2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Magóné Tóth Gyöngyi: „Egy jobb hazáért dolgozom” – A félelem és a szegénység a legfőbb baj

Magóné Tóth Gyöngyi: „Egy jobb hazáért dolgozom” – A félelem és a szegénység a legfőbb baj
2021. 12. 09., 13:11

Bács-Kiskun megye 3. számú egyéni választókerületében a hétpárti ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztás eredményeképpen dr. Magóné Tóth Gyöngyi lesz. A kedd délután fél négykor a korábbi Jobbik irodában tartott, közös sajtótájékoztató az ő bemutatkozásával, illetve a sajtótájékoztató résztvevőinek bemutatásával kezdődött, majd a Momentum, az MSZP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Jobbik képviseletében érkezettek álltak ki a közös jelöltek és célok mellett. Végül országgyűlési képviselőjelölt-várományosuk mondta el kampányindító gondolatait, ismertetve fő céljait és a kampány idejére tervezett tevékenységet.

A hosszú, a Mindenki Magyarországa Mozgalom logójával díszített terítővel letakart asztalnál, a középütt ülő jelöltaspiráns két oldalán a Momentum képviseletében Kiss László és Kapitány Erik, az MSZP részről dr. Angeli Gabriella elnökségi tag, a közös jelölt kampányfőnökeként Farkasné Kurucz Ágnes Anna, a Mindenki Magyarországa Mozgalom részéről Bolváriné Gärtner Anikó, a párt megyei koordinátora, és Király Róbert, a kalocsai Kossuth-kör elnöke, a Jobbik részéről pedig Szűcs Imre, a párt megyei pártigazgatója, valamint Hornyák Zsolt választókerületi elnök foglalt helyet.

A sajtótájékoztató célját az óriási innovációként jellemzett előválasztásról szóló tájékoztatásban, a helyszínt adó közös iroda falavatásában, illetve a terveik programjaik bemutatásában jelölte meg a képviselőjelölt-aspiráns.

Kapitány Erik szerint sajnálatos, hogy elszoktunk attól, hogy koalíciós kormányzás lehet Magyarországon, hogy több véleményből alakuljon ki egy közös álláspont, pedig ő ezt jó elgondolásnak tartja, már csak azért is, mert – amint fogalmazott – ha valaki ezt rossz irányba akarja vinni, akkor a többiek ott lesznek és segítenek, és esetleg visszafogják, és a helyes irányba terelik a dolgokat. Úgy vélte, nem kell attól félni, hogy egy kormány sok pártból áll össze, ezt ő inkább előnynek látja, mint hátránynak. Végül reményét fejezte ki, hogy vissza tudják állítani azt a demokráciát, amelyet tizenegynéhány éve elveszítettek.

Angeli Gabriella egyértelművé tette pártja kiállását az összefogás mellett, emlékeztetve, szorgalmazták az előválasztást, hogy a választók dönthessenek, ki legyen a jelenlegi kormánypártok képviselőinek kihívói a „húsz-huszonkettes” országgyűlési választásokon. A Bács-3-as választókerületben dr. Magóné Tóth Gyöngyire esett a választás, így őt, az ország többi választókerületében pedig az ottani győztes jelöltet támogatják, és a miniszterelnök-jelölti választásnál is a közös jelöltet támogatják, minden segítséget megadnak neki ahhoz, hogy tavasszal legyőzhesse a jelenlegi kormányfőt. Reményét fejezte ki, hogy Magyarország következő miniszterelnökét Márki-Zay Péternek fogják hívni.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Bolváriné Gärtner Anikó elmondta: a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alapvetése az, hogy megújuló, új politikai kultúrára van szükségünk, amihez ők minden „tisztességes változást akaró polgár” csatlakozására számítanak.
Kijelentette: az összefogásukban részt vevő pártoknak az a megállapodása, hogy az előválasztást megnyerő jelöltet közösen, egységesen támogatják, ebben a körzetben maximálisan megvalósult, és úgy vélte, ezzel a közös erővel tudnak 2022-ben győzni.
A szavazók Márki-Zay Pétert hatalmazták föl, hogy ő legyen a közös miniszterelnök-jelölt, akinek személyét Bolváriné Gärtner Anikó garanciának látja, hogy mindenkinek az érdeke képviseletet nyer.
A MMM helyi szervezetei, a Kossuth-körök, köztük a kalocsai is azokat szólítják meg, akik egyik párt gondolatait sem tudják magukévá tenni, viszont változást akarnak. Az elnök közös „ébredésre” ösztönzött, hogy a politika ne a politikusok játszmái és erőpróbái legyen, hanem vegyék kezükbe a saját sorsuk és a jövő irányítását. „Legyünk együtt részesei a rendszerváltásnak” – mondta.

„MOST MEGVALÓSULT EGY TELJES NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁS”

– jelentette ki, hozzátéve: sem jobbra, sem balra nem mutogatnak, csak egy irány van, amerre húznak – „csak felfelé”.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A Jobbik érkezett legtávolabbról

Szűcs Imre elmondta: talán ők, a Jobbik érkezett legtávolabbról ebbe az összefogásba, de elköteleződésüket jelzi az is, hogy a közös jelölttel már 2019 ősze óta egy frakcióban tevékenykednek a megyei közgyűlésben.

Egyetlen kérdés van: akarjuk a Fidesznek ezt a feudál-bolsevik rendszerét fönntartani, vagy változást akarunk”
– mondta Szűcs Imre, hozzátéve, az összefogás pártjai változást a demokratikus alapon működő szabad országot akarnak, mind ezen dolgoznak, és pártjuk minden erőforrását Márki-Zay Péter miniszterelnökké választásának, helyben pedig dr. Magóné Tóth Gyöngyi képviselővé választásának érdekében mozgósítják.

„Fortélyos félelem igazgat?”

A továbbiakban dr. Magóné Tóth Gyöngyi a választókerületről elmondta:29 település alkotja, köztük négy város, Kalocsa mellett Solt, Kiskőrös és Soltvadkert. Ennek az igen nagy körzetnek nagy részét bejárta az előválasztás során, Dunavecsétől Kaskantyúig, és beszélgetett az emberekkel. Sokan kérdezték, hogy mi a legfőbb célja, amin változtatni kell.
Úgy vélte, nagyon sok mindent kell változtatni, ezeket itt nem kívánta részletezni, de egy dolgot kiemelt:

Azt szeretném, hogy megszűnjön a félelem! Higgyék el, az emberek nem merik elmondani a véleményüket! (…) A legfontosabb, hogy mindenki elmondhassa a gondolatait, úgy, hogy ne érje retorzió.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Ne legyen negatív kampány!

Saját magát a politikában „kezdőnek és talán naivnak” is mondta, annak kapcsán, hogy személyeskedéstől mentes kampányt szeretne.

Nagyon szeretném, ha nem mennénk le kutyába, a politika mocskába. Szeretném, ha nem vájkálnánk egymás magánéletében, én biztosan nem fogom ezt tenni.”
Ez tőle idegen, mondta, az ellenfeleinek pedig azt üzente, hogy nem ellenségei, és azt várja el tőlük, hogy intelligens kampányt folytassanak le.

Közös lett a Jobbik volt irodája, ott lehet kávézni a jelölttel

A sajtótájékoztató helyszínét adó iroda külső falán a DK – közös – jelöltjének és Márki-Zay Péternek hatalmas portréja váltotta a Jobbik korábbi nemzeti jelképeit, félreérthetetlenül jelezvén, hogy az iroda mostantól új funkciót kapott. Erről szólva dr. Magóné Tóth Gyöngyi elmondta: néhány hete fordult Szűcs Imréhez azzal a kéréssel, hogy használják a közös ellenzéki irodának, ezzel is szimbolizálva az egységüket. Erre a megyei elnök és a választókerületi elnök is igent mondott, amit ezúton is megköszönt.
Ő maga se gondolta néhány éve, hogy erre sor kerül, hiszen, amire a Jobbik megyei elnöke is utalt, ők hosszú utat tettek meg, amíg megérkeztek ide.

Amint elmondta, egy élő irodát szeretnének itt működtetni, nem csak alkalmanként megnyitni. Szerdán és szombaton ügyfélfogadást tartanak, amelynek keretében egy ügyeletes kolléga segít bizonyos dolgokat elintézni, például nyomtatványokat kitölteni, hiszen vannak olyan társadalmi rétegek, akiknek ez nehézséget jelent.

Minden csütörtökönként délelőtt lesz egy olyan akciójuk, amelynek címe: „Kávézz a képviselőjelölttel”. Ide várnak mindenkit, aki elmondaná véleményét, aki tanácsot szeretne adni, esetleg ellenvéleményét ismertetné vele, mert a demokráciába az is belefér, vagy felajánlani segítségét, bár tudja, hogy sokan nem merik ezt nyíltan megtenni.

Adománygyűjtés karácsonyra

Magóné Tóth Gyöngyi végül szólt a már korábban elindított, a szombati piacok alkalmával folytatott adománygyűjtésükről, amelynek keretében tartós élelmiszert gyűjtenek a rászoruló családoknak. A felajánlásokat – elsősorban a karácsony közeledtével leginkább szükséges tartós élelmiszert – a mai naptól kezdődően ebbe az irodába is be lehet hozni, nem csak  szombaton a piacra.
Karácsony előtt egy közös megmozdulást terveznek, amelynek keretében itt a helyszínen adnák oda az adományokat a rászorulóknak, ami a beszélgetésre is alkalmat ad majd.

Zárásként megosztotta a jelmondatát, mondván:

Egy jobb hazáért dolgozom”
Hozzátette: ezért dolgoznak itt mindnyájan, és úgy vélte, ha összefognak, esély is van rá hogy „tiszta szívvel, őszintén, mocskolódás és negatív kampány nélkül” ezt el is érjék.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK