Már öt éve tartják meg városunkban a korábban az önkormányzat, újabban a Békés Kalocsáért Egyesület és kalocsai vállalkozók közös ételosztó akcióját. Az étel a szokásos módon finom volt, bár egy árnyalatnyit csípett, így a kisgyermekek nem föltétlenül „csípték”, viszont ők vigasztalódhattak a valódi tejcsokoládéból készült húsvéti tojásokkal.
Az ünnepi ételosztásokról a KALOhíreken korábban is minden alkalommal olvashattak, legutóbb ebben a cikkünkben.
Forrás: Illés György / KALOhírek
A mostani menü: marhagulyás leves, fonott húsvéti kalács és csokitojás. A leves különlegessége volt a kézi csipetke, amely elkészítésének már szintén hagyománya van az ünnepi ételosztások alkalmával. A munkás tésztaféleség készítéséről decemberben napi gyors hírben számoltunk be, pár éve pedig már egy rövid videót is közzé tettünk a „csipödésről”.
Azt pedig, hogy mitől volt különleges a több éve megtartott ünnepi ételosztás tegnapi alkalma, dr. Magóné Tóth Gyöngyi mondta el a KALOhíreknek a Foktői úti helyszínen: