2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést

Deák Ferenc-díjat kapott Bálint József – Öten vehetik át évente ezt a jogász szakmai elismerést
Illés György Cinó  |  2018. 10. 22., 18:46

Újabb rangos kitüntetést vehetett át a napokban Kalocsa város polgármestere, amellyel jogász szakmai munkásságát ismerik el. A díjban évente öt, a jogi hivatás különböző ágaiban érdemeket szerzett személy részesülhet.

Amint arról már portálunkon is olvashattak, más elismerései mellett a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetésben is részesült már Bálint József. Mostani kitüntetését a múlt hét csütörtök délután tartott képviselő-testületi ülés végén jelentették be.

A Deák Ferenc-díj testület Bálint József Miklósnak, a jogászi hivatás példaszerű gyakorlásának elismeréseként Deák Ferenc-díj kitüntető jelvényt és plakettet adományozta”Budapesten 2018. október 17-én – olvasta föl a grémium határozatát dr. Kiss Csaba jegyző, hozzátéve, hogy az erről szóló határozatot nem kisebb személyek írták alá, mint dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, dr. Barát Péter a Kúria elnöke, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi kamara elnöke, dr. Tóth Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia Állam és Jogtudományi Bizottságának elnöke, dr. Szép Tibor, a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke, dr. Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, valamint dr. Sárközi Tamás, a Magyar Jogászegylet elnöke.

A díjhoz egy érem járt, latin felirattal, Deák Ferenc képével. A díjat minden esztendőben öt személynek ítélik oda – egy bíró, egy ügyész, egy ügyvéd, egy közjegyző és egy közigazgatásban tevékenykedő jogász kaphatja meg.

Bálint József annyit tett hozzá, hogy ez egy szakmai díj, és örömmel nyugtázta, hogy „számításba vették őt is”, és ezzel a díjjal ismerték el jogászi munkásságát.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK