2022. 05. 22.
Júlia, Rita
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Pénteken megalakult a Minden Fiatal Magyarországa kalocsai alapszervezete – Miklós Balázst elnökké, Balázs Bencét alelnökké választották

Pénteken megalakult a Minden Fiatal Magyarországa kalocsai alapszervezete – Miklós Balázst elnökké, Balázs Bencét alelnökké választották
2021. 12. 12., 09:45

A Mindenki Magyarországa Mozgalom ifjúsági szervezetének öt alapító taggal létrejött kalocsai alapszervezete négy prominense tartott sajtótájékoztatót december 10-én, péntek este hét órakor a Jobbiknak a kalocsai, jelenleg Márki-Zay Péter és dr. Magóné Tóth Gyöngyi kampánycéljaira berendezett irodájában. A rendezvény keretében bejelentették a helyi szervezet megalakulását, bemutatták tisztviselőiket, ismertették céljaikat, és tervezett tevékenységeikről is szót ejtettek.

Az irodában egy nappal korábban tartottak sajtótájékoztatót az ellenzéki összefogás Kalocsán aktív pártjainak küldöttei, élükön dr. Magóné Tóth Gyöngyivel, az ellenzéki előválasztás győztesével, ahol a kampányuk induló üzenetei mellett az új formában akkor megnyílt iroda tervezett működéséről is szóltak. A pulpituson négy alapító tag foglalt helyet, a teremben rajtuk kívül – a sajtó képviselői mellett – jelen volt az előző napi tájékoztató alkalmával a Magóné Tóth Gyöngyi képviselőjelölt-aspiráns mellett helyet foglaló Bolváriné Gärtner Anikó, aki az anyaszervezet Mindenki Magyarországa Mozgalom megyei koordinátoraként volt jelen, valamint Török Endre, az egykor az MDF színeiben mandátumot szerzett, kalocsai önkormányzati képviselő is, akiknek itt betöltött szerepéről azonban nem esett szó.
A rendezvényen a sajtót az újdonsült szervezet elnöke köszöntötte, majd bejelentette:

A mai nap folyamán, pénteken megalakult a Minden Fiatal Magyarországa kalocsai alapszervezete. A ma esti megalakuló ülésen az alapszervezet tagsága megválasztott engem, Miklós Balázst az alapszervezet vezetésére.”A továbbiakban arról szólt, hogy miért Márki-Zay Péter támogatása mellett döntöttek:

Márki-Zay Péter volt az első, aki kimondta, hogy a király meztelen, hogy nem csak a 2010. utáni, hanem az azelőtti korrupciót is el kell számolni, hogy nemcsak Orbán Viktor és az ő 2010 után épített Nemzeti Együttműködés Rendszere, hanem az elmúlt harminc év teljes politikai elitjét meg kell tisztítani a korrupciótól.”Amint fogalmazott, hitet tettek Márki-Zay Péter mellett és az ő politikája mellett, amit a magukra tűzött kék szalaggal, az elszámoltatás jelével is kifejeznek.


Forrás: KALOhírek


A továbbiakban Balázs Bence mutatta be a szervezetüket.

Ma este engem is megválasztottak, méghozzá a Minden Fiatal Magyarországa ’operációs alelnökévé’.Azoknak, akik most hallanak a mozgalmukról először, azt üzente, hogy bármilyen kérdésük van a mozgalommal kapcsolatban, az nyugodtan keresse föl őket, vegye föl a kapcsolatot akár vele, akár az elnökkel akár személyesen, akár bármilyen közösségi médiás fórumon.

Az alelnök bejelentette továbbá, hogy meg fog alakulni a Minden Fiatal Magyarországa Bács-Kiskun megyei Instagram-, illetve Facebook-oldala, amelyen keresztül ugyanúgy bárki fölveheti velük a kapcsolatot és követeti tevékenységeiket.

A választásig kitűzött céljuk egyértelműen az, hogy támogassák Márki-Zay Péter mozgalmát ebben a körzetben, és a közös jelölt győzelmével leváltsuk a Fideszt - jelentette ki az alelnök.

Kérdésre válaszolva a szervezet helyi elöljárói elmondták, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalommal jól összehangolt és koordinált munkára készülnek, amelynek során – amint fogalmaztak –:

szeretnénk eljuttatni a szórványtelepülésekre, a körzetben található falvakra az igazság hangját, hogy ott ne csak a Fidesz által kontrollált közmédiából tájékozódhassanak az emberek, hanem olvashassanak valódi igazságokon és tényeken, adatokon alapuló híreket is.”Hozzátették: segíteni fognak a „Nyomtass te is!” kiadványok terjesztésében is, és aktivista munkával segítik majd a körzet ellenzéki kampányát. Emellett különböző kulturális programokkal, kulturális körökkel igyekeznek majd felélénkíteni a kalocsai közéletet a kalocsai fiatalok számára.

A portálunk kérdésére adott válaszban elmondták: Az alapszervezet hivatalosan öt taggal alakult, de többen jelezték szimpátiájukat, azonban még nem mertek csatlakozni a szervezethez, mert féltik a saját vagy akár a családjuk, szüleik egzisztenciáját. Velük együtt mintegy 8-10 aktív tag munkájára számíthatnak.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés