valamennyi rendőrkapitánysága székhelyvárosában folytatódik, amint tapasztaltuk, a lakosság részéről kedvezően fogadott akció.

A szívélyes üdvözlés és a kávé megrendelése után az érdeklődők kezükbe vehették az „Életem munkáját nem adom csalóknak!” című kiadványt, amely a trükkös tolvajok, gyanúsan viselkedő személyek megjelenésekor követendő magatartásformákat veszi számba.
Egyike a jó tanácsoknak, hogy

IDEGENEKET NE ENGEDJÜNK A LAKÁSUNKBA, ÉS FŐLEG NEM GONDOLJUK, HOGY A SZŐNYEG ALÁ, HŰTŐSZEKRÉNYBE, EGYÉB MEGBÍZHATÓNAK VÉLT REJTEKHELYRE DUGOTT KÉSZPÉNZÜNK ILYENKOR BIZTONSÁGBAN VAN!
EGYÉNKÉNT SE TARTSUNK OTTHON NAGY MENNYISÉGŰKÉSZPÉNZT, ÉS ÉRTÉKEINKKEL SE HIVALKODJUNK, HOGY NE KERÜLJÜNK A BŰNÖZŐK CÉLKERESZTJÉBE.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megnyitásához kattints a képre!
Forrás: KALOhírek / Zsiga Ferenc


A „Nehezítse meg a betörők dolgát, védje meg értékeit!” című szórólap bevezetője ebből az alapigazságból indul ki:

NEM ELŐZHETÜNK MEG MINDEN BŰNCSELEKMÉNYT, DE SOKAT TEHETÜNK AZÉRT, HOGY NE VÁLJUNK ÁLDOZATOKKÁ.

Az intelmek között egyebek mellett az szerepel, hogy az özvegy, vagy ’dr.’ jelzés szinte vonzza a csalókat és a betörőket.
A harmadik, „Biztonságos az otthonod?” című kiadvány már egyértelműen XXI. századi megoldásokkal veszi fel a bűnözők elleni harcot.

EGY OLYAN SZÁMÍTÓGÉPES APPLIKÁCÓ LETÖLTÉSÉHEZ AD ÚTBAIGAZÍTÁST, AMELYNEK SEGÍTSÉGÉVEL FELMÉRHETJÜK SAJÁT OTTHONUNK, NYARALÓNK, EGYÉB INGATLANUNK BIZTONSÁGI SZEMPONTBÓL GYENGE PONTJAIT.

A „Házőrző” alkalmazása QR kód beolvasásának segítségével is letölthető. A játékmód indításához elég, ha a kisimított szórólapra irányítjuk a mobilunk kameráját, és máris tesztelhetjük otthonunkat.

Mi is kipróbáltuk, hibátlanul működik a program, amely a kamerák és egyéb technikai eszközök, mozgásérzékelők, mozgásérzékelő lámpák telepítéséhez éppúgy tanácsot ad, mint a kerítés, ajtók, ablakok védelméhez.

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNNYAL JÁRÓ KÖNNYÍTÉSEK UTÁN ÚJRAÉLEDŐ KALOCSAI PIAC KÖZÖNSÉGE SZIMPÁTIÁVAL ÉS ÉRDEKLŐDÉSSEL FOGADTA A RENDŐRSÉG MUNKATÁRSAIT,

akik ezen a napon nem csak érdekes színfoltot jelentettek, hanem bizonyosan már a puszta jelenlétükkel is távol tartották a piacra esetleg rossz szándékkal érkezőket. Amíg számoltuk, legalább százan fordultak meg a rendőrség pavilonjánál.

Répási Tamásné őrnagy, a Kalocsai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főadója a helyszínen az elérendő célok mellett arról is beszélt: voltak olyan érdeklődők, akik konkrét ügyben kérték a tanácsát, illetve jelzéssel éltek.


Válóczi-Bakos Rita őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya munkatársa a járási székhelyeken folytatódó Police Café bűnmegelőzési tájékoztatás-sorozat előzményéről és aktualitásairól adott tájékoztatást portálunknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 29., 18:11
Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Még >>>
2022. 09. 29., 15:51
Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Még >>>
2022. 09. 29., 13:05
A takarékosság jegyében idén nem lesz őszi szünet. Még >>>
2022. 09. 29., 13:01
A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még >>>
2022. 09. 29., 09:46
Nagy szeretettel hívják városunk idősebb, nyugdíjas korú lakóit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán tartandó ünnepi műsorra! Még >>>
2022. 09. 29., 09:25
Petőfi kora címmel rendezett tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából 2022. szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában. A program moderátora dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK