2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Angeli és Magóné a Csilás parki gödör kapcsán párbajozott a Facén – Mi megmondtuk, hogy lövészárok

Illés György Cinó  |  2019. 08. 01., 13:53

Valamiért olyan érzésünk támadt, hogy az intézményvezető felszólamlásának motívumai között szerepelhet az is, hogy e körzet képviselője épp az a dr. Angeli Gabriella, akit a jelek szerint a Magóné által nyíltan támogatott, Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő, polgármesterjelölt által vezetett ellenzéki összefogásból se kihagyni, se abba bevenni nem lehetett…

Magára a gödörre már tavasszal fölhívtuk a figyelmet egy Napi gyors cikkünkben, akkor nem boncolgatva a turisztikai buszparkoló kövezetén található, földkupacokkal és szalagkordonnal határolt árok eredetét, sem további sorsát.

A gödör egyébként a tavasz óta eltelt időt sem töltötte az eseménytelenség ködébe burkolózva, a körülötte tapasztalt változások is megértek egy tréfás kis Napi gyors cikket – ezúton ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe.

A Magóné–Angeli vitára visszatérve

Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek inge, öltözködjön már föl - mondta Hofi. Csilás park Kalocsa. Hónapok óta így várjuk a turistákat”– írta hétfőn dr. Magóné Tóth Gyöngyi, bejegyzését ezzel a képpel illusztrálva:


Forrás: KALOhírek archív

Ebben láthatólag nincs semmiféle megszólítás, sem személyes, sem intézményes, de fölvetődik a kérdés, hogy miért kritizálja nyilvános bejegyzésben a város legnagyobb költségvetésű intézményének vezetője a Polgármesteri Hivatal városüzemeltetési osztályát. Mert a gödör ügye az ő asztaluk.

Ki másnak címezhette volna megjegyzését?

Ez utóbbi kérdés megválaszolásához közelebb vihet, hogy néhány megjegyzés után Angeli Gabriella is fontosnak tartotta, hogy reagáljon a bejegyzésre. Egyrészt leírta, hogy kábelcsere lesz, amellyel kapcsolatos részleteket a saját profilján közöl. Másrészt Magónét megszólítva a következőt írja:

Kedves Gyöngyi Magóné Tóth! Mielőtt posztot írsz, hívd fel légyszi az illetékes osztályt információért! Köszönöm előre a szakemberek nevében.”A hiányolt tájékozódást mi most elvégeztük, annak eredményét pedig külön cikkben közöljük.
Addig is nézzük, mit írt a képviselő asszony saját oldalán a gödörrel kapcsolatban:

Sokakat foglalkoztat a kérdés, mikor várható a Csilás-parki bontás befejezése. Aggódnak, hogy áll a munka, a háttérben folyó munkálatokról azonban fogalmuk sincs. Persze "érthető", kampány van. Ilyenkor szeretnek egyesek kritikus szemmel járkálni.

Szóval, kábelcsere történik, nem kevés pénzért. A kivitelező augusztus elejére ígérte a befejezést, jelenleg nem csúszik a munkával. A kábelcsere és a burkolat helyreállítása garanciális,nem a város fizeti a költségeket.

Köszönöm a Városüzemeltetési Osztály dolgozóinak lelkiismeretes munkáját. A kritika nem nekik szól. Kérem, legyenek türelemmel az önkormányzati választásokig.

Egyszóval: kampány van…

Hogy ez az eset mennyire illeszkedik a jelenlegi baloldali városvezetésen belüli belső ellentétek, kisebb-nagyobb összeszólalkozások és nézetkülönbségek, ne mondjuk, „cicaharcok”, viták sorába – amelyek egyébként többek közt Angeli önkorméényzati pozícióiból való kiszorításához, Ökoponttal kapcsolatos munkaszerződése megszüntetéséhez vezettek –, azt az olvasókra bízzuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK