2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Honvédelmi nap Kalocsán, toborzással

Illés György Cinó  |  2016. 05. 29., 22:33

A Magyar Honvédelem Napja és a Magyar Hősök Napja közelébe időzítve, 2016. május 26-án, csütörtökön honvédelmi napot tartottak Kalocsán. A résztvevők a kapcsolódó kiállítás keretében fegyverekkel, katonai járművekkel is ismerkedhettek, emellett katonai zenekar adott térzenét, és több helyszínre is kitelepültek a hadkiegészítő parancsnokság munkatársai, akik toborzót is tartottak a katonai pálya iránt vonzalmat érző fiatalok számára. A nap során zenekari felvezetéssel végigjárták és megkoszorúzták a fontosabb katonai emlékhelyeket.

A rendezvényt a Magyar Honvédség (MH) 15. Kalocsa Légvédelmi Rakéta és jogelőd Légvédelmi Tüzérezred (KLRTE) hagyományait ápoló Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre (KLKHK) szervezte. Ez egyben a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének kalocsai szervezete. Az egyesület a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) és a BEOSZ Dél-alföldi Régió (DAR) tagszervezete, valamint a Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület (KAHOKE) meghatározó szakosztálya – tájékoztatta portálunkat dr. Kovács György ny. mk. ezredes, az esemény főszervezője.

Az elsősorban kalocsai általános és középiskolások számára szervezett rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében a szervezőkkel együttműködött Kalocsa Város Önkormányzata, a Kalocsa Művelődési Központ és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kalocsai Tankerülete.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A kapcsolódó hadieszköz-kiállításon az MH-ban rendszeresített haditechnikai eszközöket láthattak a diákok a MH kijelölt katonai szervezeteinek közreműködésével. A katonai pálya iránt vonzalmat érző résztvevők a katonai pályát bemutató toborzó pontokon ismerkedhettek a honvédségnél folyó munkával, a karrierlehetőségekkel.

A rendezvény fényét a koszorúzási helyszíneken díszelgő katonák is emelték, továbbá katonazenekar igen színvonalas térzenéje és a helyszínek közti felvonulás élén, menetben játszott indulóik is felejthetetlenné tették a napot.

A program a Posta mögötti parkolóban kezdődött, ahonnan zenés felvezetéssel a 48-asok terén álló, az elő független magyar kormányt ábrázoló szoborcsoporthoz vonultak, majd ott – dr. Kovács György rövid köszöntője és Balogh Csaba Zoltán szavalata után – a Magyar Honvédelem Napja tiszteletére koszorút helyeztek el.
Az egybegyűltek innen a Szentháromság térre vonultak, ahol a Magyar Hősök szobránál helyezték el koszorújukat a Magyar Hősök Emlékünnepe tiszteletére, majd a Csilás-parkba folytatták útjukat, ahol a múlt hét végén ott fölavatott, az egykor Kalocsán szolgált honvéd alakulatoknak mementót állító honvédségi emlékműhöz vonultak, ahol szintén koszorúzást tartottak ezeknek a katonai szervezetekre emlékezve. Onnan a Vajas-parton a Kubikus parkba érkeztek, ahol újra toborzóponton fogadták az érdeklődő fiatalokat.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

A menet végül a Posta mögötti parkolóba, a kiinduló pontra tért vissza, itt ér véget a rendezvény, katonazene-szóval.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK