2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Simon Zoltán visszautasítja, hogy ne adnának megfelelő tájékoztatást – Egy helyi médium utalt rá, hogy eddig nem kapták meg a meghívókat

Simon Zoltán visszautasítja, hogy ne adnának megfelelő tájékoztatást – Egy helyi médium utalt rá, hogy eddig nem kapták meg a meghívókat
Illés György Cinó  |  2020. 06. 24., 19:55

Kellemetlen, ha egy szerkesztőség fontos, közérdekű eseményekre nem kap meghívót, tájékoztatást. Hasonló problémákkal egyes időszakokban korábban portálunk, illetve kiadónk más sajtótermékeinek szerkesztőségei találkoztak ilyen jellegű problémákkal, amelyek az újságírói munkát nagyban nehezítik – az alpolgármester ugyanakkor állítja: az egyik, ezt fölemlegető, helyi médiumot nem érte ilyen negatív megkülönböztetés, sőt, a Városházára hat héttel ezelőtt történt bejelentkezésük óta kilenc alkalommal küldtek nekik meghívót különböző rendezvényekre, de eddig egyetlen alkalommal sem jelentek meg. Az ezzel kapcsolatban az önkormányzat nevében kiadott alpolgármesteri sajtónyilatkozatot alább teljességében olvashatják!

Szakmai alapállás, hogy médiumként a médiapiaci versenytársakkal, ügyes-bajos dolgaikkal nem foglalkozunk, semmiképp sem szeretnénk bármiféle adok-kapokba bocsátkozni más orgánumokkal.
Ezért nem is fűznénk hozzá semmi ahhoz a közleményhez, amelyet Simon Zoltán alpolgármester juttatott el szerkesztőségünkhöz azzal kapcsolatban, hogy

EGY HELYI MÉDIUMBAN OLYAN UTALÁS JELENT MEG, AMELY SZERINT AZ ADOTT SAJTÓTERMÉK SZERKESZTŐSÉGÉT NEGATÍV DISZKRIMINÁCIÓ ÉRNÉ AZ ÖNKORMÁNYZAT RÉSZÉRŐL A KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS TERÉN.

Ezen utalásra reagálva juttatta el az önkormányzat nevében Simon Zoltán alpolgármester portálunkhoz az alábbi nyilatkozatot:

Sajtónyilatkozat

Kalocsa Város Önkormányzata nevében reagálni kívánok arra a 2020. június 19-én megjelent nyilatkozatra, amit Bolvári Ferdinánd neje, mint a 6300.hu internetes oldal főszerkesztője jegyez és hozott nyilvánosságra. A közleményben szereplő „Bízunk benne, hogy ezután mi is kapunk meghívásokat a sajtótájékoztatókra, rendezvényekre!” mondat azt a látszatot kelti, hogy az Önkormányzat kérés ellenére sem hívná meg és nem tájékoztatná a portált az eseményekről, rendezvényekről és ezzel a tájékoztatási kötelezettségének nem tett vagy ezután nem akar eleget tenni.

A valóság ezzel szemben az, hogy Bolváriné már május 8-án kelt levelében kérte az Önkormányzattól, hogy kapjanak tájékoztatást a sajtótájékoztatókról és az eseményekről. Az elmúlt hat hétben kilenc alkalommal küldött az Önkormányzat meghívót a 6300.hu szerkesztőségének, de eddig egyetlen alkalommal sem jelentek meg. Csak arról adtak tájékoztatást, amikor képviselőjelöltjük, egyesületi tagtársuk, Balogi József mondott beszédet a kalocsai zsidók elhurcolása kapcsán tartott megemlékezésen.

Nem jelentek meg és nem adtak tájékoztatást Soltész Miklós államtitkár úr kalocsai látogatásáról, nem jelentek meg és nem adtak tájékoztatást a Paprikafesztivál és a Megyenap közös sajtótájékoztatójáról, és nem jelentek meg és nem adtak tájékoztatást a Járási polgármesterek találkozójáról sem. Pedig minden alkalommal kaptak rá meghívót.

A 6300.hu úgy hirdeti magát, hogy az egyetlen hiteles és objektív ellenzéki médium.

A hitelességről és az objektivitásról néhány gondolat:

Bolvári Ferdinánd, aki előbb gerillakertész, majd öt évig képviselő lett, de a teljesítménye alapján nemhogy polgármesternek, de még képviselőnek sem választottak meg. Miután visszavonult a politikától, gerillamédiumot alapított. A kifejezetten politikai célból létrehozott Békés Kalocsáért Egyesület, mely az önkormányzati választásokon a baloldali összefogás helyi megtestesítőjeként leszerepelt, alapította a 6300.hu internetes portált, amelynek főszerkesztője Bolvári Ferdinánd felesége. Ezek után kiállnak a nyilvánosság elé, mint a város egyetlen független, objektív médiuma. Ezt a magam részéről egyáltalán nem tartom hitelesnek!

És miközben az ország-világ a COVID-19 járvány ellen folytatott küzdelemmel volt elfoglalva, a lakossági tájékoztatás segítése helyett a 6300.hu internetes portál, amelynek Bolváriné a főszerkesztője, az országos ellenzék összehangolt akciójával egyidőben és szinte azonos szerkesztési tartalommal támadást intézett a Kalocsai Kórház ellen, amit a helyi vezetés jelzése után kisebb korrekcióval próbáltak szalonképessé tenni. Jegyezzük meg, nem sikerült. És én nem találkoztam azzal a helyreigazítással sem, amit a Kórháztól kapott hiteles információk alapján jelentettek volna meg.

Véleményem szerint egyáltalán nem független – hiszen a választásokon induló, politikai céllal létrejött szervezet által kiadott, és egyáltalán nem is objektív – hiszen eddig szinte kizárólag kormánykritikus bejegyzések, írások, cikkek jelentek meg. Ezt támasztja alá még a főszerkesztő saját szavai is miszerint „a teljesség igénye nélkül és szükségszerűen, esetenként szubjektíven” kívánnak tájékoztatást nyújtani. 

Mindezektől elvonatkoztatva az önkormányzat eddig is és ezután is minden a működésével kapcsolatos információt a legszélesebb nyilvánosság rendelkezésére fog adni. Teszi ezt közvetlen és közvetett módon, amibe természetesen beleért minden jogszerűen működő médiavállalkozást, mert abban érdekelt, hogy a lakosok tájékozottak legyenek Kalocsa Város Önkormányzatának tevékenységével kapcsolatban.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés