2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést
Illés György Cinó  |  2018. 10. 22., 18:46

Újabb rangos kitüntetést vehetett át a napokban Kalocsa város polgármestere, amellyel jogász szakmai munkásságát ismerik el. A díjban évente öt, a jogi hivatás különböző ágaiban érdemeket szerzett személy részesülhet.

Amint arról már portálunkon is olvashattak, más elismerései mellett a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetésben is részesült már Bálint József. Mostani kitüntetését a múlt hét csütörtök délután tartott képviselő-testületi ülés végén jelentették be.

A Deák Ferenc-díj testület Bálint József Miklósnak, a jogászi hivatás példaszerű gyakorlásának elismeréseként Deák Ferenc-díj kitüntető jelvényt és plakettet adományozta”Budapesten 2018. október 17-én – olvasta föl a grémium határozatát dr. Kiss Csaba jegyző, hozzátéve, hogy az erről szóló határozatot nem kisebb személyek írták alá, mint dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, dr. Barát Péter a Kúria elnöke, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi kamara elnöke, dr. Tóth Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia Állam és Jogtudományi Bizottságának elnöke, dr. Szép Tibor, a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke, dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, valamint dr. Sárközi Tamás, a Magyar Jogászegylet elnöke.

A díjhoz egy érem járt, latin felirattal, Deák Ferenc képével. A díjat minden esztendőben öt személynek ítélik oda – egy bíró, egy ügyész, egy ügyvéd, egy közjegyző és egy közigazgatásban tevékenykedő jogász kaphatja meg.

Bálint József annyit tett hozzá, hogy ez egy szakmai díj, és örömmel nyugtázta, hogy „számításba vették őt is”, és ezzel a díjjal ismerték el jogászi munkásságát.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK