2022. 05. 25. szerda
Orbán
: 385 Ft   : 361 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Halas is halasztott ellenünk!

A Halas is halasztott ellenünk!
Tamás Ferenc  |  2021. 04. 20., 09:50

Az Akasztó és a Harta után a Kiskunhalas is lemondta soros bajnoki találkozóját a Kalocsa ellen a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi etapjában a soraikat „tizedelő” járványhelyzet miatt.

A fenti tények megfogalmazója már korábbi sportjegyzetében – Két meccs halasztása ellenére is az élbolyban maradt a Kalocsa –, is annak adott hangot, hogy most már valóban félő, hogy kiesik a bajnoki ritmusból a Kohány bandérium… és akkor a Halas elleni újabb halasztásról szó sem volt!

Azt hiszem, most már kalocsaiként leszögezhetjük: az idei Bács megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság a sorozatos halasztások és mérkőzéstörlések miatt elvesztette régi varázsát, az amatőr mezőny pedig inkább  profi klubokra jellemző szerda – szombat vagy vasárnap bajnoki hajrába torkollik bele, az induló Magyar Kupa meccsekről már nem is beszélve.

Március 7-én, a Kerekegyháza elleni 3–0-s győzelmének örülhetett utoljára hazai környezetben a Kohány Balázs edzette Kalocsai Futball Club „megyeegyes” együttese, mert utána március 21-én, az Akasztó, majd április 4-én, a Harta is halasztást kért a mieinktől a csapatukat „sújtó” koronavírus-járvány miatt. Ellenfeleinknél ugyanis többen pozitív koronavírus-tesztet produkáltak a meccset megelőző napokban. Aztán működött a „három a magyar igazság” közmondás is. Április 18-án, sorrendben harmadikként a Faddikorr – Kiskunhalasi FC gárdája is lemondta a Kalocsa elleni összecsapását hasonló okok miatt, így a jelenlegi sporthatósági szabályozás szerint elnapolásra került a „csipkevárosi armada” elleni hazai találkozónk is. Természetesen azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy az egészség megóvása az elsődleges, amatőr szinten pedig pláne a legfontosabb, hiszen a megyei bajnokságban nincs mérkőzés előtti koronavírus-tesztelés, mint a profi kluboknál. Arra pedig már gondolni sem merünk, hogy mit kockáztat a játékos, aki átesett a fertőzésen, és rá két-három hétre meccsterhelésnek veti alá magát?

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 25., 10:12
A fiút egy ferencvárosi szállodában fogták el a TEK-esek. A fiatal részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Még >>>
2022. 05. 24., 16:21
Az elkövető a könyökével megütötte a nő száját, leverte a szemüvegét, valamint betörte telefonjának a kijelzőjét. Még >>>
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés