2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A KDNP válasza: NEM – Nem menekültek, hanem fiatal, életerős, jól fölszerelt férfiak özönlenek a zöldhatáron át

2016. 09. 28., 10:39

A népszavazáson való részvételre buzdított sajtótájékoztatóján dr. Filvig Géza, a KDNP Kalocsai Szervezetének elnöke. A párt álláspontja szerint a referendum nem pártpolitikai kérdés, a migránsok nagy része valójában nem háborús menekült, a térség lakóinak felelőssége pedig a déli határ közelsége miatt is fokozott.

Filvig Géza a Kereszténydemokrata Néppárt Kalocsai Szervezete nevében ismertette a 2016. október 02. napján tartandó népszavazással kapcsolatos gondolataikat és álláspontjukat.

Már a tájékoztató elején egyértelművé tette az általa elnökölt párt alapsejtnek az országos szervezetükével megegyező, meglepetést senkinek sem okozó álláspontját arról, hogy miként helyes szavazni az október 2-ai népszavazáson:

A KÉRDÉS: „AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?”

A párt válasza: egyértelmű nem!

dr. Filvig Géza, KDNP Kalocsai Szervezetének elnöke
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Emberiesség és barbárság kérdése

A párt ugyanakkor az emberiesség szempontjaira nem mond ezzel nemet, de a segítségnyújtáshoz a menedékérők megfelelő, legalábbis nem ellenséges hozzáállása is szükséges volna:

Aki menekült és segítségre szorul, annak menedéket és segítséget kell nyújtani! A menekültek a hivatalos határátkelőhelyeken jelentkeznek, személyi okmányaikat bemutatják, hogy azonosításuk megtörténhessen, és önként alávetik magukat a törvényes belépési eljárásnak. Nem dobálják meg rendőreinket, nem dobják ki a kínált élelmet, nem követnek el bűncselekményeket és nem tartanak bennünket, keresztényeket vallási ellenségüknek, akiket el kell pusztítani – fogalmazott Filvig, majd a bevándorlók ellenőrizetlen tömegében rejlő veszélyekre figyelmeztetett.

Nem minden bevándorló menekült

Úgy vélte, hogy a bevándorlók közül nagyon kevés a menekült. A hatalmas tömegben szinte kizárólag fiatal, életerős férfiakat találunk, nagy készpénz mennyiséggel, „okos” telefonnal, márkás ruhákban, okmányok nélkül – mondta –, akik a zöldhatáron kívánnak bejönni, ellenőrzés nélkül, így semmi sem állapítható meg róluk, előéletükről, nem lehet tudni a nagy tömegekben érkezők szándékát.

EZEKTŐL AZ EMBEREKTŐL KELL MEGVÉDENI MAGYARORSZÁGOT, EZEKTŐL AZ EMBEREKTŐL KELL MEGVÉDENI KALOCSÁT!

– mondta Filvig Géza, majd – megemlítve az utóbbi időben Európában történt több terrorcselekményt is – a terrorizmus növekedésének veszélyére tért, aminek hátterében a szándék hiánya miatt föloldhatatlannak tűnő kulturális ellentét húzódik:

A bevándorlók nem az európai civilizációt, nem a magyar kultúrát akarják fölvenni és törvényeinket betartani, hanem a saját szokásaikat, saját törvényeiket, saját vallásukat akarják ránk erőltetni. Ők nem akarnak alkalmazkodni Európához. Elrettentő példákat is sorolt, az éttermekből a sertéshús száműzésének követelésétől a nőkkel szembeni tiszteletlenségen és erőszakoskodáson át a Németországban látott nyílt vallási térítő tevékenységig, amelyek nem arra utalnak, hogy a bevándorlók be kívánnak illeszkedni társadalmunkba, tiszteletben tartva az itt élőket – mutatott rá Filvig.
A legutóbbi németországi voksolás eredményeire hivatkozva azt is jelezte, hogy ez a bevándorlás-politika – miután megtapasztalták az együttélést – már a németeknek sem tetszik.

A nálunk tapasztalható viszonylagos nyugalom a szigorú határőrizetnek köszönhető – mondta a politikus, majd történelmi párhuzamot vont, miszerint mind a tatár, mind a török elleni küzdelemben magára maradt Magyarország, ám a hasonló kezdetek után most már Európa egyre több országából hallatszanak támogató hangok a magyar kormány migránskérdéssel kapcsolatos politikájáról.

Nem pártpolitika!

A kvótareferendumról városunkban tartott múlt heti sajtótájékoztatóján az egyúttal heves kormánykritikát is megfogalmazó Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője is hangsúlyozta, hogy a népszavazás nem pártpolitikai kérdés – amint arról olvashattak is portálunkon.

Filvig most azt emelte ki, hogy a baloldali politika rátelepedett a népszavazásra, pártpolitikát csinálva a kérdésből, és az otthon maradásra, a betelepítés mellett buzdítanak.

A megszólaló baloldali politikusoktól azt hiányolom, hogy nem kínálják fel, hány bevándorlót fogadnának be otthonukba, mennyi pénzt ajánlanak fel jövedelmükből az ismeretlen és beazonosítatlan bevándorlók eltartására. Ez így lenne hiteles részükről! – mondta a helyi pártszervezeti elnök.

Ütközőzónában vagyunk!

Filvig a magyar nemzet, benne fokozottan a kalocsaiak nagy felelősségét emelte ki, bár – amint mondta – jelenleg nem fegyverrel kell harcba mennünk, hanem a népszavazáson szavazatunkkal kell kiállnunk hazánkért, magyarságunkért.

Kalocsaiaknak a rájuk leselkedő veszéllyel arányosan még nagyobb a felelőssége. A határ közelsége, a két üresen álló laktanya, a sok üres ingatlan kedvező lehetőséget teremt ugyanis a bevándorlók letelepítésére.

Ezért fontos, hogy városunk határozott NEM-et mondjon a kötelező betelepítés ellen. Október 2-án lehetőségünk lesz az értékes szavazati jogunkkal véleményt alkotni és beleszólni sorsunkba! Második forduló, ismétlési lehetőségünk nem lesz, nehogy későn döbbenjünk rá, mégis el kellett volna mennünk, szavazni!

Éljünk a szavazati lehetőségünkkel és védjük meg városunkat, Kalocsát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés