2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Számvetés és szembesítés – Török Ferenc négy év után, napirend előtt értékelt

Számvetés és szembesítés – Török Ferenc négy év után, napirend előtt értékelt
Illés György Cinó  |  2018. 10. 19., 19:42

Megkezdte a kampányt a képviselő – értékelte a tegnapi képviselő testületi ülésen dr. Bálint József jelenlegi polgármester elődje, Török Ferenc napirend előtti felszólalását, amelyben a volt polgármester összevetette a jelenlegi városvezetés első négy évét kampányígéreteivel, illetve az előző ciklus eredményeivel. A szembenézésre azonban utódja nem volt hajlandó, Bálint József szerint még korai értékelni.

Eltelt négy év a legutóbbi választások óta, ami a korábbi választási rendszer szerint egy teljes ciklus volt – vezette be gondolatait felszólalása elején Török Ferenc képviselő, aki úgy vélte, eljött az ideje hogy megszólaljon, mint lokálpatrióta és mint volt polgármester, aki – mint fogalmazott – felelősséget érez azért, hogy a város előtt feltárják a problémákat, hogy mindenki megismerhesse a város valós helyzetét.

Nem mondhatják, hogy nem voltam türelmes, nem voltam konstruktív. Nem mondhatják, hogy nem hagytam időt. Polgármester Úr! Négy évvel ezelőtt a kampányban élesen bírálta a négyéves munkánkat, hangzatos ígéretekkel áltatva a kalocsaiakat. Többször kijelentette, hogy a kampányban nem kell igazat mondani. Ezzel mi nem értünk egyet

– mondta Török Ferenc, majd a tárgyra térve emlékeztetett, hogy már négy éve annak, hogy a jelenlegi vezetés bizalmat kapott a választóktól.
Ezt alkalmas pillanatnak tartotta a visszatekintésre:

Itt az ideje, hogy szembesítsük a mi négy évünket az Önökével, hogy a kalocsai polgárok a tények, a valóság alapján tudják összehasonlítani, megméretni a két ciklusban történteket. „a teljesség igénye nélkül”

Emlékeztetőül a korábbi, az ő polgármestersége idején elért eredmények közül sorolt néhányat, amint mondotta, a teljesség igénye nélkül:

  • megmentették a kórházat,
  • megépült a Kubikus park,
  • teljesen megújult, átalakult az Érsekkert,
  • felújították a KSE pályát és a városi sportcsarnokot,
  • megszépült kívül-belül a városháza,
  • lakosságbarát Kormányablak nyílt,
  • munkahelyet teremtettek.

A munkahelyteremtésre példaként az Anda Presentet említette.

A továbbiakban – kontrasztosan – a mostani helyzet bemutatására tért.

Számvetés

Ezzel szemben a jelenlegi ciklus idején a korábban továbbfejlesztett KalocsaKOM eladásra került. Kérdés: mi lett a befolyt 450 millióval?! Elüldöztek, lecseréltek, kirúgtak több mint 70 fiatal szakembert. Munkahelyteremtés tekintetében egy fagyis céget ígértek – emlékezetett a képviselő, majd tréfába fordítva azt kérdezte:

Most akkor a kampányokban Örök által fantomcégnek nevezett Anda Present, aki azóta városunk egyik legnagyobb munkaadója lett, az a fantomcég, vagy a fagyi nyalt vissza! De tovább is folytatta Török Ferenc. Úgy vélte: Nincsenek fejlesztések, a város jövőjét előmozdító beruházások. A város kulturális élete a környező településekhez, közeli városokéhoz képest egysíkú, az utcák, terek parkok állapota rendetlen, rendezetlen.

Nem azt mondom, hogy mi nem hibáztunk, nem azt mondom, hogy mindent tökéletesen csináltunk, nem. De legalább akartunk, és tettünk! Önkritikai kísérlet

Török Ferenc – ahogyan az időseknek karácsonykor juttatandó ajándékpénz kettőről háromezer forintra emelésére tett javaslata előtt Filvig Géza is – maga is önkritikát gyakorolva

ELISMERTE, HOGY Ő MAGA IS HIBÁZOTT, AMINT MONDTA, MAI TUDÁSÁVAL MÁR SOK MINDENT MÁSKÉPP CSINÁLNA.

Itt jelezte a polgármester, hogy letelt a három perc, így a képviselő a zárómondatra tért:

Szembesítés

Volt négy évük, hogy a választóktól kapott bizalmat megszolgálják. Volt négy évük az ígéreteik betartására, volt rá négy évük, de ezek nem történtek meg – fáj a szembesítés, de ki kell mondanunk ezeket. Csak így és csak ekkor tudunk változtatni.”
A képviselő kevesellte a háromperces időkeretet az alapos szembesítésre, ezért

TÖRÖK FERENC A KALOCSAI POLGÁROK TISZTÁNLÁTÁSA ÉRDEKÉBEN KÖZÉLETI FACEBOOK OLDALÁN FOGJA FOLYTATNI – ÍGÉRTE.

Bálint József ezt mindössze azzal kommentálta, hogy

ezek szerint megkezdte a kampányt a képviselő…”A polgármester egyúttal emlékeztette Törököt, hogy még van egy év hátra. Ő maga még nem is kívánt értékelést végezni, mert amint Török Ferenc is utalt rá, öt évig tart egy ciklus.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK