2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Honvédelmi nap Kalocsán, toborzással

Illés György Cinó  |  2016. 05. 29., 22:33

A Magyar Honvédelem Napja és a Magyar Hősök Napja közelébe időzítve, 2016. május 26-án, csütörtökön honvédelmi napot tartottak Kalocsán. A résztvevők a kapcsolódó kiállítás keretében fegyverekkel, katonai járművekkel is ismerkedhettek, emellett katonai zenekar adott térzenét, és több helyszínre is kitelepültek a hadkiegészítő parancsnokság munkatársai, akik toborzót is tartottak a katonai pálya iránt vonzalmat érző fiatalok számára. A nap során zenekari felvezetéssel végigjárták és megkoszorúzták a fontosabb katonai emlékhelyeket.

A rendezvényt a Magyar Honvédség (MH) 15. Kalocsa Légvédelmi Rakéta és jogelőd Légvédelmi Tüzérezred (KLRTE) hagyományait ápoló Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK) szervezte. Ez egyben a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének kalocsai szervezete. Az egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) és a BEOSZ Dél-alföldi Régió (DAR) tagszervezete, valamint a Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület (KAHOKE) meghatározó szakosztálya – tájékoztatta portálunkat dr. Kovács György ny. mk. ezredes, az esemény főszervezője.

Az elsősorban kalocsai általános és középiskolások számára szervezett rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében a szervezőkkel együttműködött Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsa Művelődési Központ és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kalocsai Tankerülete.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A kapcsolódó hadieszköz-kiállításon az MH-ban rendszeresített haditechnikai eszközöket láthattak a diákok a MH kijelölt katonai szervezeteinek közreműködésével. A katonai pálya iránt vonzalmat érző résztvevők a katonai pályát bemutató toborzó pontokon ismerkedhettek a honvédségnél folyó munkával, a karrierlehetőségekkel.

A rendezvény fényét a koszorúzási helyszíneken díszelgő katonák is emelték, továbbá katonazenekar igen színvonalas térzenéje és a helyszínek közti felvonulás élén, menetben játszott indulóik is felejthetetlenné tették a napot.

A program a Posta mögötti parkolóban kezdődött, ahonnan zenés felvezetéssel a 48-asok terén álló, az elő független magyar kormányt ábrázoló szoborcsoporthoz vonultak, majd ott – dr. Kovács György rövid köszöntője és Balogh Csaba Zoltán szavalata után – a Magyar Honvédelem Napja tiszteletére koszorút helyeztek el.
Az egybegyűltek innen a Szentháromság térre vonultak, ahol a Magyar Hősök szobránál helyezték el koszorújukat a Magyar Hősök Emlékünnepe tiszteletére, majd a Csilás-parkba folytatták útjukat, ahol a múlt hét végén ott fölavatott, az egykor Kalocsán szolgált honvéd alakulatoknak mementót állító honvédségi emlékműhöz vonultak, ahol szintén koszorúzást tartottak ezeknek a katonai szervezetekre emlékezve. Onnan a Vajas-parton a Kubikus parkba érkeztek, ahol újra toborzóponton fogadták az érdeklődő fiatalokat.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A menet végül a Posta mögötti parkolóba, a kiinduló pontra tért vissza, itt ér véget a rendezvény, katonazene-szóval.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>