2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A KDNP válasza: NEM – Nem menekültek, hanem fiatal, életerős, jól fölszerelt férfiak özönlenek a zöldhatáron át

2016. 09. 28., 10:39

A népszavazáson való részvételre buzdított sajtótájékoztatóján dr. Filvig Géza, a KDNP Kalocsai Szervezetének elnöke. A párt álláspontja szerint a referendum nem pártpolitikai kérdés, a migránsok nagy része valójában nem háborús menekült, a térség lakóinak felelőssége pedig a déli határ közelsége miatt is fokozott.

Filvig Géza a Kereszténydemokrata Néppárt Kalocsai Szervezete nevében ismertette a 2016. október 02. napján tartandó népszavazással kapcsolatos gondolataikat és álláspontjukat.

Már a tájékoztató elején egyértelművé tette az általa elnökölt párt alapsejtnek az országos szervezetükével megegyező, meglepetést senkinek sem okozó álláspontját arról, hogy miként helyes szavazni az október 2-ai népszavazáson:

A KÉRDÉS: „AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?”

A párt válasza: egyértelmű nem!

dr. Filvig Géza, KDNP Kalocsai Szervezetének elnöke
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Emberiesség és barbárság kérdése

A párt ugyanakkor az emberiesség szempontjaira nem mond ezzel nemet, de a segítségnyújtáshoz a menedékérők megfelelő, legalábbis nem ellenséges hozzáállása is szükséges volna:

Aki menekült és segítségre szorul, annak menedéket és segítséget kell nyújtani! A menekültek a hivatalos határátkelőhelyeken jelentkeznek, személyi okmányaikat bemutatják, hogy azonosításuk megtörténhessen, és önként alávetik magukat a törvényes belépési eljárásnak. Nem dobálják meg rendőreinket, nem dobják ki a kínált élelmet, nem követnek el bűncselekményeket és nem tartanak bennünket, keresztényeket vallási ellenségüknek, akiket el kell pusztítani – fogalmazott Filvig, majd a bevándorlók ellenőrizetlen tömegében rejlő veszélyekre figyelmeztetett.

Nem minden bevándorló menekült

Úgy vélte, hogy a bevándorlók közül nagyon kevés a menekült. A hatalmas tömegben szinte kizárólag fiatal, életerős férfiakat találunk, nagy készpénz mennyiséggel, „okos” telefonnal, márkás ruhákban, okmányok nélkül – mondta –, akik a zöldhatáron kívánnak bejönni, ellenőrzés nélkül, így semmi sem állapítható meg róluk, előéletükről, nem lehet tudni a nagy tömegekben érkezők szándékát.

EZEKTŐL AZ EMBEREKTŐL KELL MEGVÉDENI MAGYARORSZÁGOT, EZEKTŐL AZ EMBEREKTŐL KELL MEGVÉDENI KALOCSÁT!

– mondta Filvig Géza, majd – megemlítve az utóbbi időben Európában történt több terrorcselekményt is – a terrorizmus növekedésének veszélyére tért, aminek hátterében a szándék hiánya miatt föloldhatatlannak tűnő kulturális ellentét húzódik:

A bevándorlók nem az európai civilizációt, nem a magyar kultúrát akarják fölvenni és törvényeinket betartani, hanem a saját szokásaikat, saját törvényeiket, saját vallásukat akarják ránk erőltetni. Ők nem akarnak alkalmazkodni Európához. Elrettentő példákat is sorolt, az éttermekből a sertéshús száműzésének követelésétől a nőkkel szembeni tiszteletlenségen és erőszakoskodáson át a Németországban látott nyílt vallási térítő tevékenységig, amelyek nem arra utalnak, hogy a bevándorlók be kívánnak illeszkedni társadalmunkba, tiszteletben tartva az itt élőket – mutatott rá Filvig.
A legutóbbi németországi voksolás eredményeire hivatkozva azt is jelezte, hogy ez a bevándorlás-politika – miután megtapasztalták az együttélést – már a németeknek sem tetszik.

A nálunk tapasztalható viszonylagos nyugalom a szigorú határőrizetnek köszönhető – mondta a politikus, majd történelmi párhuzamot vont, miszerint mind a tatár, mind a török elleni küzdelemben magára maradt Magyarország, ám a hasonló kezdetek után most már Európa egyre több országából hallatszanak támogató hangok a magyar kormány migránskérdéssel kapcsolatos politikájáról.

Nem pártpolitika!

A kvótareferendumról városunkban tartott múlt heti sajtótájékoztatóján az egyúttal heves kormánykritikát is megfogalmazó Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője is hangsúlyozta, hogy a népszavazás nem pártpolitikai kérdés – amint arról olvashattak is portálunkon.

Filvig most azt emelte ki, hogy a baloldali politika rátelepedett a népszavazásra, pártpolitikát csinálva a kérdésből, és az otthon maradásra, a betelepítés mellett buzdítanak.

A megszólaló baloldali politikusoktól azt hiányolom, hogy nem kínálják fel, hány bevándorlót fogadnának be otthonukba, mennyi pénzt ajánlanak fel jövedelmükből az ismeretlen és beazonosítatlan bevándorlók eltartására. Ez így lenne hiteles részükről! – mondta a helyi pártszervezeti elnök.

Ütközőzónában vagyunk!

Filvig a magyar nemzet, benne fokozottan a kalocsaiak nagy felelősségét emelte ki, bár – amint mondta – jelenleg nem fegyverrel kell harcba mennünk, hanem a népszavazáson szavazatunkkal kell kiállnunk hazánkért, magyarságunkért.

Kalocsaiaknak a rájuk leselkedő veszéllyel arányosan még nagyobb a felelőssége. A határ közelsége, a két üresen álló laktanya, a sok üres ingatlan kedvező lehetőséget teremt ugyanis a bevándorlók letelepítésére.

Ezért fontos, hogy városunk határozott NEM-et mondjon a kötelező betelepítés ellen. Október 2-án lehetőségünk lesz az értékes szavazati jogunkkal véleményt alkotni és beleszólni sorsunkba! Második forduló, ismétlési lehetőségünk nem lesz, nehogy későn döbbenjünk rá, mégis el kellett volna mennünk, szavazni!

Éljünk a szavazati lehetőségünkkel és védjük meg városunkat, Kalocsát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK