2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Dusnokon érmet osztó Böde Dániel három évre szerződött a Pakshoz – Az FTC ingyen engedte haza

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 18., 16:32

A Dusnoki Rác Pünkösd június 8-i, szombati műsorfolyamának kiemelt, a legtöbb látogatót vonzó eseménye volt, amikor a megyei másodosztályú futballbajnokság Déli csoportjában bajnoki címet szerzett Dusnok KSE legénysége ünnepélyesen vette át a bajnoki aranyérmeket. A nemzeti színű szalagra felfűzött medálokat Böde Dániel, a bajnok Ferencváros támadója és Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság igazgatója a közönség ovációja közepette akasztotta a játékosok nyakába. Vacsora közben a madocsai Böde Dániel egy-két elejtett mondatából már sejteni lehetett, hogy komoly változás következik be a Ferencvárosban hét év alatt 200 bajnokin 89 gólt szerzett, a fővárosi zöld-fehérekkel kétszer bajnoki címet nyert futballsztár életében. Ám hogy pontosan mi, arra tegnap derült fény.

A bajnok Ferencváros labdarúgó csapatától érkező Böde Dániel három évre szóló szerződést kötött régi-új klubjával, a Paksi FC-vel, csapatunk a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel – áll a paksi klub honlapján.

Böde Dániel (balra) a Rác Pünkösdön

A szerkesztők emlékeztetnek, hogy a 32 éves támadó eddig 392 mérkőzésen 143-szor talált a kapuba, ezeket a számokat mindössze két egyesület, az FTC és Paks FC színeiben érte el.

A 25-szörös válogatott csatár egy igazi ikon, akinek a profi labdarúgó karrierje még 2006-ban Pakson indult,

majd hat évvel később az FTC-hez igazolt, ahonnan hét esztendőt követően tér haza – írja a paksifc.hu.

Örülök, hogy pont került az átigazolás végére. Ismert közegbe boldogan térek haza, és nagyon várom már, hogy megkezdjük a felkészülést. Szeretnék minél jobb eredményeket elérni a csapattal, valamint természetesen vannak egyéni céljaim is, de azokról most még nem szeretnék beszélni” – nyilatkozta a paksi portálnak a Paksi FC régi-új tagja, miután az ilyenkor szokásos papírokat aláírta.

A csapatot állva, szűnni nem akaró ováció kíséretében ünnepelte a nagyközség lakossága.
bővebben ...

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője úgy fogalmazott:

Nagyon sokan vártuk már ezt a bejelentést, hiszen ez az igazolás klubunknak egy nagy eredmény. Egy olyan játékos érkezett vissza hozzánk még ereje teljében, aki nagyon sokat tud segíteni a PAKSI FC-nek. Nagy várakozással tekintek az elkövetkezendő évre” – áll a paksi portál oldalán.

Böde Dániel (balra) a díjátadó ünnepségen

Az átigazolással kapcsolatban Böde Dániel az Origónak azt mondta:

Sokat kaptam az FTC-től, és sokat adtam, szép időszak zárul le most. Köszönöm a klubnak, a dolgozóknak, hétesztendőnyi csapattársaimnak, edzőimnek, a stábtagoknak, és persze a fantasztikus szurkolótábornak. Külön szeretném megköszönni a klub vezetőinek nagyvonalúságát, hogy azzal hálálták meg a szolgálataimat, hogy bár szerződés kötött a Fradihoz, mégis ingyen elengedtek a Pakshoz.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK