2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Négy éven át 20 millió forintot csaltak ki egy asszonytól –Még hamvasztásra is kért pénzt a csaló

Négy éven át 20 millió forintot csaltak ki egy asszonytól –Még hamvasztásra is kért pénzt a csaló
Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 15., 13:57

A Bajai Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy budapesti férfival szemben, aki régi ismeretségüket és az ebből fakadó bizalmat kihasználva egy bácsalmási asszonytól mintegy négy éven át több mint 20 millió forintot csalt ki. A változatos indokkal - hagyaték megszerzésére, bírságok, perköltség, sőt, hamvasztás költségére - hamisan kölcsönkért összegeket a férfinak sem szándékában, sem módjában nem állt visszafizetni.

A vádirat szerint a bácsalmási születésű, de Budapesten élő férfi és a sértett régebb óta ismerték egymást. Ezt kihasználva a férfi mintegy négy éven keresztül, 2018 decemberéig rendszeresen kért különböző hamis ürüggyel pénzt a jóhiszemű asszonytól. Először a testvére korábbi tartozását ígérte megadni a nőnek egy állítólagos hagyatékból, aminek a megszerzéséhez és a terhek kifizetéséhez a vádlott kölcsönt kért és kapott a sértettől. Az ügyintézés miatt állítása szerint gyakran kellett utaznia, amire szintén a sértettől kért pénzt.

Egy alkalommal azt a kitalált történetet adta elő, hogy nagyobb összegű bírságot kell kifizetnie. Mivel ekkor a sértettnek nem volt készpénze, ezért 1,2 millió forint értékben arany karkötőket, gyűrűket, nyakláncokat adott a férfinak azzal, hogy tegye zálogba és az így kapott pénzből fizesse ki a bírságot. A férfi nem sokkal ezután még attól sem riadt vissza, hogy élettársa halálhírét hamisan keltve, halottszállításra és hamvasztásra csaljon ki pénzt.

Visszafizetési szándékának megerősítése érdekében a férfi egy hamis banki igazolást is átadott a nőnek, amely szerint a bankszámláján 25 millió forint van átmenetileg zárolva. Ígérete szerint amint az összeg felszabadul, a tartozásait megadja. A vádlott végül a kicsalt 20,5 millió forintból nem fizetett vissza semmit, így a sértett kára nem térült meg. A csaló férfi ráadásul nemcsak régi ismerősét, hanem annak barátnőjét is becsapta és közel 1,2 millió forinttal megkárosította.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére is kötelezze. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés