2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai Szó és Kép 2017

Boda Tibor  |  2017. 12. 17., 15:02

Idén ötödik alkalommal jelent meg Kalocsa művészeti életét évről-évre bemutató Kalocsai szó és kép antológia. A kötet reprezentatív bemutatójára a városi könyvtár dísztermében került sor advent harmadik hetének szombatján, délután három órakkor.

A zsúfolásig megtelt teremben Csikós Marianna megbízott könyvtár igazgató köszöntőjét követően dr. Bálint József Kalocsa város polgármestere méltatta a kötet létrejöttét és az alkotókat, akik maguk sem tudhatták, hogy az első kötet sikere ilyen nagy ívű sorozatot indít az útjára.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Külön öröm hogy immár a harmadik alkalommal ő nyithatja meg a rendezvényt. Ezt követően Németh Sándor a kötet egyik szerkesztője mondta el gondolatait, megköszönve minden alkotónak és közreműködőnek a kötet létrehozásához nyújtott segítségét.
Örömmel köszöntötte a nagyszámú lelkes közönséget és a megjelent alkotókat, akik közül jónéhánnyal személyesen csak most találkozhattak egymással, hisz az antológiában szereplő kalocsai kötődésű művészek közül sokan jelenleg az ország más vidékein vagy a határon túl élnek.

Külön köszönetét fejezte ki a kötet technikai megvalósításában önzetlenül részt vevő Hirsch Zsolt és Nagy-Balogh Györgyi, valamint a háttérben anonimitását megőrizve dolgozó lektor munkáját, hogy a szűkös, szinte teljesíthetetlennek tűnő határidő ellenére is Karácsony előtt megjelenhetett a kötet.

Végül a kötetet támogató Paksi Atomerőmű, Emika és a város segítségét megköszönve egy karácsonyi idézettel zárta köszöntőjét a kötetet megálmodó és útjára indító szerkesztői grémium képviselője.Folytatásként a kötetben megjelent vers és prózai művekből hallhattunk válogatást Balogh Csaba Zoltán, Póli Matilda és Takács Irén tolmácsolásában, majd egy szép, az idei kötet egészét átfogó, prezentáció került levetítésre az antológiában szereplő szerzők, alkotók műveiből Pécsi Vivien összeállításában.

A bemutatónak szép keretet adva, ahogy a műsor elején, úgy záróakkordként is, a Liszt Ferenc AMI két diákja adott elő egy-egy, a karácsonyi ünnepkörbe illeszkedő dalt zongorakísérettel.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A jó hangulatú és nagyszámú érdeklődőt megmozgató könyvbemutató tiszteletére rendezett fogadással zárult a délután, ahol az alkotók és a művészetpártoló közönség oldott hangulatban ünnepelhette meg a sorozat legújabb kötetének megjelenését.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>