2023. 12. 01. péntek
Elza
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Kecskeméti Dávid, 16 éves kalocsai fiatal szeptembertől a barcelonai fociakadémián folytatja sportpályafutását

Zsiga Ferenc  |  2023. 09. 29., 09:19

Kecskeméti Dávid, 16 éves kalocsai fiatalember hosszú felvételi folyamat és alkalmassági vizsgák után egyedüli magyarként, ösztöndíjasként szeptember közepétől bekerült a barcelonai fociakadémiára. A fiatal tehetségről, családjáról, benne a barcelonai kezdésről az RTL készített riportot, amelyet a nézők szeptember 28-án, csütörtökön 12:35 órától láthattak a csatornán.

A riport összefoglalóját az alábbiakban olvashatják.

Gyerekkorában ő volt a legkisebb, a leggyengébb és a legrutintalanabb focista; Kecskeméti Dávidból mára kiváló sportember lett, aki megmutatta, hogy kitartással még egy szegényebb kalocsai családból is ki lehet törni. A fiú édesapjával órákig tökéletesítette ugyanazt a mozdulatsort az edzések után, kitartásának pedig meglett az eredménye: mindössze 16 évesen, hosszú felvételi folyamat és alkalmassági vizsgák után egyedüli magyarként sikerült bekerülnie ösztöndíjasként a barcelonai fociakadémiára” – hangzott el a riport felvezetőjében, majd az összeállítás azzal folytatódott: „Néhány nappal ezelőtt, szeptember közepén a barcelonai fociakadémián is becsöngettek. A világ minden tájáról ide jelentkező, majdani profi focisták közül évfolyamonként maximum 20-at vesznek fel. Alapos fizikai és tanulmányi tesztek után dől el, ki lesz a 20 kiválasztott. Idén, egyedüli magyarként a 16 éves Kecskeméti Dávid is ott volt, egyenesen Kalocsáról, aki apukájával éppen a beiratkozáshoz szükséges papírokat töltötte ki az RTL stábjának forgatásakor.

Mostantól ez a profi sportolókat képző, egyedi hangulatú bentlakásos akadémia lesz Dávid otthona”

– mutatták az akadémia jellegzetesen spanyol épületkomplexumának távlati képét. 


A folytatásból kiderült, hogy a 16 éves kalocsai focitehetség és édesapja szoros viszonya még Kalocsán, a helyi focipályán kezdődött, úgy tíz évvel ezelőtt. Mert bár Dávid több környékbeli focicsapat leigazolt játékosa is volt, az igazi kőkemény munka mindig az edzések után, édesapjával folytatódott, aki eltökélten és fáradhatatlanul képezte fiát.

Kecskeméti Tibor két fiatal játékosa is az Ibériai-félsziget felé venné tavasszal az irányt, mivel Spanyolországba igazolnának.
bővebben ...


Kecskeméti Tibor elmondta: talán 7-vagy 8 éves lehetett Dávid, amikor elesett a labdába az első rúgásnál. Hát ebből sem lesz futballista- mondtam, de egy évre rá azt vettem észre a barátaimmal, hogy ez a gyerek ügyes – nyilatkozta Kecskeméti Tibor, Dávid édesapja.

Dávid a kalocsai focipályán beszélt arról:

Meg akartam mutatni azoknak az embereknek, akik kiröhögtek, nem tartottak elég jónak, hogy mit is tudok. Mindig ki voltam közösítve, én voltam a legkisebb, a leggyengébb, a legbénább, meg akartam mutatni, hogy kemény munkával, szorgalommal ezt felül lehet múlni. Minden nap órákon át kijöttem egyedül vagy apával, és gyakoroltam. Nem mondom, hogy nem volt unalmas, de megérte” fogalmazott Dávid.


A család rokona Ferencz József nagybácsi, vagy ismertebb nevén Fittikém rádiós műsorvezető az RTL stábjával ellátogatott Kecskemétiek kalocsai otthonába.

A szülők a fehér asztal mellett beszéltek Dávid elképesztő szorgalmáról, szenvedélyéről a foci iránt. Mint elhangzott: Dávid végigjárta a Barca és a Juventus tehetségkutató táborait, ahol rendre fel is figyeltek rá a külföldi szakemberek, és csábították is az ottani klubokba. Végül Tibor, az apuka, aki nem csak önjelölt edző, de önjelölt menedzserévé is vált a fiának, kis videó összeállítást küldött több spanyol klubnak.

Erről szólva Kecskeméti Tibor kifejtette:

Megírták az összeget, hogy mennyi, én meg visszaírtam, hogy nem vagyunk mi gazdag család, nem tudjuk mi ezt finanszírozni. Visszaírták, nem probléma, van egy programjuk, a tehetséges fiataloknak adnak ösztöndíjat. Ez az akadémia már a profi liga kapuja, de hogy Dávid belép-e rajta, az már csak rajta múlik!”


Mint a riportban elhangzott, az ösztöndíj több millió forint, de természetesen nagyok a kiadások. Ez okból csatlakozott a családhoz Fittikém, aki eldöntötte, hogy megad majd minden médiatámogatást Dávid sikeréhez. Rögtön össze is kapcsolta a fiút régi ismerősével, akivel évek óta együtt dolgoztak.

Ahogy azt a nézők megtudhatták, a Hungaroringen komoly sportkocsikat dirigáló hölgy, Romsics Csilla társaival közösen 8 éve álmodta meg és működteti egyedi élményeket nyújtó vállalkozását. A földön – vízen – levegőbe bármilyen élményt nyújtó ajándék lehetőségben, ezúttal a versenypilóták melletti érzést Dávid is kipróbálhatta. A versenyautót Romsics Csilla vezette, és amint a kocsiból kiszállva Dávid kihangsúlyozta: nagyon jó volt, de a hihetetlen sebességtől még a feje is megfájdult egy kicsit.

A kör végén a dunapataji származású Romsics Csilla arról számolt be:

Maga az ötlet, hogy fiatal tehetségeket támogatunk, már korábban megfogalmazódott bennünk, és amikor Józsi (Fittikém) felvetette Dávid nevét, jól jött, mert egy kicsit dunapataji lokálpatrióta is vagyok. Dávidék pedig kalocsaiak, a két település, Dunapataj és Kalocsa 20 kilométerre van egymástól."– mondta Csilla, és ajándék sportfelszerelést adott át Dávidnak.

„Dávid tehát ott volt a spanyol futball akadémia tanévnyitóján, ahol most már minden napja a futballról, a meccsekről és persze a tanulásról szól. Az egykori borászat gigantikus területén sportpályák, medencék vannak” – hangzott el a riportban. A sportfelszerelések kiosztása közben Carlos, a sportigazgató tudtul adta:

Mostantól már csak Dávidon múlik, melyik első osztályú spanyol klub csap majd le rá. Kőkemény meló vár rá, de a hangsúly ott van még a tanuláson is, ahol három nyelven, angolul spanyolul, katalánul oktatják majd.”A további képkockákon az volt látható, hogy a kastélyépületből kialakított sportkollégiumban végigvezették Dávidot és a Kalocsáról érkezett családját.

Dávid kezdi felfogni hová is csöppent, és most egy jó ideig búcsút kell venni szüleitől, ám egy jóval magasztosabb cél hajtja, amiről kiskora óta álmodott és most pedig itt áll, ennek a kapujában”- zárta mondanivalóját ezekkel a szavakkal az újságíró, a csattanót pedig a kalocsai fiúra bízva.

A Jóisten velem van, úgy érzem, sikerülni fog!- búcsúzott a stábtól, egyben a nézőktől Kecskeméti Dávid, akinek pályafutását a jövőben is figyelemmel kísérjük majd.

A riport ITT tekinthető meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.
2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 01., 08:45
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Simó Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Az első feladvány a cikkben! Még >>>
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK