2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A Kalocsai Kossuth Kör vendége volt Márki-Zay Péter – Az összefogásra buzdított a „gonosz ellen”, az árulókról is beszélt a Kamarateremben

A Kalocsai Kossuth Kör vendége volt Márki-Zay Péter – Az összefogásra buzdított a „gonosz ellen”, az árulókról is beszélt a Kamarateremben
Illés György Cinó  |  2019. 05. 09., 10:53

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője a Kamarateremben hétfőn hat órai kezdettel megtartott előadásán hallgatóságát az EP választásokon szavazatuk leadására, az őszi, helyhatósági választásokra pedig teljes egység megteremtésére sarkallta, árulónak nevezve azokat, akik nem állnak be mögéjük. A Fideszt éles kritikával illette, bűnszervezetnek nevezte, az ország fő bajának,a kivándorlás fő okának pedig a korrupciót és a megfélemlítést láttatta az előadó.

A Kalocsai Kossuth Kör szervezésében tartott rendezvényen dr. Magóné Tóth Gyöngyi köszöntötte a megjelenteket, név szerint a rendezvényt szervező Kalocsai Kossuth Kör elnökét, Király Róbertet, a meghívott baloldali pártok vezetőit, az MSZP, a DK, az LMP elnökeit, a Momentum részéről pedig Hidvégi Mihályt, továbbá Lakatos Melinda alpolgármestert. Magóné azt is jelezte, hogy a polgármester exkuzálta magát mondván, külföldön tartózkodik, a TEIT kapcsán. Ezt követően színpadra szólította a meghívott előadót, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjét, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, valamint a mozgalom két Bács-Kiskun megyei koordinátorát, majd a Kalocsai Kossuth Kör bő egy héttel korábbi, negyven fővel történt megalakulásáról szólt néhány szót, és a szervezethez való csatlakozásra buzdított.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-választási győzelme kapcsán, úgy fogalmazott:

Február 27-én sikerült legyőzni Fideszt, bár én korábban lelkesen a Fideszre szavaztam, és még kampányoltam is mellettük, ezért azt szoktam mondani, hogy nem is a Fidesz az igazi ellenség, hanem a korrupció és a megfélemlítés."
SZERVEZETÜKET SZÍNES ÖSSZEFOGÁSKÉNT JELLEMEZTE, AHOL A KIÁBRÁNDULT FIDESZESTŐL AZ ÖSSZES ELLENZÉKI PÁRT SZAVAZÓI MIND ÖSSZE TUDNAK FOGNI A „GONOSZ” ELLEN.

Meglátása szerint kétféle politikus létezik, egyik, aki hazájáért, másik, aki hazájából él. Szerinte a Fidesz nagy része az utóbbi kategóriába tartozik.
A Fideszt bűnszervezetnek nevezte, amelynek nincs ideológiája, hiszen liberális pártként indult, majd nemzeti lett, végül illiberális államot épít. Ezért a vele szemben állóknak sem szabad, hogy ideológiájuk legyen, ezért szükséges a teljes egység, az eszmei nézetkülönbségek ellenére is.

Beszélt a kivándorlás problémájáról, amelynek kapcsán a Fidesz kormányzati ideje alatt, részben letelepedési kötvénnyel befogadott külföldiekről is szólt.
A legnagyobb bajnak demográfiai szempontból azt tartotta, hogy jelenleg minden hatodik magyar külföldön születik. Ha ott tanul nyelvet, ott jár iskolába, ott lesz szerelmes, ott alapít családot, akkor külföldi lesz, akinek „a szülei magyarok voltak”.
Hazugságnak mondta, hogy a Fideszen kívül mindenki bevándorláspárti lenne, hiszen éppen ők hoztak be 86 ezer migránst.

Márki-Zay szerint a magyarok rosszabbul élnek, mint a románok, nagyobb a szegénység, nagyobb a korrupció, mint Romániában, ezért a fizetések emelkedése ellenére sem áll meg a kivándorlás. A bérek növekedése szerinte szintén a kivándorlás miatt van, mivel a munkaerő hiánya a piac elvei szerint kikényszeríti a béremeléseket, de van olyan Németországban élő ismerőse, aki a hazai viszonyok miatt akkor sem telepedne vissza, ha ugyanannyit tudna itthon keresni. Az előadó mégis a hallgatóságát itthon maradásra sarkallta, mondván: ez a hazánk.

AZ ORSZÁG ÉLHETETLENSÉGÉNEK OKÁT FŐLEG A MEGFÉLEMLÍTÉSBEN LÁTTA, AMILYEN MÉRTÉKŰ ELNYOMÁS SZERINTE A KOMMUNIZMUS LEGSÖTÉTEBB IDŐSZAKÁT IDÉZI, A KORMÁNYPÁRTOT PEDIG ÚJ KOMMUNISTA PÁRTNAK NEVEZTE.

Szent István, és azóta is minden generáció a nyugati kereszténység, legutóbb pedig az Európai Unió mellett tette le a voksát, de Márki-Zay szerint most

kelet felé indult el az ország, az ex-KGB-s Putyint, az iszlamista Erdoğant ölelgetünk, kínai érdekből kínai vasutat építünk, amin kínai árut fognak hozni."

A Fideszt csak teljes összefogással lehet legyőzni. Erre a Fidesz érdekei szerint kialakított választási rendszerben is van lehetőség, ami tavasszal azért nem sikerült, mert az összefogás nem volt teljes.
Ha a Fidesz 48% szavazattal kétharmadot nyert, akkor az ellenzék, ha elérte volna, hogy minden szavazókerületben egyetlen jelölt álljon szemben egy fideszes jelölttel, akkor 52%-kal nemcsak nyerhetett volna, de kétharmada is lehetne. Ezért azokat a pártokat, amelyek külön utas megoldást választottak, nem álltak az egyetlen közös jelölt mellé, árulónak nevezte.
Úgy vélekedett,

„INNEN LEHET TUDNI, HOGY KI AZ ÁRULÓ.”

Azok, akik nem hajlandóak összefogni, pedig tudják ők is, mert nem ostobák, hogy csak ez az egyetlen mód van arra, hogy legyőzzük a korrupt hatalmat, az az áruló."– mondta. Arról is beszélt, hogy a mostani szövetséges pártokban is vannak árulók.

Végtelenül lebecsülnénk a Fideszt, ha nem gondolnánk azt, hogy minden pártban van árulója. Ez a rendszer, amelyik meg tud zsarolni, meg tud venni, korlátlan erőforrásai vannak, ott van a karhatalom, a bírók, a rendőrség (…) Vannak olyan ravaszok, hogy nem tételezem fel, hogy vannak minden pártban beépített embereik. Van, ahol tudjuk, hogy kik ezek az emberek."– fogalmazott a politikus.

Az előadó azt is jelezte, hogy

TUDJA, HOGY KALOCSÁN MÉG NEM ALAKULT KI A TELJES EGYETÉRTÉS, VAN MEGOSZTOTTSÁG A BALOLDALON.

De azt sürgette, hogy fogjanak össze, álljanak minden körzetben egy jelölt mögé.
Összefogásra buzdító szavairól nézzék meg rövid videónkat:


Arra is ösztönzött, hogy a szavazókörökben felügyelőként is segítsék az ellenzék munkáját.
A május 26-ai EP-választások vonatkozásában szavazásra buzdított, azzal, hogy szavazzanak bármelyik ellenzéki pártra. A helyhatósági választásokat illetően a jelöltek kiválasztásának fontosságát hangsúlyozta, hogy olyan személyek induljanak az ellenzék támogatásával, akik az adott településen ismert, hiteles személyek, akikre a Fidesz szavazótáborából érkezettek is szívesen adják a voksukat.

Végül kérdésekre válaszolt az előadó, amelyeket az előadás ideje alatt a közönség körében körbeadott notesz lapjaira írt föl a hallgatóság tagjai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK