2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést
Illés György Cinó  |  2018. 10. 22., 18:46

Újabb rangos kitüntetést vehetett át a napokban Kalocsa város polgármestere, amellyel jogász szakmai munkásságát ismerik el. A díjban évente öt, a jogi hivatás különböző ágaiban érdemeket szerzett személy részesülhet.

Amint arról már portálunkon is olvashattak, más elismerései mellett a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetésben is részesült már Bálint József. Mostani kitüntetését a múlt hét csütörtök délután tartott képviselő-testületi ülés végén jelentették be.

A Deák Ferenc-díj testület Bálint József Miklósnak, a jogászi hivatás példaszerű gyakorlásának elismeréseként Deák Ferenc-díj kitüntető jelvényt és plakettet adományozta”Budapesten 2018. október 17-én – olvasta föl a grémium határozatát dr. Kiss Csaba jegyző, hozzátéve, hogy az erről szóló határozatot nem kisebb személyek írták alá, mint dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, dr. Barát Péter a Kúria elnöke, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi kamara elnöke, dr. Tóth Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia Állam és Jogtudományi Bizottságának elnöke, dr. Szép Tibor, a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke, dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, valamint dr. Sárközi Tamás, a Magyar Jogászegylet elnöke.

A díjhoz egy érem járt, latin felirattal, Deák Ferenc képével. A díjat minden esztendőben öt személynek ítélik oda – egy bíró, egy ügyész, egy ügyvéd, egy közjegyző és egy közigazgatásban tevékenykedő jogász kaphatja meg.

Bálint József annyit tett hozzá, hogy ez egy szakmai díj, és örömmel nyugtázta, hogy „számításba vették őt is”, és ezzel a díjjal ismerték el jogászi munkásságát.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei