2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

„El a kezekkel a kalocsai kórháztól!” – A volt polgármester beszólt

Illés György Cinó  |  2023. 06. 30., 17:37

A kezdődő 2024-es helyhatósági és Európa parlamenti választási kampány nyitányának egyik főtémája lett a kalocsai Szent Kereszt Kórház ügye – ezzel kapcsolatban sajtótájékoztató és tüntetés is volt a múlt héten. Nem először vetődik föl a kórház jövőjének kérdése – a korábbi „csatározásokat” is fölidézi Török Ferenc közösségi médiás bejegyzésében, amelyben óva int attól, hogy a kórházat a politikai csatározások színterévé tegyék. A meglehetősen hosszú posztot az alábbiakban kivonatosan, tömörített formában adjuk közre.

A Békés Kalocsáért Egyesület szervezte, DK-s jelenléttel megtartott, aláírásgyűjtéssel egybekötött tüntetésről és az azt megelőző sajtótájékoztatóról már írtunk, a gyermekosztály legutóbbi, „ideiglenes” – valójában egy percig se éles – bezárásáról pedig itt olvashatnak. Dr. Gondos Miklós pedig első kézből tette helyre a kalocsai Szent Kereszt Kórházzal kapcsolatos fals információkat a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

2010-ben történt megválasztásomkor az új önkormányzat által megoldandó egyik legégetőbb és legfontosabb feladat a Kalocsai Kórház megmentése volt”– indítja posztját Török Ferenc, fölidézve, hogy a kórház csődben volt, csődbiztos felügyelte, és közel 800 milliós adósságot halmozott fel, egyúttal emlékeztetve, hogy addig a várost s benne akkor még a kórházat is az SZDSZ-MSZP koalíció irányította.


EKKORRA MÁR 186 EMBERT KIRÚGTAK.

Nem emlékszem, hogy abban az időben a mostani tiltakozások szervezői és résztvevői a múlthetihez hasonló módon kifejezték volna aggódásukat a kórházért, a kirúgott (nem nyugdíjas) 186 dolgozóért”Innen kellett a kórházat visszahozni, amiben óriási szerepe és munkája volt az újonnan kinevezett kórházigazgatónak, dr. Vadász Máriának és csapatának, akik az önkormányzattal együttműködve, racionális átszervezésekkel, kontrolált gazdálkodással, sok munkával megmentették a kórházat – írja a volt polgármester, aki a megöröklött helyzetet így jellemzi:

  • 2009-ben bezárt gyermekosztály
  • megszűnő félben lévő szülészet
  • orvoshiány
  • adóssághegyek


A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) egészségszervezési és finanszírozási főigazgatóság első tárgyaló delegációja

A KALOCSAI KÓRHÁZNAK NULLA (0) AKTÍV ÁGYAT SZÁNT.

Csak a járóbeteg-ellátás, az egynapos sebészeti ellátás és a krónikus ellátás maradt volna meg, az előző években végzett szakmai és gazdálkodási munkája alapján funkcióváltó kategóriába akarták sorolni a kórházat.

Az új városvezetés és a kórház új vezetése által elkezdett tudatos munka akkor már kimutatható, számszerűsíthető eredményeinek és akkori országgyűlési képviselőnk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes segítségének köszönhettük, hogy végül

AKTÍV KÓRHÁZ MARADT A KALOCSAI.

Ez megteremtette a lehetőséget a 2009-ben bezárt Gyermekosztály újranyitására, a traumatológia és a sürgősségi osztály fejlesztésére, új épületrészek építésére, felújításokra, eszközök beszerzésére.

Most jöjjön a dolog pikantériája!

A kórház a Kalocsát vezető SZDSZ-MSZP baloldali koalíciójának és

DR. DEÁK ZOLTÁN KÓRHÁZ IGAZGATÓ HATHATÓS KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL JUTOTT EL A BEZÁRÁS SZÉLÉIG, 800 MILLIÓ FT ADÓSSÁGOT FELHALMOZVA.

Mi lett az igazgató úr sorsa? Maradt a kórházban egészen napjainkig, amikor, mint nyugdíjasnak, megszüntették a munkaviszonyát, másik két szintén nyugdíjas orvoséval, egy gyógyszerészével és 12 szakdolgozóéval együtt – írja a volt polgármester, hozzátéve, hogy ugyanakkor legjobb tudomása szerint érkezett a kórházba két orvos és egy rezidens, és már tíz új szakdolgozót is felvettek.

Hát, ennyit a tömeges elbocsájtásról, amit a baloldal képviselői jól felfogott érdekeik mentén minden felületen, de leginkább az online médiumok adta gyors dezinformációs csatornáikon keresztül terjesztenek”– írja Török Ferenc, aki lát némi pikantériát abban is, hogy az ellenzéki összefogás pártjainak képviselői, polgármester-jelölt aspiránsai és lelkes aktivistái azért tüntettek, mert szerintük „az utolsó csepp volt a pohárba”, hogy dr. Deák Zoltán volt kórház igazgatót a kórházért végzett áldozatos munkájának megköszönése mellett, mint nyugdíjast elbocsájtották.

Szerinte azonban

ez nem az utolsó csepp, hanem az első cseppek egyike a méregpohárba, amit majd szeretnének megitatni velünk.”A volt polgármester szerint a kampány elkezdődött, amelynek során a baloldal a választókat félinformációkkal, csúsztatásokkal igyekszik megvezetni, és akár hazugságokkal, amiben nagy gyakorlattal rendelkeznek, mint abban is, hogy azzal vádolják meg ellenfeleiket, amit maguk terveznek megtenni. Hiszen az első sorban tüntetett a DK, amelynek a szakpolitikusa, az ellenzéki „ármány kormány” egészségügyi minisztere szerint túl sok a kórház, többet be kell majd zárni.

Bejegyzése végén Török Ferenc hitet tesz a kalocsai Szent Kereszt Kórház jövője mellett, hiszen 70.000 ember ellátásához járul hozzá, és az új híd megépülésével a paksi és a környékén élő emberek számára is éppúgy elérhető lesz, mint a PAKS 2 beruházáson dolgozó munkások számára.

Úgy véli, a kalocsai önkormányzat szűkös lehetőségei dacára is bizonyította elkötelezettségét a kórház mellett, és abbéli reményét is kifejezte, hogy az új híd felépülésével a kórház jelenlegi státuszát felülvizsgálják, és önálló Közép Duna-menti Szent Kereszt Kórház lesz.

Posztja végén Török Ferenc méltatja a kórház szerepét az itt élők biztonságos ellátása mellett a város rangjában, megítélésében, valamint a benne dolgozók áldozatos munkáját, és arra szólít fel:

NE HASZNÁLJUK KÓRHÁZUNKAT POLITIKAI CSATÁROZÁSOK SZÍNTERÉNEK, NE PRÓBÁLJUNK A NEHÉZSÉGEIBŐL POLITIKAI TŐKÉT KOVÁCSOLNI!

Ha segíteni nem tudsz, legalább ne okozz kárt!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK