2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai Szó és Kép 2017

Boda Tibor  |  2017. 12. 17., 15:02

Idén ötödik alkalommal jelent meg Kalocsa művészeti életét évről-évre bemutató Kalocsai szó és kép antológia. A kötet reprezentatív bemutatójára a városi könyvtár dísztermében került sor advent harmadik hetének szombatján, délután három órakkor.

A zsúfolásig megtelt teremben Csikós Marianna megbízott könyvtár igazgató köszöntőjét követően dr. Bálint József Kalocsa város polgármestere méltatta a kötet létrejöttét és az alkotókat, akik maguk sem tudhatták, hogy az első kötet sikere ilyen nagy ívű sorozatot indít az útjára.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Külön öröm hogy immár a harmadik alkalommal ő nyithatja meg a rendezvényt. Ezt követően Németh Sándor a kötet egyik szerkesztője mondta el gondolatait, megköszönve minden alkotónak és közreműködőnek a kötet létrehozásához nyújtott segítségét.
Örömmel köszöntötte a nagyszámú lelkes közönséget és a megjelent alkotókat, akik közül jónéhánnyal személyesen csak most találkozhattak egymással, hisz az antológiában szereplő kalocsai kötődésű művészek közül sokan jelenleg az ország más vidékein vagy a határon túl élnek.

Külön köszönetét fejezte ki a kötet technikai megvalósításában önzetlenül részt vevő Hirsch Zsolt és Nagy-Balogh Györgyi, valamint a háttérben anonimitását megőrizve dolgozó lektor munkáját, hogy a szűkös, szinte teljesíthetetlennek tűnő határidő ellenére is Karácsony előtt megjelenhetett a kötet.

Végül a kötetet támogató Paksi Atomerőmű, Emika és a város segítségét megköszönve egy karácsonyi idézettel zárta köszöntőjét a kötetet megálmodó és útjára indító szerkesztői grémium képviselője.Folytatásként a kötetben megjelent vers és prózai művekből hallhattunk válogatást Balogh Csaba Zoltán, Póli Matilda és Takács Irén tolmácsolásában, majd egy szép, az idei kötet egészét átfogó, prezentáció került levetítésre az antológiában szereplő szerzők, alkotók műveiből Pécsi Vivien összeállításában.

A bemutatónak szép keretet adva, ahogy a műsor elején, úgy záróakkordként is, a Liszt Ferenc AMI két diákja adott elő egy-egy, a karácsonyi ünnepkörbe illeszkedő dalt zongorakísérettel.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A jó hangulatú és nagyszámú érdeklődőt megmozgató könyvbemutató tiszteletére rendezett fogadással zárult a délután, ahol az alkotók és a művészetpártoló közönség oldott hangulatban ünnepelhette meg a sorozat legújabb kötetének megjelenését.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK