2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A laktanyában 2800 embert akarnak elhelyezni

Illés György Cinó  |  2016. 05. 18., 09:45

Sem menekülttábor, sem kiképzőközpont, sem határőrlaktanya, ehelyett munkáslakótelep lehet a Foktői úti laktanyában – derült ki a Szőlőkközi Sportcentrumban tartott lakossági fórumon dr. Bálint József polgármester által elmondottakból. Az erőműépítők idetelepítését a tervezett Duna-híd teszi lehetővé. Emellett más közelgő fejlesztésekről is beszélt a polgármester.

A Fotkői úti laktanya kormányzati használatbavételéről már többször is beszélt dr. Bálint József polgármester, konkrétumok említése nélkül. A belváros forgalmi rendjének változásairól tartott fórumon, valamint a Csilás-parkban jelenleg már kivitelezés alatt álló, lényegében elkészült honvédségi emlékmű létesítéséről szóló vita során is említette a polgármester, hogy a honvédségi területekre nem számíthat a város, mert a kormányzatnak tervei vannak a használatbavételükre. Az emlékmű átadására egyébként most hétvégén fog sor kerülni.

Akkor azonban részleteket nem közölt, mondván, megvárja vele a hivatalos döntést és az arról szóló értesítést. Úgy látszik, ez idő közben megtörtént, mert pénteken a Szőlőkközi Sportcentrumban tartott lakossági fórumon – a 4-5. számú választói körzetek lakói számára Katus Attila és Lakatos János által meghirdetett fórumon – már tényként közölte a betelepítés szándékát Bálint József.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Paks II és a híd a feltétele

Az elmondottakból kiderült: a laktanya felújítását és betelepítését a Paks II. projekt megvalósításához szükséges munkaerő elhelyezésére szánják. Ott 2800 főt kívánnak letelepíteni. Erre azonban csak akkor lesz lehetőség, ha megépül a Kalocsa-Paks Duna-híd, a szállítás költség- és időigénye a híd hiányában már ésszerűtlenné tenné a betelepítést – mutatott rá a polgármester.

Erről már megszületett a döntés felsőbb szinteken, a legutóbbi hír szerint az építés csúszhat, ugyanis a korábbi 2018-as időpont helyett most legkésőbb 2020-as átadásról beszéltek. Bálint József ugyanakkor optimista hangot ütött meg, és reményét fejezte ki hogy a híd 2018 végére, vagy 2019 elejére elkészülhet. Hozzátette: a vasúti kapcsolat létesítéséről letett a kormányzat, egyrészt a túl magas költségek, másrészt a túlparti hálózathoz való csatlakozás megoldatlansága miatt.


Forrás: Illés György / KALOhírek

„Kánaán”

Ez hozhatja el a „Kánaánt”, ez ad lehetőséget, hogy Kalocsa kitörjön, fejlődésnek induljon, munkahelyek teremtődjenek – mondta a polgármester.

Szólt emellett az előző napi testületi ülésen született döntésről, amelynek értelmében a Damjanich utca 7. szám alatt vízi sport szabadidőközpont létesülhet pályázati forrásból, amelynek közel ötvenmilliárdos keretéből Kalocsa ötvenmillióra pályázhat, valamint arról is tájékoztatott, hogy a Kajak-kenu Szövetség által a Meszesi Duna-parton, előreláthatólag az egykori kenyérgyári üdülőben vízitúraközpont létesül. Ezekről korábban már tájékoztattuk olvasóinkat.

A szóban forgó lakossági fórumon a polgármester más fontos témát is érintett, a megjelent illetékesekkel együtt pedig számos lakossági kérdésre is válaszoltak – ezekről külön cikkben számolunk be hamarosan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
kisbéta
2016-05-27 11:22:33
A nyugdíjasok mentek el a fórumra, mert a fiatalok nem hisznek nekik , ill nem érdekli őket , h miket hazudnak össze. Még hogy Kánaán !!!!! Ebből a nyomorult helyzetből nem Kánaán jön azonnal. Már az is jó , ha kicsit jobb lesz a helyzet. De hol van az még.....
Lufi
2016-05-22 19:29:33
Egy ujabb hazugság!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés