2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt

Illés György Cinó  |  2018. 01. 15., 08:00

Angeli Gabriella elszólta magát a legutóbbi testületi ülésen, legalábbis az alpolgármester szerint, mivel ő úgy vélte, hogy még nem publikus információt tett közzé a média nyilvánossága előtt a képviselő. Ezért gyorsan a fejére is koppintott, illetve gunyoros hangon köszönetet mondott a tájékoztatásért. A képviselő szerint azonban nyilvános információt tett közzé. A lényeg: a CLLD pályázaton nyertünk egy kazal pénzt egy csomó célra. Később a polgármestertől – nem hivatalosan – azt is megtudtuk, hogy 250 millió forintot nyert a város a CLLD pályázat keretében.

A karácsonyfa tövében, december 21-én megtartott képviselő-testületi ülésen – amelyen Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, valamint Boros Gergely világbajnok kajakozó is részt vett –

DR. ANGELI GABRIELLA MINTEGY ÉRINTŐLEGESEN HOZTA SZÓBA, HOGY A VÁROS MEGNYERTE A CLLD PÁLYÁZATOT.

A képviselő épp annak a napirendi pontnak a tárgyalása során „szólta el magát”, amelyhez Schmidt Gábor is hozzászólt, amelynek során a képviselők tárgyszerűen a Damjanich utca 7. szám alatti, a város által évekkel ezelőtt megvásárolt ház további sorsáról folytattak eszmecserét.
A javaslat vitája során a kérdéses ingatlannal kapcsolatban Angeli Gabriella így fogalmazott:

Amiről most itt beszélünk, a Damjanich utca 7 szám alatti ingatlan (…) tudomásom szerint a CLLD pályázatnak a része, (…) amelyet a városunk most megnyert, és most itt nincs felhatalmazásom arra, hogy elmondjam milyen összeggel.

A CLLD pályázat (Community-Led Local Development, azaz Közösségi vezetésű helyi fejlesztés) a TOP (Területi Operatív Program) keretében meghirdetett pályázati rendszer, amelyben helyi közösségek koordinálta helyi fejlesztésekből összeállított projektcsomagok nyerhetnek központi támogatást uniós forrásból.

Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester így reagált a képviselőtársa által elmondottakra:

Szeretném megköszönni képviselő asszonynak, hogy megint olyan dolgokról tájékoztatja a lakosságot, amihez szerintem köze nincsen, és még egyelőre nem nyilvános. Angeli Gabriella azonban ezt későbbi hozzászólásában visszautasította, mondván:

Alpolgármester asszonynak szeretném először mondani, hogy a CLLD pályázat X összeggel, amire megkértek, hogy ne hozzuk még nyilvánosságra, nyert – ez a pénzügyi bizottság nyílt ülésen hangzott el. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy bármikor joga van egy képviselőnek erről tájékoztatni. A képviselő-testület három hölgy tagja közül e két „városanya” már nem először civakodott a nyilvánosság előtt: többfordulós cicaharcuk egyik emlékezetes epizódja volt a tavalyi pedagógusnap kapcsán történt fogvillantásuk, szinte pontosan egy évvel korábban pedig az alpolgármester asszonynak Bálint József távolléte miatti elnöklése alatt vonult ki Angeli Gabriella az ülésteremből, a testületi ülés összehívásának szabálytalan voltát hangoztatva.

Nem tudományos alaposságú megfigyelésünk szerint a testület e két amazonjának küzdelmeiben egyéves periodicitás mutatkozik, amelynek tetőpontjaira a meteorológiai nyár közeledtével lehet számítani.
Ez a mostani, tél közepi akció ennyiben ki is lóg a sorból.

Ami a tényeket illeti

Angeli Gabriella „spoilerezését” (vagyis poéngyilkos közlését) a másnapi sajtótájékoztatóján megerősítette dr. Bálint József polgármester is, mondván, erről a pályázatról, illetve annak elbírálásáról már van előzetes információjuk, ám hivatalosan még nem kívánják bejelenteni.

A város friss pályázati sikereiről – köztük a Foktői úti laktanya területén létesítendő inkuibátoházra elnyert, valamint az új óvoda építését lehetővé tevő támogatásról – szóló bejelentések mellett a Közösen Kalocsáért Helyi Akciócsoport (HACS) gondozásban lebonyolódó CLLD projektcsomaggal kapcsolatban annyi többletinformációt osztott csak meg a polgármester – beillesztve az Angeli által kihagyott kirakósdarabot –, hogy arra

A BEJELENTETT TÁMOGATÁSI IGÉNYÜNKHÖZ KÉPEST JELENTŐSEN CSÖKKENTETT KERETTEL ÍTÉLTÉK MEG A TÁMOGATÁST, A MEGCÉLZOTT 500 MILLIÓ HELYETT 250 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST JUTTATVA VÁROSUNKNAK.

Az elnyert 250 millió forint így is szép summa, amelynek további felhasználását a pályázatot a kalocsai önkormányzati testület 2016 októberében meghozott döntésével adott hozzájárulása nyomán benyújtó Közösen Kalocsáért Helyi Akciócsoport (HACS) koordinálja, az „Értékeink mentén” című helyi közösségfejlesztési stratégia mentén, annak céljai megvalósítására.

AZ ELNYERT FORRÁSBÓL MEGVALÓSÍTANI TERVEZETT PROJEKTEGYÜTTESNEK EGYIK FONTOS ELEME, ZÁSZLÓSHAJÓJA A VÍZI TÖMEGSPORT ÉS VÍZI TURIZMUS FEJLESZTÉSE A VÁROSBAN, AMIRE KALOCSA KIVÁLÓ ADOTTSÁGOKKAL RENDELKEZIK A VAJAS RÉVÉN.

A jegyzet sportversenyek rendezésére nem, de akár mindennapi testmozgásra, akár tömegsportrendezvények, vagy vízi turisztikai célokra már bizonyítottan kiválóan alkalmas vízfelület a komplex, építési beruházást és eszközbeszerzést is tartalmazó projekt révén igazi víziparadicsommá válhat a következő évek során, egyben a kajak-kenu sportág városunkban történő meghonosodásának alapját, később a népszerű sportág utánpótlás-nevelésének itteni bázisát is adhatja a jövőben.

Információink szerint az elnyert forrás felosztása a HACS tagságának részvételével tartott ülésen e hét csütörtökön már meg is történt.
A csökkentett forrással való gazdálkodás kérdéséről folyt egyeztetés eredményeivel hamarosan jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés