2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Minden jegy elkelt!” – Teltház lesz a vasárnapi Bagossy koncerten – Hamarosan egy miniszterrel is találkozhatunk Kalocsán

Illés György Cinó  |  2019. 09. 05., 15:24

Ma, csütörtökön reggel tartott sajtótájékoztatót a sétálóutcai irodájában dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP kalocsai polgármesterjelöltje annak kapcsán, hogy lezárták a Bagossy Brothers Company vasárnap esti koncertjére a regisztráció lehetőségét, mivel az eddigi regisztrációkat figyelembe véve várhatóan teltházas lesz a rendezvény. A mostani alkalmat a polgármesterjelölt arra is megragadta, hogy a város kulturális életével kapcsolatos terveiről szóljon, hiszen már e koncert megszervezését is az motiválta, hogy a jelölt szerint igen szegényesek és egysíkúak 20-30-40-es korosztály szórakozási, kikapcsolódási és művelődési lehetőségei városunkban. Filvig emellett megemlítette, hogy még e hónapban újabb miniszter tarthat lakossági fórumot Szijjártó Péter hétfői rendezvényének sikere láttán.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elöljáróban fölidézte, hogy az ismeretségi köréből nemrégiben egy fiatal pár tért vissza Kalocsára, hogy családjukkal itt éljenek. Ennek adottak is voltak a feltételei, hiszen mindkettejüknek képzettségüknek megfelelő, jó állást sikerült találnia. Ennek ellenére hamarosan mégis a város elhagyása mellett döntöttek, amit azzal indokolta, hogy Kalocsán túlságosan szegényesek és egysíkúak a kikapcsolódási, művelődési és szórakozási lehetőségek.


Forrás: Zsiga Ferenc

Filvig kiemelte, hogy különösen a 20-as, 30-as 40-es korosztály számara van nagyon kevés szórakozás lehetőség. Ezen próbált meg segíteni Filvig Géza és csapata a vasárnapi Bagossy koncert megszervezésével, egyben demonstrálva, hogy van lehetőség és igény is arra, hogy színvonalas rendezvényeket szervezzünk a városban.

Minden hely betelt

A vasárnap esti koncertet már korábban meghirdették, azzal, hogy arra a belépés ingyenes, de a szabadtéri színpad korlátozott közönségbefogadó képessége miatt regisztrációhoz kötött. Most annak kapcsán hívta a jelölt az irodájába a helyi médiumok képviselőit, hogy bejelentse:

MA REGGEL KÉNYTELENEK VOLTAK LEZÁRNI A REGISZTRÁCIÓ LEHETŐSÉGÉT, MERT MINDEN HELY ELKELT.

A szervezők előrelátása tehát beigazolódott, mivel az előzetes regisztrációk alapján a koncert teltházas lesz. A koncert iránti nagy érdeklődés kapcsán Filvig Géza elmondta, hogy

POLGÁRMESTERRÉ VÁLASZTÁSA ESETÉN A KÉSŐBBIEKBEN IS ARRA TÖREKSZIK MAJD, HOGY FOLYAMATOSAN SZÍNES, VÁLTOZATOS, MINDEN KOROSZTÁLYT ÉS RÉTEGET MEGSZÓLÍTÓ PROGRAMOKAT TUDJON NYÚJTANI A VÁROS LAKOSSÁGÁNAK.

A jelölt emlékeztetett Szijjártó Péter külügyminiszter e hét hétfőn tartott lakossági fórumának sikerére, aminek kapcsán elmondta, hogy meggyőződése szerint a szórakoztató programok mellett nagy szükség van az ilyen, közéleti tárgyú rendezvényekre is. Egyaránt fontosnak vélte a lakossággal való kapcsolattartást, valamint azt, hogy az itt élők rendszeresen hozzájuthassanak a kulturált szórakozás és kikapcsolódás lehetőségéhez, olyan tartalmas programokhoz, amelyekkel dolgos hétköznapokat színesíthetik.

A koncert lebonyolításának technikai részletei

A koncert lebonyolításának technikai részleteiről szólva elmondta, hogy a sikeres regisztrációval rendelkezők holnap, azaz pénteken délután e-mailben fognak visszaigazolást kapni, amelyben a jelentkezés elfogadásának ténye mellett minden tudnivalót közölnek majd a koncerttel és a beléptetéssel kapcsolatban.

Azonban elöljáróban már itt is elmondta, hogy eredetileg azt tervezték, hogy a regisztrálóknak kiszállítják a karszalagot, azonban olyan sokan jelentkeztek, hogy ez nem áll a szervezők módjában, így a belépés a regisztrációra való hivatkozás alapján történik majd.


Forrás: Zsiga Ferenc

A nézőtéri ülőhelyek mellett szokás szerint a színpad előtti szabad területen álló helyeket is el lehet majd foglalni.

FILVIG GÉZA AZT KÉRTE, HOGY HA VALAKINEK SPECIÁLIS IGÉNYE VAN, PÉLDÁUL MOZGÁSKORLÁTOZOTTSÁGA MIATT, AZT ELŐRE JELEZZE, HOGY MEGFELELŐ HELYET TUDJANAK BIZTOSÍTANI SZÁMÁRA.

Esőnap nincs!

A kaput a koncert kezdete előtt egy órával délután ötkor nyitják és a büfé is akkortól várja majd a vendégeket.

Hajrá Bagossy, jó szórakozást kívánok mindenkinek!”– zárta bejelentéseit Filvig Géza, aki kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy a koncertre ezres nagyságrendű hallgatóságot. A koncertre bejelentkezettek száámára további fontos információ, hogy

A RENDEZVÉNYT ESŐ ESETÉN IS MEGTARTJÁK,

mivel a zenekarnak nincsen más szabad időpontja, amikorra esőnapot tervezhetnének. Ezért Filvig azt kérte, hogy

BORÚS IDŐ ESETÉN ESŐKABÁTOT VIGYENEK MAGUKKAL, DE AZ ESERNYŐT LEHETŐLEG MELLŐZZÉK, MERT EGYRÉSZT BALESETVESZÉLYES, MÁSRÉSZT A HÁTRÉBB ÜLŐK RÁLÁTÁSÁT IS ZAVARJA!

Filvig Géza ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk és a közönséghez.


Forrás: Zsiga Ferenc

Újabb miniszteri vizit Kalocsán

A sajtótájékoztató végén az is elhangzott, hogy Kalocsa lakossága még a választások előtt újabb miniszterrel találkozhat, akit Filvig Géza a hétfőn Szijjártó Péter külügyminiszter részvételéve megtartott fórum nagy sikerén fölbuzdulva hívott meg szeptember 17-ére. Azt azonban, hogy pontosan ki lesz az illető miniszter, azt egyelőre nem közölték.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés